22.11.2016 Kaupunkikehityslautakunnan kokous ”loppuvuoden katselmus”

22.11.2016 Kaupunkikehityslautakunnan kokous ”loppuvuoden katselmus”

Valtuustoryhmä klo 16.30-17.00.
Asialista käytiin läpi.
4$ pykälä…. Vesilaitoksen yhtiöittäminen oli suurin ihmettelyn kohde. Oli kolme vaihtoehtoa esillä, 1. pysyy nykyisellään, 2. integroidaan KIPAan puolittain. 3. Integroidaan niin että ainoastaan yksi henkilö jää ”kaupungin” puolelle kaikki muu siirtyy KIPAan … Esitys tarvitsee tuekseen lisäselvitystä…

Itse Kaupunkikehityslautakunnan kokous 17.30-18.14
1,2 rutiineja..
3$ Tiedoksiannossa kaksi mielenkiintoista asiaa..
– kerrattiin mitä on päätettiin vuosi sitten LÄHTEEN TALOSTA. Esi, Esi, Esi, selvitysten jälkeen… Ostettiin vuonna 2015 kaupungille, kaavoitetaan uudenlaiseksi ”lähteen taloksi” eli puretaan suojelupäätös, puretaan talo, myydään tontti ”markkinahintaan”. Tämä on sitä markkinataloutta, jota Imatra pystyy käymään… Hyvät tontit menee kaupaksi…

HENKILÖKOHTAISESTI ….
….ihmettelen sitä lehtikeskustelua jota LÄHTEENTALON YMPÄRILLÄ ON KÄYTY, kun vuonna 2015 kukaan ”selväpäinen” ei Esi, Esi, Esi, selvitysten, kyselyjen ja keskustelujen yhteydessä ja jälkeen keskusteluiden ilmoittanut halukkuuttaan ostaa taloa jne….
HERÄÄ KYSYMYS pitäisikö kaupungin olla se ”epäselväpäinen” joka tunnesyistä laittaa verorahoja ”puolihirsitalon” entisöimiseen. TÄMÄKÖ OLISI YHÄ VÄHENEVIEN VERORAHOJEN VASTUULLISTA KÄYTTÖÄ. Kannatta oikein oikeasti miettiä ennenkuin lähtee veronmaksajan rahoilla ”romuja entisöimään”

….. toki lehtikirjoituksille täytyy antaa aihetta, Lähteen- ja Pulliaisentalon kohtalo, rauha heidän historiallinen…

TÄYTYY TOISTAA SITÄ MITÄ ON TULLUT ILMI IMATRAN KOULUMAAILMAAN PERATTAESSA ”3 KOULUKAMPUKSEN” ESITUTKINNASSA.

AIKANA 2017 – 2027 (niillä tiedoilla jotka ovat nyt käytettävissä, kaikkia kiinteistöjä ei varmasti ole kuntoarvioitu) IMATRAN KAUPUMGIN KIINTEISTÖJEN KORJAUSVELKA ON YLI 100 milj€. Koulut 50milj. sairaalat, päiväkodit, hallintorakennuksessa, muut, varmasti toiset 50milj..

VUODESTA 2018 ETEENPÄIN 7,7% KUNNALLISVEROLLA KAUPUNGIN BUDJETTI ON N. 60 milj€
– SIVISTYS JA KOULUTUS OTTA n. 2/3.
– 1/3 jää kaikkeen muuhun kaupungin toiminnan pyörittämiseen ja kunnossa pitämiseen…
– 20milj€ vuosittain on RAHAMÄÄRÄ
… josta seuraa että kaikki VERONMAKSAJAN RAHOILLA PIDETTÄVÄT KIINTEISTÖT menevät erittäin tarkkaan selvitykseen.

MAAKUNTA JA SOTE UUDISTUKSESTA JÄÄ KAIKKI MUU KIINTEISTÖ IMATRAN KAUPUNGIN ”KÄTEEN” PAITSI HONKAHARJU. Kerron myöhemmin, ensi vuonna mitä se tarkoittaa…

– TopiAntti kertoi miksi hän hakee Lranna kaupungin vastaavaa virkaa missä hän istuu Imatralla… Hän asuu Lrannassa, Hän haluaa nähdä pääseekö eteenpäin, Hän haluaa testata onko hän tehnyt asioita ”oikein” Imatralla, Hän haluaa tietää pääseekö hän haastatteluun. Jos hänet valitaan niin se on menetys IMATRALLE.. ????

4$ Integroidaan vesilaitos kolmos esityksen mukaan niin että ainoastaan yksi henkilö jää ”kaupungin” puolelle. Kehitysjohtajan esitys ei ollut selkeä, miksi asian esityksestä oli tehty näin vaikea.. SUULISEN ESITYKSEN JÄLKEEN INTEGROITUMINEN VIEDÄÄN ETEENPÄIN KEHITYSJOHTAJA ESITTÄMÄN EHDOTUKSEN MUKAISESTI.

Listalla 11$ asiakohdeta..kaikki läpi ja Tennistä pelaamaan … No tunti 4peliä ja sitten saunaan…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top