2.10.2017 Tuula Haatainen Imatralla, missä miehet?

2.10.2017 Tuula Haatainen Imatralla, misssä SDP:n miehet? no katsomossa..
Klo 10-11 ja paikkana kaupungin valtuustosali
KYLLÄ ”Isolla” ITSEÄÄN KUNNIOITAVALLA PUOLUEELLA TULEE AINA OLLA OMA PRESITENTTIEHDOKAS.

Tuula Haataisella oli hyvä ”puhe”, ei retoriikkaa vaan nykyelämän ja tätämenoa yös tulevaisuuden Suomi FAKTOJA. PUHE OLI kertomus siitä mitä tämän päivän niin SDPläisen kuin ”ei SDPläisen” Suomen kansalaisen tulisi ajatella MAAILMAN ja SUOMEN tilanteesta, tässä voimakkaasti muuttuvassa ja vähemmän turvallisessa globaalissa maailmassa.

Yhteenveto:
Mielestäni ”täytyy” käydä kuuntelemassa mikä on SDP ehdokkaan sanoma tulevaisuudelle. Onhan selvää, että istuvan presitentin kannatusyhdistyksen 160000 ”nimeä” kertoo paljon, mutta nämä presitentin vaalit eivät ole viimeiset Suomen tasavallassa järjestettävät presitentin vaalit.

Huomioita puheesta, omaksi kuulemaksseni käännettynä:
Kansan sivistys on yksi meidän ”pääomamme”

Nykyisellä suomella täytyy olla riittävän korkea KOULUTUS, SIVISTYSTASO ja YHTEISTYÖN ”KYKY” ollaksemme itsestämme huolta pitävä kansa. Me emme voi edes ajatella, puhumattakaan sallimisesta, että tämä maa jakautuisi ”OMAN, SUOMALAISEN TUNAROINNIN JOHDOSTA” menestyviin ”tuottaviin” kansalaisiin ja epäonnistuneisiin vain kansantaloutta ”kuluttaviin” kansalaisiin. Olemme luoneet tämän kaikkia suomalaisia koskevan hyvinvoinnin …eli pitäkäämme hallitusti ja tasapuolisesti myös kasassa tämä ”hyvinvointi”. Ei meidän tulevaisuuden tekijät ole ”robotteja” vaan empaattisia suomalaisia jotka haluavat elää ja kehittyä jopa lisääntyä omilla kotisivuillaan…

Sanonta ”Jokainen on oman onnensa seppä” tulee pukea muotoon, onnensa kadottaneet ja epäonnistuneet on saatava ONNISTUVAN ”5 miljoonaisen KANSAN” ohjaamana menestyksen tielle.

Pohjoismaisen koulutukseen, demokratiaan ja sivistykseen nojaavalla, pienellä kansalla, on oltava ystäviä, ”sellaisia ystäviä”, jotka oikeasti tarkoittavat sitä mitä sanovat niin EUssa kuin EUn ulkopuolella.

Nyt tammikuussa 2028 emme ole valitsemassa Suomen viimeistä presidenttiä. Kahden kierroksen vaalit on hyvä tavoite, tässä ja ”NYT”, presidenttipelissä ja/kun Suomen menestymisen ovet ovat raollaan ja uudenlainen yhdessä ” 1+1=3 ” menestymisen malli” ja mahdollisuus on kynnyksen toisella.

Pääomamme ja ARVOT”
SDP:n ARVOT eivät ole kadonneet… eletään vaan ajassa, jossa ympäristö on muuttunut ”kovemmaksi” ja arvaamattomaksi, ARVOT on vain kohdennettava tähän aikaan ja paikkaan sopiviksi konkreettisin toiminnon.
Miksi ympäristö on muuttunut ”arvaamattomammaksi” kannattaa miettiä useampaankin kerran ?
Olisiko yhtenä tekijänä on itsekkyys ja järjetön ”yksilö ihannointi” unohtaen yhteisöllisyyden ja ”voukkoviisauden” tuomat mahdollisudet.
– Tuliko maahanmuuttajat Eurooppaan ”puun takaa” ja ahdistivat EU:TA päätöksentekoon ”housut kintuissa”. Jos näin tapahtumin, niin miksi? tätä kannattaa miettiä….. JOHAN RAAMATTU KERTOI KANSAINVAELLUKSESTA, JOSSA ”JOKU” MURSI LEIVÄN JA ANTOI JOKAISELLE, ”JONOSSA OLEVALLE”, LUVATTUUN MAAHAN MARSSIVALLE…..
– Pitäisikö Afrikasta tulijat jättää Välimerelle ? Helppoa on ”pohjoiselta mantereelta” antaa neuvoja kun Välimerellä on hätä”.
Kyllä SDP:n ihmisarvoa kunnioitava ja menneisyyden HUOMIOIVA kuin tulevaisuuden NÄKEVÄ ajatusmaailma korostaa… On annetaan apua, apua tarvitseville. Mihin paikkaan ja aikaan OIKEA APU kohdennettaan ON TAITOLAJI eikä se saa olla SYMPAATTINEN ELE vaan EMPAATINEN tekoo.

Nyt kun ei eletä ajassa, jossa kansantalouden kasvu on luonnollista on SOLIDAARISUUS tiukoilla. ”NIUKKUUDEN” oikea jakaminen on taidetta, faktaa ja tunnetta, jolla nähdään onko päättäjistä kansakunnan rakentajiksi. ”RUNSAUDEN” jakaminen on rutiinia, jossa AHNE saa enemmän kuin tarvitsee ja ajan saatossa tukehtuu pullaan.

Kyllä ”5milj ihmisen” kansassa yhdessä tekemisen merkityksen ymmärrys on kasvettava ja konkretia tekemiselle lisäännyttävä jos halitaan pysyä ”jenissä” yhtenä kansana kansojen joukossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top