13.9.2016 K- kehityslautakunnan ”toteamisen v 2016 ja ennustamisen 201X” kokous.

13.9.2016 K- kehityslautakunnan ”toteamisen v 2016 ja ennustamisen 201X” kokous.

Klo 16.30 – 17.30 SDP ryhmäkokous.

Esityslistan läpikäynti. Todettiin käsiteltävien asioiden olevan selkeitä ja keskustelua herättäviä olivat taloudellinen tilanne 2016 ja palveluverkko lausunto.

Klo 17.30 – 19.30 Kaupunkikehityslautakunnan kokous.

Käsiteltävänä 9 kohdan ohjelma joista keskusteltiin n 2h. Seuraavista keskusteltiin, muut meni nuijan kopautuksella.

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Pöytäkirjantarkastajien valinta, sattui allekirjoittaneen kohdalle ja OK..

$3 Tiedoksiannot lautakunnalle. Todettiin että vanhusneuvoston on jättänyt oman lausuntonsa 9.9.2016 mennessä ja johon allekirjoittanut esitti suullisesti kahden V-neuvostojäsenen jälkikäteen sähköpostilla jätettyä kommenttia.
– Kommentti yksi …. luokka-/opetusryhmien koon tulee turvata valittavasta kouluvaihtoehdosta riippumatta oppilaskohtaisen ohjauksen hyvät mahdollisuudet. Ylisuuret ryhmät eivät tätä tavoitetta tue, vaikka aine kohtaisia eroja voidaankin käyttää. Kysymys kuuluu: Toteutuuko tämä tavoite mammutti-kampuksella? Haitta-analyysi!
– Kommentti kaksi …. Koulujen ja päiväkotien tilojen on oltava terveet, turvalliset ja asianmukaiset huomioiden opetustekniikan- ja teknologia kehitys. Lapsilla on oltava kouluissa riittävästi opettajia ja opettajien riittävä digiopetustekniikka on turvattava kouluttamalla kouluihin digituutoreita hyvän pedagogisen opetuksen tueksi.

$6 Kaupunkikehittämislautakunnan osavuosikatsaus 2/3 2016, seitsemän puheenvuoroa ja kaupunki-insinöörin suullinen toteamus:
– tilaaja / tuottajamalli toimii, tehokkuutta on tullut toimintaan!

– No. OK. Totta kai esimies kehuu omaa toimintaansa…mutta henkilökunnan hyvinvointi ! ja henkilökunnan oma arvio omasta toiminnasta ! Onko töissä ”järkeä” ja miltä tuntuu…. Olisi mielenkiintoista haastatella KIPAn (kaupungin kiinteistöpalvelun henkilökuntaa) missä mennään ja miltä tuntuu…

– säästöjä on tullut n. 15% joka on käytetty olemassa olevan korjausvelan, kiinteistön, putkien, teiden, tiepäälysteiden jne.. vuode 2017 töihin. ONKO NÄIN SEN TIEDÄMME, MUISTAMME ENSIVUONNA. Vuoden 2016 budjetissa on pysytty, tämän kertoo numerot OK.. Henkilökohtainen näkemys on että ASIAT ON HYVIN.

– esim… ”hiljainen IMATRAMATKAILUN KULTAKAIVOS”.
Kaupunki investoi RR ajoihin, lähinnä rataan ja rata turvallisuuteen 400k€+ alueen katukorjaukseen ja valaistukseen jne.200k€, yhteensä 600k€. Moottoripyörätapahtuma ”Imatran ajot” kassavirta oli n. 6,5 milj€. Varovaisesti arvioiden Imatran verotulot kasvoivat tapahtuman johdosta 300’000€ eli tämä RR investointi on maksanut itsensä takaisin 2 vuodessa. Nyt RR voi jatkua … pienemmällä investoinnilla jne… Matkailun ”kultakaivos” Imatran kaupungille, MUTTA VAIN OIKEIN HOIDETTUNA tämä on ”kultakaivos” jonka tulee NÖYRÄSTI KEHITTYÄ yksilö järjellä ja yhteisellä viisaudella…

$7 Kaupunkikehittämislautakunnan talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019, tämä oli alustavaa numeropeliä joka tarkentuu seuraavissa kokouksissa..

$9 Kaupunkikehittämislautakunnan lausunto Toimiva kampusmalli vuonna 2026-palveluverkkoselvitykseen … Tämä jäi pöydälle ja jatkuu …. tiistaina 20.9.2016 klo 17.30….

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top