10.4 klo 16-18 SDP valtuustoryhmän kokous, mukana n.2/3 valtuutetuista.

10.4 klo 16-18 SDP valtuustoryhmän kokous, mukana n.2/3 valtuutetuista.
Kutsussa oli ”SOTE ja Eksote? mutta ”protakonistit” päätti mitä käsitellään ja kuinka asioita käsitellään, antagonisteja on joukossa vähemmän jos ollenkaan jne.. Väistämättä tulee mieleen, aamu-uutiset ja Pohjoiskorea jossa on voimakas ideologia ja johtaminen … yksi puhuu, muut kuuntelee. Nykyisestä toiminnasta puuttuu ”tiimi” innovaatio ja päivitetty viisaus. Tänä päivänä luottamushenkilöllä tulee olla ”oikea” päivitetty osaaminen kun kumppanina on ”tilaaja” virkamies ja toimittajana on joko kaupungin oma työsuhde tuottaja tai kasvoton markkinatalous.
Muutoksen johtaminen ei ole koskaan ongelmatonta. Se vaikeaa tuo Imatralainen SDP johtaminen. Ihmetellään mihin on jäsenet kadonneet Imatralaisesta sosiaalidemokraattisesta keskustelusta ja kokouksista! Alan ymmärtää myös heitä, ajattelevia demari-ihmisiä, joita ei järjestökokouksissa näy. Klassinen totuus, ”mikään ei ole niin varmaa kuin jatkuva muutos” halusimme tai emme. Kuinka muutosta hallitaan, muutosta jossa ihmisillä on ”hiljainen pakko” olla mukana lisäksi heillä olisi riittävä mielenkiinto mukanaoloon, mielipiteisiin, se onkin toinen juttu..

Itse asiaan..
– Alustus ”Sote” ja esilämmittely hoitoarvioinnin toimimattomuudesta THL tutkimuksen mukaan vain 47% hoitoarvioon soittaneista saa sitä palvelua mitä varten ovat sinne soittaneet. Kaupunkin teettämä tutkimus vastaava luku on 87%… lyhyellä diagnoosilla jossakin mättää ! Mitä on aikomus tehdä palvelun parantamiseksi on 10.4. avoinna

– Varsinainen ASIA eli tuleva terveiden ja/tai sairaiden hoito Imatralla. Alustus asiaan tuli virkamiehiltä. Valtuustoryhmä kuunteli ja kuuntelivat, henkilökohtaisesti en ole aivan perillä kuinka ”virkamiehen viisauden” vietävänä luottamushenkilöt oikein olivat. Pää sanoma oli kuinka paljon ”joku” maksaa ja jos sen tekisi ”joku” toinen kuinka paljon halvempi palvelu olisi. Millainen on ollut palvelun laatu/hinta suhde ja mitä se tulisi olemaan jäi vähäiselle keskustelulle jne..

Alustutuksen sanoma:
2006 töpeksittiin Imatralla terveyskeskuspalveluiden rakentamisessa. Mikä oli kilpailutuksessa MedOne oy:n 2006 voiton syy ja seuraus, tilastoista näkee ”talouden” ja kalulta kuulee ”toiminnan”. Ketkä olivat valmistelemassa palvelusopimusta ja ketkä oli päättämässä toimintamallista, samat virkamiehet kuin nytkin. Jokainen silloinen asiaan osallistunut valmistelija, terveyslautakunnan jäsen, hallituksen ja valtuuston jäsen katsokoon peiliin ja kysyköön itseltään mikä tulee olemaan palvelusopimuksen lopputulos 2014, ”harmi heille opetus meille”. Veikkoh ei tätä paljoa edes voin hämmentää. ”puusilmä” päätös sillä viisaudella joka oli silloin käytössä. Onko yhteistä viisautta nyt enemmän jää nähtäväksi.

Mikä on nyt uusi viisaus:
”Anssiali” toiminta ja johtamismalli on nyt virkamiehen ”piipussa”. Ei ollut Veikolle ”Allianssimalli” tuttu, mutta onneksi on maailma tietoa täynnä ja tähänkin löytyi referenssejä missä ja millä toimialalla ko. mallia on käytetty. Nyt ”kuulema” ei mielestäni näytä hyvältä, parannettavaa on ja huonosti johdettuna erittäin pahalta.. Henkilökohtainen mielipiteeni, kulut ko. toimintamallissa syntyvät realiajassa, realiaikaisesta toiminnasta, jolloin johtaminen on . Toki riskit, allianssiin kuuluvat, firmat jakavat keskenään. Korkean -teknologia, -kompetenssin, -innovatiivisen henkilöstön ja joustavan organisaation maailmassa homma toimii. Onneksi ”suuressateollisuudessa” ja tähän liittyvässä palvelusopimuksen tekemisessä on tämä ”töpeksiminen” saatu päätökseen, pikavoitot ja rahat on loppu ja nyt on nöyrästi tehtävä kestävän kehityksen sopimuksia.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.