23.5.2016 Kaupunginvaltuuston ”koulu-uudistuskokous”

23.5.2016 Kaupunginvaltuuston ”koulu-uudistuskokous”

Seminaari ”tulevaisuuden koulusta” oli 2 tuntia aikaisemmin…

SD valtuustoryhmä klo 16.30-17.15 oli ”vanhan toistoa” ja tulevan ”kokousagendan” läpi käynti. Yleistä näkemystä ja ympäripyöreät kannanotot tuleviin päätöksiin, joissa lopputulokset valtuustosalissa ovat ”suht”selkeitä. Vuoksen synnystä ja montako koske on ollut Vuoksessa aikoinaan, tästä perustelut kun puhuttiin Saimaan Geopark yhdistyksen synnyttämisestä ”Imatralle”.

Varsinainen valtuuston kokous klo 17.30-18.40, asiat ja päätökset:
1, 2 rutiineja OK.
3 Ilmoitusasiat, oli muutama ja ennakkotieto …. 20.6 on seminaari jossa käydään ”kaupungin kehityskorit läpi”. Aloitus on klo ”aamu” ja lopetus klo ”iltapäivä”.

4 Maakunnallista hankintayhteistyötä jne..OK.
5 Itä-Suomen päihdehuollon jne.. OK.

6 KOULUJEN (tietotekniikan) LAITEHANKINNAT, puheenvuoroja 7 kpl joista itse pidin 1 ja 1/2…puolikas oli kommentti joka liittyi tulevaisuuteen ja KOP:n puolelta tulleeseen kuittaukseen että ”täytyy ymmärtää että nyt on kysymys perusopetuksesta” jne.. en jatkanut keskustelua, koska nyt tehtävällä päätöksillä, toiset näkevät vain ”TÄMÄN PÄIVÄN”, toisilla taas on KYKY KATSELLA jo tulevaisuutta.

Itse näen että NYT ON SUURI MAHDOLLISUUS PÄIVITTÄÄ IMATRAN KOULUJEN KOKO TIETOTEKNINEN ”INFRA” TÄHÄN PÄIVÄÄN. TIETOTEKNIIKKA JA TÄHÄN LIITYVÄ OPETUSMAAILMA TULEE TEHDÄ NIIN HOUKUTELEVAKSI OPPIMISYMPÄRISTÖKSI, ETTÄ IMATRALLE HAKEUTUU ASUKKAIKSI UUSIA ”TULEVAISUIDEN PERHEITÄ” JA OPPILAITA, ULKOPUOLELTA IMATRAN, LOISTAVAN PERUS- KUIN KANSAINVÄLISEN 2-ASTEEN OPETUKSEN SEKÄ VIIHTYISÄN ELINYMPÄRISTÖN JOHDOSTA. Nykyinen oppimiskehys, kouluformaatti antaa muutokseen mahdollisuuden ja kansainvälisyys, virtuaalitieto, oppilaat, digitalisaatio tulevat ”muovailemaan” tulevaisuuden ”oppimismaailman” jne..

7 Palkka-ja henkilöstöhallinnon .. puheenvuoroja muutama OK.
8 Vasemmistoliiton valtuustoaloite kirjaston valokuvien digitoinnista ja muuttamisesta Finna-hakuun. Puheenvuoroja 5 kpl OK.

9 Saimaa Geopark -yhdistyksen perustaminen ja Saimaan Geopark-alueen muodostaminen. OK.
Oma näkemykseni: AINUTLAATUINEN IDEA JOTA VIELÄ KATSOTAAN LIIAN LÄHELTÄ JA ON NYT ”NUPULLAAN” … JA VUONNA 2028 ON TÄYDESSÄ LOISTOSSAAN, HUOM. ON MUISTETTAVA ETTÄ TÄSSÄ RISKI & MAHDOLLISUUS ON ”VENÄJÄ” JA LAADOGA…

10 Linnansuon ja Linnankosken sadevesipumput. OK
11 Imatran hyvinvointikertomus vuodelta 2015 ja suunnitelma vuodelle 2016 sekä Etelä-Karjalan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpideohjelma 2016-2020. Puheenvuoroja 3 kpl, ei mitään merkittävästi uutta.

12 Imatran kasvihuonekaasupäästöt ..OK.
13 Työryhmän perustaminen Osallistu ja vaikut .. OK
14 Tilintarkastuspalvelujen … OK
15 Työterveyshuoltopalvelujen …puheenvuoroja 5 kpl OK.

Kokous loppu ja yhteenveto: Oli ”odottavan tunnelman” kokous, pientä läpsyttelyä poskille, jotta edustajat heräilivät, jokakerta äänessä joukko ei olleet paikalla. Toki esivalmistelu tälle kokoukselle oli hyvä jolloin käsiteltävien asioiden ”normaali härdelli” jäi olemattomaksi. Itse kuvittelin suurempaa melskettä muutamista asioista, toki koko kevätkausi on ollut hyvin maltillista ”härdellien” suhteen, miksi näin ? Itse näen siihen kolme syytä… VÄSYMYS, OLEMUS, ODOTUS…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top