20.5.2015 Imatran seudun sähkö, ISS yhtiökokous.

20.5.2015 ISS yhtiökokous.
Klo 14-15.15.Kokous meni varmasti suunnitelman mukaan 1-18 pykälää. Yhtään ”soraääntä” ei osakkeenomistajien puolelta kuulunut. Täytyy sanoa ettei ISS:llä ole helpoa? Maailma on muuttunut ja integroituminen energian tuotannossa ja jakelussa on välttämättömyys ja tähän on löydettävä ratkaisut.
Jos tai kun ISS:n ja 11% osakkan Imatran kaupungin välillä ei synny mitään järkevää, tämä ei ole ”imatralaisen veronmaksajan etu”
NYT, NYT JA HUOMENNA.
Kaupungin kannatan tehdä ”joustava mahdollisuus”, ISS:n osakkeista luopumisesta. Mutta, luopumisesta on tehtävä erikseen perusteltu suunnitelmat, joka V-kokouksen kautta ohjataan H-hetken tapahtumaksi. Myynnistä saadut tulot ohjataa kaupungin strategian kautta kestävän kehityksen rakentamiseen Imatran kaupungissa. Kaikki osakkeet voi tarvittaessa myydä.

Oliko SDPn valtuustoaloite tarpeellinen tehdä?, toki siinä mielessä että asia sai julkisuutta… kuin tj. kertoman mukaan neuvottelut Imatran kaupungin ja ISS välillä, kaupungin omistamista osakkeista, on meneillään.
Onko vai eikö en tiedä, minulle ne ovat kuulopuheita… mutta tulihan sekin kuuluksi, että asia ei ole millään tavalla uusi, erimielisyydet, erilaiset näkökannat, perustuvat lähimenneisyyteen..

Imatran Energia Oy jonka vähemmistöosakkaana on Imatran kaupunki ja joka on sitoutunut ostamaan koko ”ISS:n Imatran Energian” lämmöntuotannon Imatran lämpö Oy:n käyttöön jne… Kun ”menneen lumen” neuvottelijoille ei ole yhteinen tahto palautunut toimivaksi niin ”uutta haulia” pesään, joku lopputulos tulee joka tapauksessa..

Kun uusi biovoimalaitos on valmis Imatran kaupunki on lämmön suhteen omavarainen ja koko ”ISS:n Imatran Energian” lämmöntuotantoa on tarpeeton Imatran kaupungille.
Miksi tilanne ON TÄLÄISEKSI AJAUTUNUT SITÄ EI ”TAUDIN AIHEUTTAJAT” kerro.. muuna kun muistelona.

Tämä muistuttaa ”vanhanaikaista kylätappelua” joka ei enään sovi EU-markkinatalouden maailmassa hyvän kumppanuussopimuksen pelisääntöihin. EU kilpailutuslainsäädäntö antaa mahdollisuuden mm. Imatran kaupunki ostaa sähkön ”muualta” ja ISS myy lämpöenergian ”muualle”.

Nyt osakkeet eivät ole ”kysyttyjä” muilla kuin niillä jotka niitä omistavat.
Kun kuunteli tj. kertomusta niin väistämättä minulle tulee mieleen että ”ISS HALLITUS PYÖRITTELEE KYNÄÄ”, mitä tulisi tehdä? Viimeaikaiset hallitukset ovat oleet kyvyttömiä tai varovaisia näkemään tulevaisuuteen. Miksi ovat olleet kyvyttömiä ? Tähän kannattaa IMATRAN KAUPUNGIN JA PIENOSAKKAIDEN HAKEA YHTEINEN MIELIPIDE.

VEIKON ”ARVAAMAT” MUUUTOKSET Imatran kaupungissa. 2017-2018
– 2018 kaupunginbudjetti n. 80 milj, ISS osakkeiden arvo 4milj ?
– kuntaliitokset ovat ”ovella” ja osakemyyntitulot tulisi käyttää nykyisten kuntalaisten kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

OSAKKEIDEN HINNAT OVAT NOUSSEET … ISS:n EI ?
Mielestäni nyt ei ole oikea aika myydä ”energiayhtiöiden osakkeita”. Nyt pääoma kerääntyy pääomalle ja ”kehitykseen satsaavilla yhtiöillä” tulevaisuus näyttää hyvältä. Nyt tarvitaan lopullista päätöstä varten ”riittävä lisäaika” jossa NOPEA VALMIUS MYYDÄ OSAKKEET.
20.5.2015 kokouksessa on annettu ISS:n hallitukselle valtuutus ostaa ISS OY:lle OMIA OSAKKEITA A 500’000kpl ja S 250’000kpl kertoo jotakin.
A. Pelko ”nurkan valtauksesta” on yhtä ja samaa kuin ”70vuotisten” metsästysseuran touhu. Pelko pois, pelko pois on sadusta ”Kaukometsän pakolaiset”
B. Odotetaan Imatran kaupungin ratkaisua, tähän se hallituksen tulevaisuude mietiskely meneekin.
Imatran kaupungilla on mahdollisuus myydä A-osakkeita 279’800 kpl ja S-osakkeita 135’808 kpl. Eli ISS ON VARAUTUNUT OSTAMAA IMATRAN KAUPUNGIN OSAKKEET n. 3,5milj.€.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top