13.11.2017 ma. Klo 12.00 alkoi…VALTUUSTOA…koko päivä aina klo 19.30

13.11.2017 ma. Klo 12.00 Valtuustoryhmien pj. kokous.
Listan mukaan. Ei kommentteja varsinaisesta listasta.

Itse mietiskely SVOP 1700k€ esityksestä ja tästä tehty päätös, näin on konsernista eli kaupungin hallituksesta ohjeistettu. Tiedän mitä tämä SVOP pitää sisällään, mutta osakeyhtiölaki ja osakeyhtiön hallitusjäsenyys ei anna mahdollisuuksia laajempaan keskusteluun.
ELI JOS SVOP:n 20 KOHDETTA VARUSTETAAN ”HINTALAPULLA” JA PYYDETÄÄN MYÖHENNIN TARJOKUSET tiedetään ettei kilpailulainsäädännön mukaan pelataa. ANNETAAN ETUKÄTEEN JULKISUUTEEN PALJONKO OLLAAN VALMIITA MAKSAMAAN, jolloin tarjoukset tulee tämän mukaan.

13.11. 2017 ma Klo 16.00-17.15 SD- Valtuustoryhmän kokous.
Kokous oli jatkoa torstain kokoukselle. Lyhyt kertaus torstain päätöksille ja sitten valtuustokokouksen lista läpi. Listan jälkeen keskustelu EKSOTE-IMATRA palvelusopimuksen sisällöstä

13.11.2017 ma Klo 17.30 – 18.16 Varsinainen valtuuston kokous
Pykäliä kaikkiaan 1-9, josta VEROT ja SVOP rahaston käyttö olivat poliitisen teatterin aiheita.

VEROT:
Talousarvio vuodelle 2018, talousarvion toinen käsittely. Veroasiat oli sellainen joka ei nyt mielipiteitä kirvoittanut kaikki oli verotuloihin tyytyväisiä ja hyvä näin..

– Kiinteistöveroon Imatralla ei muutoksia. Kiinteistövero on sellainen ”vero” joka herättää keskustelua no. sen kohdistuessa vanhuksiin ja pienellä eläkkeellä elävin henkilöihin jotka elävät suuressa omakotitalossa joka ei mene kaupaksi..

– Tulovero on varmin tulonlähde kaupungille. Vero% on ollut jo 2015, 2016, 2017, 2018 sama 20%. Sain nuhteita, jopa ”keltasen kortin” ryhmältä kun äänestin 2013 0,5% korotuksen puolesta. Ryhmä päätöksen ollessa 1%. Kyllä veron maksamisesta olisi tehtävä ”iloinen asia”. ILOINEN HYVINVOINTI TEHDÄÄN MAKSAMALLA KOHTUULLISTA KUNNALLISVEROA JA HYMYSSÄ SUIN. Varakkaiden henkilöiden saaminen Imatran kaupungin asukkaiksi ei ”konservatiivisella nykypolitiikalle” onnistu ei edes lähitulevaisuudessa..

Yhteisövero on verotusmuoto JOTA IMATRAN KAUPUNGIN TULISI PYSTYÄ KASVATTAMAAN UUSILLA IDEOILLA JA AJATUKSILLA kuinka saadaan työnantajia Imatralle. Itsensä yksityisyrittäjänä ”pakkoyrittäjiä”, niitä tulee luonnostaan, kun ei ole yrityksiä jotka luovat työpaikkoja. Globaaleja supershell yrityksiä IMATRA TARVITSEE.

SVOP:
”Sijoittaa Vapaata Omaa Pääomaa” yhtiöön, joka tekee sitä mitä konserniohjaus edellyttää on välttämättömyys silloin kun sitä ”rahaa yhtiöllä ei ole” ja halutaan yhtiön toimivan. Omistaja ohjauksen on tuotava ”rahaa yhtiöön” JOTTA TAVOITTEET SAAVUTETAAN.
LÄTKÄJOUKKUE JOKERIT ON HYVÄ ESIMERKKI 10milj€ TAPPIOTA JOKA VUOSI ”TAVOITTEEN VUOKSI”. Tässä SVOP (Sijoittaa Vapaata Omaa Pääomaa) raha tulee globaaleilta suuryrityksillä.

SE ETTÄ SVOPpaaminen ja tästä informointi tehdään Suomen julkisuuslaki ja osakeyhtiön laki huomioiden ”luottamuksellisesti” ja oikein on HYVÄÄ KONSERNIOHJAUSTA. Eri maissa on erilainen julkisuuslaki joka tuo haasteita asiasta tiedottamiselle ja päätöksen tekemiselle.

Konserniohjauksen päätöksissä, jossa on luvattu ”jotaki” jota ei ”ole” esityslistalla ja viime tipassa kerrotaan … ”näytä se päättäjille” lähettämällä viesti, jossa kerrotaan asian olevan SALAISTA mutta tämän voi kertoa jne… ei ole hyvän konserniohjauksen mukaista mm. esittelijän oikeusturva, päätöksentekijöiden oikeus luotettavaan tietoon, julkisuuslaki, Oy laki ja kuntalaki huomioiden.

Tietysti teatteri kuuluu tähän. Hyvät lähtökohdat hyvälle esitykselle tulee aiheesta ja aiheen ”aineista”. Tässä esityksessä ”aineena” oli huono ”liite info”. Kässäri ja koreografia luodaan valtuustoryhmän kokouksessa ja koko ryhmän tulee tietysti osallistua esityksen toteutukseen… TÄMÄ ON POLIITISTA TEATTERIA.

Äänestystulos G22 ryhmä voitti äänestyksen ”pöydälle panosta” luvuin 22 ja 21… tämä oli toinen esitys ja nyt aiheena oli SVOP… Edellisessä oli aiheena ”maapohjat vuokran hinta”. Tuetaanko yrittäjiä eriarvoisesti…

Kuinka nämä äänestykset jatkossa jatkuu … varmasti niin kauan kun niiden täytyy jatkua…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top