21.10.2016 … jatkoa 1400 nimeä ”3 kampuksen vastustus” KUNTALAISALOITTEESEEN.

21.10 Lupasi, aloitteen tekijälle, palata tälläviikolla asiaan
Kiitoksia palautteesta.

1. Edustuksellisen demokratian on kuunneltava kansalaisdemokratia … sekä päinvastoin.
2. Kuntalaisten halutaan osallistuvan niihin tilaisuuksiin, jossa avoimesti jaetaan tietoa, keskustellaan ”Imatran” tästä päivästä ja seuraavan vuosikymmenen tulevaisuudesta. KESKUSTELU KÄYDÄÄN NIILÄ TIEDOILLA JOTKA OVAT ”SILLÄ HETKELLÄ” KÄYTETTÄVISSÄ.
3. Päätöksen kokonaisuudessa ei saa unohtua, että kaupungin hallitus on kaupungin ”pomo” !!!! Pomon käskyllä mennään eteenpäin…

ITSE ASIA..
En lähde aikaisempia kirjoituksia toistamaan, kuin tämä kohta,….. ”nykyistä Imatran kaupungin kouluverkkoa Imatran kaupunkikonserni ei pysty ylläpitämään v. 2019″… jatkoa… Talouslukujen”data”, talouden ennuste, paras nyt facta, (ei tämän päivän ”iltasanoma” lööppi) kertoo, että kaupunki konsernin tarvitsee kaupunki-infran ylläpitoon yhä enemmän rahaa tulevina vuosina ja nopeat ihmisten terveys- ja ympäristöterveyden ennusteet eivät missään tapauksessa vähennä investointi- ja kunnossapitorahan tarvetta olemassa olevien kiinteistöjen hoidossa.

Joten se, että pelkästään koulu- ja esiopetuskiinteistöihin täytyisi upottaa v2019-2029 …. 60 miljoonaa euroa on mielestäni mahdoton tehtävä. On paljon muuta, kadut, putkistot, sähköistys, liikennöinti, logistiikka, viheralueen, rannat ja muut kaupunkikiinteistöt ??, jne.. johon veronmaksajan raha tulee myös kohdentaa…

Kysymmekin: Miksi valtuutetut vaikenevat näin tärkeässä asiassa?
Kaikki asiat/esitykset/, kestävä kehitys huomioiden, on tutkittava ”isossa kaupunkikuvassa” huolella ennen lopullista esitystä/ päätöstä.
Toki kannattaa muistaa, että kaupungin hallitus on kaupungin ”pomo”, virkamiehet ja ”pomo” tekevät kaupungin linjaukset ja tuovat valmiit ”pureskellut” esitykset valtuustolle ”päätettäväksi”. Valtuusto päättää esityksistä siltä osin kun ne kuuluvat ja tulevat valtuustolle päätettäväksi.
Eli kannatta vaatia ”pomolta” selityksiä, miksi näin ja näin esitykset on laadittu ja mistä syystä ”pomo” on ”piilossa” kun isoista päätöksistä vaaditaan ”päitä vadille”…
Ei rivivaltuutettu vaikene…

Tämä ”kolme koulukampusta” on vaikea ”totuus”, jossa päätös vaatii ”sivistynyttä hillintää” ja realismin ymmärrystä. Runsautta jaettaessa demokratia toimii, mutta niukkuuden jako tarvitsee diktatuuriin..nyt tarvitaan sivistynyttä diktatuuria

Kysymys: On tulossa kunnan suurin päätös vuosikymmeniin eivätkä valtuutetut keskustele asiasta julkisesti ollenkaan?

Kyllä valtuutetut keskustelevat, mutta julkinen ”Iltasanoma keskustelu” on hiukan eri asia kuin julkiset keskustelutilaisuudet.
Julkisista keskustelutilaisuuksissa on ilmoitettu etukäteen niin kuin sivistynyt hallinto edellyttää. Julkisia keskustelutilaisuuksia on järjestetty, onko riitävästi ? mielestäni ei, mutta kaikista näistä on kansalaisdemokratian tapaan ”data kerätty” talteen tulevia päätöksiä varten.

Mikä on ”suurin päätös” on aika pitkälti katsojan silmässä. Tällä vaalikaudella, kuin edeltävälläkin on tehty Imatran ”kaupunkimenestystä, kestävää kehitystä koskevia suuria päätöksiä useita. Kaikissa näissä päätöksissä edistyksellinen ja edustuksellinen demokratia on keskustelleet, enemmän kuin yhden kerran, ennen päätöksiä.

Totta on sekin, että lehdistön on ”elettävä” ja saatava kansalaisille interaktiivista viihdettä ja ”sirkusta kaupunkiin”, eihän kukaan halua lukea ”tylsiä lehtiä” eli kuivia faktoja lehdestä… Valtion tilastokeskuksen julkaisut on sitä varten.

Kysymys: Mikä kiire on tehdä ratkaisu valtuustokauden lopulla näin tärkeässä asiassa? Miksi päätöstä ei voisi tehdä seuraava kaupunginvaltuusto vahvalla mandaatilla?

Tähän yksinkertainen vastaus ” kun asiat pitkittyy ne myös mutkittuu”.
Kunnat ovat jo nyt löysässä hirressä ja aivan tarpeeksi valtiovallan SOTE ”sopassa” ja KUNTA ”keitoksessa” tästä ei puutu muu kuin KOULUN JA SIVISTYKSEN ”sillisalaati” niin kansalaiset ovat lopullisesti lamaannutettu toimintakyvyttömiksi..

Tähän kaikkeen sopii toteama ”sen minkä taaksesi jätät sen edestäsi löydät” .. ON TOSI.

LOPPU TOTEAMA
Edustuksellisella demokratialla tehtyjä oikeita päätöksiä, oikeaan aikaan, riittävän voimakkaassa ”etunojassa” on ollut viimeiset kahdeksan vuotta Imatran kaupungin ”tahtotila”, joka on pitänyt kaupungin talouden ja tuloksen tasapainossa

Millainen viisaus tulee seuraavaksi ”kaupunginvaltuuston vahvaksi mandaatiksi” sen kuntalaiset tulevat päättämään 9.4.2017…

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.