21.5 TELA kokous. Klo 17-21.30

Pitkä oli kokous … Kunnossapidon investoinnit ja ”kaupunkipuro” hanke keskusteluttivat osallistujia yli odotusten.
Aloitus…. löytöeläintarha ja tähän liittyvä kansalaiskritiikki.
Virkamiehen tilanneselvitys ko. asiasta:
Löytöeläintoiminnan ja lakivelvoitteiden organisointivastuu vuoden 2013 alusta teknisellä lautakunnan vastuulla jne..Tilat ovat tyydyttävät ja palveluun ei kannanottoa. Tilat ovat kaupan joten toiminnan muutto muuhun paikkaan on mahdollinen mutta nyt parannetaan nykyisten tilojen toimivuutta löytöeläin palveluja varten. Ko. palvelu toimii ostopalvenua, vuosi budjetti 7000, kilpailutus on tulevaisuudessa edessä. Eläinsuojelulaki uusiutumassa, palvelua on parannettava entisestään jne.. Loppu..
Varsinainen TELA asioiden käsittely. Ensimmäiset pykälät..vauhdilla.
Kaupunkipuro… ”luonnonmukainen kalatie” ovat 80% synonyymeja.

TM esitys mitä luonnonmukainen kalatie suomen mittakaavassa tarkoittaa oli erittäin asiallinen. Koko asia tulisi muuttaa otsikon ”Vuoksenniska kalatiet” alle. Tekniset asiat.. Fortum… on annat 300l/s kesä, 180l/s talvi veden käyttöön ilman veloituksetta jos hanke toteutuu.. Ulkopuolista rahaa 40% hankkeeseen 60 kaupunki. Homma olisi tehty mutta nyt tarvitaan ”4 sairaanhoitaja” vuosiansion verran lisärahoitusta ko. hankkeeseen.
Asia lykkääntyy eteenpäin .. Hyvin on hataroilla tiedoilla ko. investointi on edennyt toteutuspäätöksen, 1milj eurolla, vuonna 2012 kaupungin valtuustossa. henkilökohtaisesti ”euronkaan” lisämäärärahaa ko. puroon en tule hyväksymään. Kaupunkipuro keskusteluttivat noin 2 tuntia ja jäi pöydälle.
Kaupungin palveluiden ja hankintoiden kilpailuttamisen oli keskustelussa, kompetenssitasolla hyvin on summista hankintoihin liittyvät sopimukset..
Teknisen toimen 1/3 osavuosikatsaus. Teknisen toimen kumppanuussopimusten toteutuma huhtikuu / 2013 jne..
Yksityistietoimitus, tieoikeuden siirtäminen, Lausunto kaavoitusaloitteesta, asemakaava muutos jne .. kesti puoli tuntia.
Lisärahoitus Imatran Lämmön investointeihin ja ”kaupunkipuron rakentaminen” kesti 3 tuntia.
Tulee vain mieleen ihmisen tekemät päätökset haittaperusteisista korvauksista, maksuun pannussa toiminnoista, investoinneista, jne..
Aikoinaan, kynttilän valossa, on annetu voimalaitos yhtiöille veden hallintaoikeus, näkemättä veden ja kalan evoluutiota kansantalouden rikkaudessa. Vielä olisi aikaa huomata ja toteutta mitä tarkoittaa ja millaiset mahdollisuudet tarjoaa tuhansien järvien suomi kansantalouden rikastumiselle.. Uusi laki, lakiuudistus että vesivoima, vesisähköä tuottavat yritykset velvoitettaisiin rakentamaan luonnonmukaisen kalatiet kaikille sähkövoimalaitoksille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top