23.9.2014 TELA kokous, Ukoskan raitti on Tähti

23.9.2014 TELA kokous
SD Ryhmäkokous 16.30-17.15 (Pj matkoilla, ryhmässä keskustelu listalla Tähden rahavaade kaupungilta keskustelutti, samoin tupakkakielto muut ok.)
TELA kokous 17.30 – 19.00
Kokouksen kulku ok… muutamat kommentit ja yksi äänestys.

Päätetyt asiat, pykälät §1, §2, OK.
§3. Tiedoksiannot lautakunnalle. 4kpl tiedoksia. Isoin kysymy oli tulevan vuoden 2015 budjetti, josta tulee esitys tällä viikolla ja 30.9. kokousta varten. Teknisen puolen 2015 budjettipäätös tehdään ko. kokouksessa. Vuoden 2015 budjetti on n. -500k€ vuoden 2014 budjettiin. Elinkeinopoliittiset investoinnit ovat erikseen. Kyttökustannukset ja saneerausinvestoinnit mukana budjetissa.
§4 Teknisen toimen osavuosikatsaus 2/3 2014. Ei järisyttävää mutta muutama asia Veikkoa askarruttaa, nyt ei ole tarkkaa tietoa kuinka budjetin 2014 loppusummaan osutaan. Näyttä siltä että TJ pelaa varman päälle ettei tarvitse selitellä budjetti ylitystä, no toivottavasti omaa spekulointia…TJ esitykset hyväksyttiin…
§5 Tainionkosken Tähden korvausanomus… Puheenvuoroja kaikkiaan 10 kpl ja …. sitten meni äänestykseen.
– Leo Makkonen Anssi Piiraisen ja Pauli Behmin kannattamana esitti, että asia jätetään pöydälle lisäselvityksiä varten. Äänestystulos: Toimialajohtajan ehdotusta kannatti 6 jäsentä: Veikko Hämäläinen, Timo Kosunen, Suvi Rautsiala, Tommi Matikainen, Eija Mertanen ja Lotta Koponen. Asian pöydälle jättämistä kannatti 3 jäsentä: Leo Makkonen, Anssi Piirainen ja Pauli Behm.
Toimialajohtajan ehdotus hyväksyttiin ja Veikko äänesti TJ esityksen puolesta koska:
– Kaupungin suhtautuminen vastaavanlaisiin tapauksiin on selkeä, ei korvata. Kaikki meistä ymmärtää mikä on kaupungin taloudellinen lopputulos, jos vastaavanlaisiin anomuksia sanotaan KYLLÄ…

– Tähden esitys oli vaadittavien korvauksien suhteen ympäri pyöreä. Keskustelussa ilmenneet luvatut asiat ovat tehtävissä mutta ei rahalla korjattavissa. Virkamiesten tarinat ovat ”kuuntelemista” ei asioiden tekemistä.
– Tähden suhtautuminen koko ”rantaraittiprojektiin” on edelleen epärealistinen ja negatiivinen. Puuttu luottamus puolin ja toisin. Mielestäni Tähti haluaa ”rahastaa veronmaksajaa” kaupungin virkamiesten ja Tähden voimahahmojen toisiaan ymmärtämättömästä yhteistyöstä.
– Ei Tähden maja kaupungin korvauksilla elää .. nyt tarvitaan älykäs ja kestävän toiminnan suunnitelma ja yhteistyö vuoteen 2018 saakka.
– Kymmene kohdan ohjelma…. ja kiukuttelun lopettaminen puolin et toisin…

§6 Lausunto Etelä-Karjalan liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnoksesta. Minusta hyvä, kuin Imatran kiinteistöohjelma, kuin Imatran katujen kunnostusohjelma…
– Hyväksyttiin
§7 Savuton Mansikkalan koulukampusalue…. 6 puheenvuoroa ja hväksyttiin. Asia saatetaan tiedoksi nuorisovaltuustolle.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.