16.11.2015 Valtuustokokous ”veroäyri ja hallitusvalta 2016”

16.11.2015 Valtuustokokous ”veroäyri ja hallitusvalta 2016”
SD valtuustoryhmä
Klo16-17:15
Kaikki paikalla…
Esityslista käytiin läpi suurempia erimielisyyksiä ei ollut ilmassa.
Toki luottamustoimen paikkajako kismittää, ketä kismittää. Asia tuli taas kerran esille $4 luottamustehtävästä ”eronpyynnön” yhteydessä. Henkilökohtaisesti laitan kyseenalaiseksi, että henkilöillä on kymmeniä luottamuspaikkoja, osasta voisi aivan varmasti luopua ihan järjen ja ajankäytön syistä. ”Korvaamattomia on Karhumäki täys”
10$ Hallintosääntöuudistus 1.1.2016. Näyttää siltä että KOP vie kaupungin hallitusta ja SDP peesaa, toki eteenpäin on mentävä…
12$ kaupunkistrategia, tätäkin on hämmennetty moneen kertaan.
13$ paikallisliikenne, ei kummempaa keskustelua.

16.11.2015 kaupunginvaltuuston ”äyri ja hallintosääntö” kokous.
klo 17:30 – 19,30
”Suurinpiirtein” odotuksen mukainen. Alkupykälät nopealla tahdilla ja pykälät 7-10 olivat puhetta herättäviä 20 puheenvuoroa.
$7 Eksoten lisälasku on normaalia viimevuoden käyskentelyä. Lisämääräraha Eksotelle on enemmänkin sääntö kuin poikkeus…toivottavasti tämä pelleily loppuu kun Imatra on Eksoten täysjäsen ensivuoden alusta. ”Toki uusi organisaatio uudet murheet Imatralaisten edessä”. 4-5 murhetta jo nyt tiedossa, joista yhtenä ikäihmisten asuminen ja palvelut.
$8 ja 9 kiinteistö- ja tulovero?, ei ollut poikkeavia esityksiä, eli mikä olisi paras veroprosentti esim. tuloverolla, hiljaista oli ja 20% OK.

Kannatta katsoa verokalenteria kuka maksaa kunnallisveroa, kaikki käyttävät kunnallisia palveluja… PIENI VALTAKUNNALLINEN YKSITYISKOHTA … Jos pääomatuloista maksettaisiin myös kunnallisveroa, saisivat kunnat lisätuloja 2-3 miljardia euroa vuodessa.

$10 Henkilökohtaisesti mietityttää hallintosääntömuutos. Tässä ”kaupunkikonserni hallinta” ja konserneissa tehtävä tulos on keskeinen osa Imatran tulevaisuutta ja miksi hallitus hamua päätösvaltaa itselleen on ? Päättävä elin valtuusto, toimeenpano ja toimintaa valvova elin on hallitus, tämä on demokraattisen vallan ”kaava”. Yleensä vallanhalu on ”pelon merkki” ja tämä huolestuttaa demokratiaa ja kaupunginvaltuustoa.
No halintosäännöstä, kaiken puheiden jälkeen myös äänestettiin luvuin 40-2, yksi poissa, KJ esitys hyväksyttiin.
Kaupunki strategia ja paikallisliikenne meni muutamilla puheenvuoroille. Paikallisliikenne on aivan varmasti parempi kuin tämänpäiväinen paikallisliikenne.

Kokouksessa ei ollut mitään järisyttävää, rutiinisuorituksella mentiin mutta kyllä tulevaisuus pääomaveron ja palkkaveron maksuosuuksista suhteen Imatran kaupungissa on huolestuttavaa. ”Jos ei ole työnantaja ei ole palkalla eläjiäkään”.

Noin 30 puheenvuoroa käytettiin koko valtuustoistunnon aikana. Itse pidin 2 min ”sanontoja” 5 kpl, nämä olivat enemmän arvosteleva kuin hyväksyviä puheenvuoroja.
Ei mitään järisyttävää. Näyttä siltä että valtuuston loppuvuosi menee ensivuotta odotellessa.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.