23.4.2015 Tavote SDP:lle 19.2% kannatus, VAAN 16,5% tuli.

Tavote SDP:lle 19.2% kannatus, VAAN 16,5% tuli.
Paikat… KESK 49, PS 38, KOK 37, SDP 34, VIH 15, VAS 12, RK 9, KD 5, 1…
Voittajia oli KESK ja VIHR ja vähiten hävisi PS. SDP 8:n paikan menetys oli suurin puolueiden paikkatapioista.

Maan äänestys% 70,1.
Kaakkois Suomen vaalipiiri 390’000 ihmistä josta 66,0% äänesti, eli ..lähes 150’000 ihmistä jätti äänestämättä. Imatra 65,5%, Ruokolahti 71.8%. Imatralta äänestämättä jätti n. 10’000, Lranta n. 20’000 ja Ruokolahdella n. 1400 ihmistä.

Imatralaiset ja Imatralaiset demarit
Imatralaisista ehdokkaista ei kukaan ollut edes lähellä eduskunnan porttia. Kannatta miettiä miksi?
No Imatralaiset demarit eivät halunneet äänestää ”omaa” demaria eduskuntaan. Miksi eivät halunneet, hyvä kysymys ?
Itse halusin hänet eduskuntaan koska hän on hoitanut oman nelivuotiskaudestaan hyvin.
Vastauksia.. miksi hänen kannatus ei ollut riittävä on varmasti useampia. Puoluepolitiikan näkökulmasta katseet on kohdistettava mm. naisäänestäjiin kuin äijäpolitiikkaan, samoin ”SOMEn” käyttöön, nuorten huomioimiseen jne..

Puolueet….
SDP:n kannatusprosentti kävi 17,8 mutta lopputulos 16,5% ja se siitä….
Turha on SDP:n MENESTYMÄTTÖMYYTTÄ TAI MENESTYSTÄ etsiä muusta kuin PUOLUEESTA ITSESTÄÄN.
SDP:n nousu oli, mutta loppumetreillä nousu kääntyi tappioksi. Miksi ?
Oliko niin että Rinteen suorat puheenvuorot alkoivat käänty itseään vastaan ?
Rupesiko väsy painamaan ja samat ”selitykset” alkoivat toistua liian usein ?
Mennyt 4 vuotiskausi rankaisi hallituspuolueita kohtuutoman paljon.

Imatran SDP
Imatralla SDP:n poliitinen tilanne, sitä saa mitä tilaa… Ulkoapäin katsottuna toiminta ”NÄYTTÄÄ TYPERÄLTÄ …… MUTTA TUNTUU TURVALLISELTA” kun katsoo sisältäpäin. Muutosta täytyy tulla. Jatkuuko SDP:n konservatiivinen itsensä ruoskimisen linja. Jatkuuko vallasta luopumisen taistelu ja tuska. Löytyykö uutta johtajuutta. Löytyykö tahto yhdelle puoluejärjestölle Imatralla jne… Näihin on haettava ratkaisut muulla kuin luonnollisella poistamalla.

Imatralainen feminismi
Poliitinen feminismi on Imatralla perinne joka on tiukassa. Lrannasta miehet ja Imatralta naiset eduskuntaan. Ovatko imatralaiset naiset vieneet sen ”Sinikka, Sinikka, Riitta” aatteen ja ajattelun Annelille ja Sunalle. Kelpaako tulevaisuudessa myös Airi joukkoon saa nähdä, mutta ei miehet…. Näilläkö mennään kunnallisvaaleihin.

Imatralta oli kaksi kansanedustajaa
Imatralta oli kaksi kansanedustajaa ehdokkaana, joita Imatralaiset eivät halunneet eduskuntaan. Demareiden kohdalla ”Imatran” oma ehdokas sai imatralaisia ääniä saman verran kuin Imatralaiset antoi naapurikunnan SDP ehdokkaalle ääniä. Eli taputettiin, mutta ei annettu ääniä. Oma kylä ehdokasta kannatettiin 12 äänen verran enemmän kuin naapuria.
Toinen kansanedustaja blokattiin ulos kisasta L:rannan taitavalla ehdokasasettelulla. Tämä ehdokasasettelu vaati blokkaajaksi Imatran kaupungin virkanaisen. Toki muutaman sadan äänen menetys ei olisi pelastanut Imatralaista mutta 1500 olisi aukaissut eduskunnan portit uudelleen.

Kuntalaisten äänet kunnille…
Ruokolahti antoi 150 ääntä Jukalle ja Imatra 2200 ääntä Sunalle. Imatra antoi 4000 ääntä Ruokolahdelle ja 2000 ääntä Lappeenrantaan. Ruokolahti antoi 400 ääntä Imatralle. Rautjärveltä tuli 200 ääntä Jukalle ja 100 muille Imatralaisille. Imatran ja Ruokolahden paperimiehet antoi Pohjois-Kymenlaakson miehelle 250 ääntä. Parhaillaan lähihistoriassa Imatralta oli kolme kansanedustajaa 2000 luvun alkupuolelta.

Nyt kaakkoissuomen neljä SDP NAISTA MENEE ”OPPOSITIOKANSANEDUSTAJAKSI”.
Toki toivon älykästä hallitusratkaisua ja työllisyyspolitiikassa ”kolmikantaa”, jossa hallitus otta ”ajurin” paikan, tekee talouden ratakisut niin että ”palkalla eläjien” ostovoima säilyy sillä tasolla mitä Suomi Oy sisämarkkinoiden toimivuus vaatii. Suomi Oy vienti vetää kun markkinoilla on riitävästi tuotteita joita asiakas haluaa ja toiset eivät niitä kykene valmistamaan. Innovatiivinen työnantaja tarvitsee hyviä työntekijöitä.
Tulee muistaa että vain työnantaja… tarvitsee työntekijöitä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top