24.1.2016 MAASSAMME ON 13 ”MAAKUNTALAULUA”, ELI PÄRJÄTÄÄN 13 MAAKUNNALAKIN.

24.1.2016 MAASSAMME ON 13 ”MAAKUNTALAULUA”, ELI PÄRJÄTÄÄN 13 MAAKUNNALAKIN.
Riittääkö nämä laulut vai tarvitaan säveltäjä töihin? Nykyisen hallituksen itsehallinto päätös osoittaa, että tarvitaan uusia sävellyksiä.
Itse lähestyisin itsehallintoa eri tavalla, onhan moneen otteeseen todettu, että ”yksinkertainen on kaunista”. Lähestyn Suomi Oy:n itsehallintoa kaakkoiskulman suunnalta, geopoliittisesta ”geokaakoissuomi” näkökulmasta.

ELI EHDOTAN SEURAAVAA:
13 MAAKUNTALAULUA, 13 VAALIPIIRIÄ = 13 Maakuntaa= 13 itsehallitoaluetta= 13 SOTE aluetta.

Perustelut:
1. Meillä on 13 ”voimakasta” maakuntalaulua, 13 vaalipiiri aluetta, nämä ovat erittäin selkeitä hallintoalueita suomen kartalla väkilukuun suhteutettuna. Näissä, henkisen ARVON tuotteissa, on niin maakunnan kuin maakuntalaisen VOIMA, TUNNE ja TAHTO, kunnioittakaamme näitä.
2. 13 VAALIPIIRIALUETTA olisivat tulevia maakunta-alueita samoin SOTE alueita. Näin homma tulisi olemaan sitä mitä parlamenttarismi edellyttää, eikä ”aluejaonpolkupyörää” tarvitse keksiä uudelleen ja uusia maakuntalauluja ei tarvitse lähteä säveltämään.
3. Nyt hallituksen esittämässä ratkaisussa meillä tullisi olemaan 18 maakuntaa.
– Tämä tietäisi 5 uutta MAAKUNTALAULUA kun meillä tulee olemaan 15 SOTE aluetta tämä vaatisi 2 ”SOTELAULUA” maakuntalaulujen lisäksi.
Eli säveltäjille tulisi tehtäväksi seitsemän uutta ”MAAKUNTASOTE sävellystä”.

Henkilökohtaisesti, kun on asunut seitsemässä eri maakunnassa, koulun kevätjuhlat, MAAKUNTALAULUT kuin KULTTUURIT ovat hyvin tuttuja. Kun on syntynyt Savossa, Kymenlaaksossa 15 vuotta, 30 vuotta Karjalassa ja suku Antreasta niin kyllä näiden kolmen maakunnan laulut sointuvat suloisimmin tämän ”ihmisen” sydämessä.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.