Mie Myö ja TYÖ ”investoi ihmiseen”

Etenemme hiljaa kiiruhtaen kohti suurenevaa nuoriso työttömyyttä. Nyt nuorille tarvitaan oikeaa koulutusta ja oikeita työpaikkoja.
Ammattitaito ja osaaminen vähenee, aika kuluu meinaamiseen ja ihmettelyyn. Hiljainen tieto, tuo kokemuksen tuoma ammattiosaaminen valuu, useamman muuttujan summana, ulos ja ”tehdasporttien” ulkopuolelle.
Perusteollisuudessa työskentelevien henkilöiden ja heidän perheiden keskeisimmät arviot tulevaisuudesta ovat muuttuneet merkittävästi.
Nuorten suhtautuminen teollisuuden sekä tekniikan työelämään on muuttunut merkittävästi viimeisen 5 vuoden aikana. Tuoreempien tutkimusten mukaan mm. metsäteollisuuden vetovoima eri koulutusasteilla, lukiolaiset olivat asettaneet ”metsäteollisuuden” sijaluvulla 25. Vuonna 2000 vastaavassa tutkimuksessa metsäteollisuuden sijaluku oli 3.
Suomen teollisuuden äkki käännökset ja ymmärtämättömät muutokset ovat muokanneet nuorison näkymää teollisuuden ”työn tekijästä” ja sen tulevaisuudesta hyvinkin epävarman toimeentulon mahdollisuutena.
Huomisessa ja nuorisossa on meidän kaikkien tulevaisuus.
On liian vähän työnantajia jotka suhtautuvat nuorisotyöttömyyden tämän hetkiseen tilanteeseen riittävällä vakavuudella.
Yhteistyö nuorten kanssa ei toimi, työllisyyttä ohjaillaan vanhoilla ehdoilla ja väärillä toiminta malleilla.
Samaan aikaan ikääntyvän joukon työuupumus kasvaa, ”pää ja kädet” väsyvät lisääntyvän työmäärän edessä.
Suomalaisiin nuoriin on nyt lähdettävä panostamaan niin koulutuksen kuin erilaisten työssä oppimisen mallien kautta. mm. mestari / kisälli opetusmalli on otettava tehokkaammin käyttöön.
Meidän kansantalous ja haluttu hyvinvointi pysyy yllä vain hakemalla tuloja rajojemme ulkopuolelta.
Venäjä ja venäjän juuri hyväksytty WTO jäsenyys on suuri mahdollisuus meille kaikille, mutta etupäässä meidän Etelä-Karjalan nuorison tulevaisuudelle. Viimeaikaisten arvioiden mukaan Venäjä ja WTO antaa mahdollisuuden 5000 työpaikkaa Etelä Karjalassa.

Miksi juuri nyt:
Venäjän tulot pohjaavat energian ja raaka-aineen vientiin. Venäjän väestön väheneminen on hallitun ja turvallisen kasvun ongelma. Venäjän talouden kasvu tarvitsee palveluita ja valmiita tuotteita; mm. laadukkaita suomalaisia, tämän päivän ja tulevaisuuden vientituotteita.
Imatralla ja Etelä-Karjalalla on suuret yhteiset mahdollisuudet PKT ja PK palvelu sektorilla.
-Tarvitaan idearikasta ja tulevaisuuteen näkevää yrittäjää sekä laadukasta ja ammattitaitoista työntekijää.
-Lähipalvelun PK yrityksiä.
-Venäjän palveluun erikoistuneita PKT yrityksiä.
-Suuryritysten alihankintaan erikoistuneita PKT yrityksiä.
-Itä-Suomeen ja Karjalaan uusia työpaikkoja metsäteollisuudelle.
Tarvitaan määrätietoisella tiedolla ja toiminnalla toteutettuja kestävän kehityksen työpaikkoja Imatralaisille nuorille.
Onko Imatralla riittävästi ammattitaitoa työpaikkojen vaatimuksille ja työpaikkojen luomiselle?
Onko uusien työpaikkojen mahdollisuus oikeasti olemassa?

Sanotaan että historia toistaa itseään. 1900 alkupuolella suuressa kauppapaikassa Viipurissa oli se ajan ammattitaitoa ja palvelua saatavilla 11 eri kieltä. Elämme mahdottomuuksien ja mahdollisuuksien alueella, suurvallan ”rajalla”. Venäjä 140 milj. EU 500 milj. Suomi 5 milj. Pietari 4 milj. ja Imatra 0,028 milj. asukasta.
Menestyminen on meistä kiinni.

Veikko Hämäläinen
kunnallisvaaliehdokas SDP (sitoutumaton)
www.veikkoh.com
e-mail veikko@veikkoh.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top