1.9.2014 SD valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön kokous.

SD valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön kokous.
Klo 18-21
Paikka kylpylä
Mukana täysi tupa ja keskustelu on asiallista.
Puheenjohtaja veti kokouksen asialistan mukaan hiukan soveltaen, toimivasti ja hyvin.
Aiheena … kunnallisvaalit, kuntaselvitys, IBBF, ISS, lautakuntien henkilövaihdon.
1. Kunnallisvaaleihin ehdokkaita on vain löydettävä.
Keskustelussa esille tuleet keinot ehdokkaiden löytämiselle olivat arkisia, mutta todellisuudessa se ei tule olemaan helppoa nykyisellä Imatran SD brändillä, puheet on puheita ja vain ”hymyileviä” ja ajan hengessä elävillä teoilla on vaikutusta lopputulokseen.
Savikannan koulupäätöksissä tuli taas kerran esille. ”Kyllähän minä olin toista mieltä mutta pojat päätti”, nyt on opit maksettu.
Yleisesti… Toiset puolueet ovat tuoneet enemmän kirjoituksia lehdistöön. SD ryhmästä ei löydy kirjoituksia tai kirjoituksien tekijöitä ja toiseksi kirjoituksissa tulee olla kiinnostava sisältö ”liikkuville äänille” jos meinataan menestyä kuntavaaleissa saada. SD brändi ei nouse muulla uusilla ideoilla, tekemisellä, asiakirjoituksilla ja lausunnoilla.
Nyt kunnallisjärjestön tehtävänä on koordinoida valtuustoryhmän ja jäsenistön ”kirjallisia tuotoksia” ja innovoida joukkoja kirjoittamaan. Positiivista, asia sekä ”ajan hengen” julkisuutta on tultava näkyviin puheissa ja kirjoituksissa jos halutaan kannatuksen nousevan. Kannattaa miettiä ja sopia mistä, milloin ja kuka kirjoittaa. Jatkuva muutos on aina suuri mahdollisuus joka on käytettävä hyväksi.

2. Kuntaselvitys ja kahden kunnan mallia on vietävä eteenpäin. Lehdet on täynnä yhden kunnan mallia jo pelkästään siksi että Lranta ja Imatran ”vastenmieliset”on viemässä Imatraa yhteen kaupunkiin. Oli oiva tilanneälyn esitys kun Imatran SD:n valtuustoryhmän puheenjohtaja heitti poliittisen virityskeskustelun kuntaliitoksissa pohjoisen kunnille. Imatralainen lehdistö oli positiivisesti mukana, ihme kyllä ja vielä iloisia, no toki syystäkin. Asia etenee poliittisella tasolla ja jatkosta kuuluu lähi aikoina.
Oma kantani on että yhden kunnan malli ei vain toimi niillä selvityksellä joita ”rouva selvittäjä” on esittänyt. Eivät Etelä-karjalaiset ole niin yksinkertaisia että he hyväksyvät yhden kunnan yksinkertaisen kuntamallin. Kahdesta kunnasta on lähdettävä ja Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi ja Pellisen rannalta itään Imatrankosken ulottuva kaupunkiin on toinen ja Strategia-, talous-, investointirakenteet kohdalleen, asukasmäärä n.40000 jne…tästä on hyvä lähteä kestävän kehityksen taloutta johtamaan.
3. IBBF menee konkurssiin …. tai sitten EI.
Järjestävältä taholta kuultiin selonteko. Esitys oli oikeastaan vähän kertova, mutta paljon puhutteleva. Tyly esitys vaihtoehtojen osalta. Joko -250000 € tappio verorahoista tai sitten IBBFry:llä konkurssi. IBBF asian suhteen SD ryhmän keskusteluaktiivisuus … 10% mitä, häh?, 40% hiljaa, 25% äänessä ja 25%:lla oli esittää ratkaisuesitys ko. tilanteeseen. Lopputulos, Osallistuvista 90% mielipide.
On löydettävä laajapohjaisemmat ratkaisut homman maaliin viemiseksi, ei ainoastaan kaupungin ”kukkaro”.
Yleistä asiasta.
IBBF todetaan yhteiseksi brändiksi joka on vieraantunut telttayleisön ja katuyleisön toisistaan ja ei vieraspaikkakuntalainen tule kuuntelemaan ”aikuista naista” Imatralle. Lisäksi lehtikirjoitukset kertoivat, (olisiko ollut ”jonkun” puolueen esitys ?), velat anteeksi ja uudella strategialla uuden BB ”velan tekoon”, EI NÄIN.
Kuulijoita ihmetytti nimen henk.koht. sitoutumisen häviäminen joka taholta.

VEIKON OMIA kokouksen aikana
Henkilökohtaisesti on hiukan outoa, henk.koh. olisin odottanut järjestäjiltä kuntalaisia ja liike-elämää yhteenhitsaavia ehdotuksia, MEIDÄN E-karjalaisten YHTEINEN BB meidän FESTARI jne…
nyt tuntuu että vanhaa menneiden vuosien sontaa mätetään ketjuvartisella lapiolla Nyt on todettu BB:n menneisyys, kuultu tulevaisuus sekä IBBF:n osalta ”visio” tulevista ratkaisuista. Mielestäni pallo on nyt IBBryllä totisesti hukassa, pelastamisen tahto on kova, mutta taitoa ja työkalut näyttää olevan vääriä. On ”joukkoja”joita voi kusettaa kusettamisesta toiseen … toisia vain kerran. Nyt oli ”määrätylle joukolle”se toinen kerta, lupauksista huolimatta taiteelinen ja taloudellinen toteutus johdatti asiakkaiden poissaoloon ja homma ei voi pelastaa ”yhdellä rahapussilla” vaikkakin brändi on nimeltään IBBF. Fiktiot ovat fiktioita ja faktat faktoja. Taloudelliset faktat ja niiden pohjalta ”juurisyyanalyysi” on johtanut lopullisen ajatukseen. IBBF menköön konkurssiin jos ei jonkinlaista laajapohjaista ratkaisua, jossa ”veronmaksajat” ovat yhtenä ei löydy. Kannattaa kysyä omilta äänestäjiltä haluavatko he antaa 20-100€ avustuksen pelastamaan IBBF. Tavallinen matikka riittää ratkaisemaan ketkä keräävät tuotot …. jos IBBF tuo ulkopaikkakunnalta 2,3 milj€ Imatralle ja veronmaksajat kuittaisisivat -0,35mil€ velat. Eli tyhmä ei ole se kuka järjestää ja kuitta tulot vaan se joka maksaa production ”viulut”.
4. ISS asia.
Kun katsoo ISS tulosta ja liikevaihdon sekä osingon kehitystä viimeisinä vuosina ja kuuntelee menneiden vuosien yhteistyötä Imatran kaupunkin ja ISS välillä. Mikä on kunnan omistajaohjaus ja mitä kunta tekee ISS:n osakkeilla…jatkuu seuraavassa numerossa.
5. Lautakunta, lasten ja nuorten lautakunta menee tarkasteluun. Eri puolueen eduskunta vaalien ehdokas ei voi olla… jatkuu..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top