24.10.2016 K-VALTUUSTON ”1400 äänen ja 3 kampuksen” KOKOUS.

24.10.2016 K-VALTUUSTON ”1400 äänen ja 3 kampuksen” KOKOUS.

SDP- Valtuustoryhmän kokous 16.00 – 17.15
Käyty läpi valtuuston esityslista.
Päätökseen tulevat, asiat ovat selkeitä ja valinnan vapaus on ilmassa. Eli sallitaan mielipiteiden julkituonti, mutta lopputulos tuskin tulee muttumaan pykälien 4 ja 5 kohdalla. Toki pienet yllätykset ovat mahdollisia.
KUINKA JATKOSSA VALTUUSTO RYHMÄN PÄÄTÖKSET.
Joidenkin valtuutettujen yksinpuhelu, sisäinen ajattelu, tulee saada keskusteluun ennen ”tätä” v-ryhmän kokousta. Henkilökohtainen viisastelu, joukkueena menestymisen hinnalla, on epäviisasta, oikeastaan typerää. Kuinka pitkälle tämän ”ITSEÄÄN” TYYDYTTÄVÄ, ITSEÄÄN JULKITUOVA keskustelun voi jatkua. … Pelissä tulee olla säännöt, pelin säännöt. Kyllä ne on oltava POLITIIKAN PELISSÄKIN.

Valtuustokokous klo17.30 – 21.10 ”1400 äänen ja 3 kampuksen” kokous.

Oli mielenkiintoinen kokous.. Mitä valtuustoryhmät ovat aamulla sopineet on hiukan kysymysmerkki? mutta se tiedettiin, että puheenvuoroja tultaisiin käyttämään etenkin $4 kansanäänestyksestä ja 5$ palveluverkkoratkaisusta.. Mutta ei tiedetty, minä en ainakaan, mikä olisi puheiden sisältö….ponnet, muutokset, käännökset jne…

$3 Ilmoitusasiat

– Kaupunginjohtaja PerttiL jää eläkkeelle kesäkuussa 2017 on viimeinen työpäivä ja syyskuun alussa työura on finaalissa…

– Muutama aikataulun muutos vuoden 2017 ensimmäisiin kokouksiin. On poikkeuksellinen kaupunginvaltuuston valtakausi 1.1.2013. – 31.5.2017…

– HUOM TÄSSÄ valtuuston 2 puhj, ISMO, käytti mielestäni hyvän puheenvuoron. PUHEESSA OLI VASTAUS NIILLE JOTKA OVAT ”HUONOLLA KUULOLLA JA ENNAKKOLUULOLLA ELÄJIÄ.

Kun tehdään tutkimusta home ja kosteusvauriosta se ei ole tarkoitushakuinen tutkimus. TARKOITUKSENHAKUISUUS TÄSSÄ ON TULELLA LEIKKIMISTÄ JA TÄTÄ VIRKAMIES TUSKIN TEKEE.

” VASTUSTAJAN” ESITTÄMÄT EPÄLYT TAI VIHJAILUT, että nämä ovat ”tarkoituksella” tilattuna tutkimuksia ON EDESVASTUUTON NIIDEN TAHOJEN KOHDALTA JOTKA TÄLLAISTA VIESTIÄ HALUAVAT KUNTALAISILLE KYLVÄÄ…

Tutkimustulokset eivät ole sitä mitä ”mielikuvitus voi tuottaa” vaan puolueettomia asiantuntijoiden tekemiä tutkimustuloksia.. TOKI LOPPUTULOS VOI MONESTI NÄYTTÄÄ TÄYSIN ERINLAISELTA RIIPPUEN MILLAISTEN ”SILMÄLASIEN LÄVITSE” LOPPURAPORTTIA HALUAA KATSOA, JA ON JOPA INHIMILLINEN KUN IHMISESTÄ ON KYSYMYS.

$4 Kansanäänestysaloite… Keskustelutti ja puhututti.

Puheenvuoroja kaikkiaan n. 20 kpl..pitkiä ja lyhyitä. On hyvä että kuntalaiset ovat tulleet keskusteluun mukaan.. Kaikki puheenvuorot olivat mielestäni asiallisia… EIKÄ VOI VÄITTÄÄ ETTÄ EIKÖ TÄMÄ OLE EPÄLUOTTAMUSLAUSE ”MÄÄRÄTYLTÄ KUNTALAISRYHMÄLTÄ” JA ON KOLHU EDUKTUKSELLISELLE DEMOKRATIALLE.

ON HELVETIN HYVÄ, ETTÄ KUNTALAISET LÄHTEVÄT MUKAAN. NÄMÄ 1400 KUNTALAISDEMOKRATIAN ÄÄNTÄ EI OLE MENNYT HUKKAAN KUN PUHUTAAN TULEVIEN TALOUSARVIOIDEN MILJOONISTA € JA KAUPUNGIN KIINTEISTÖMASSAN KORJAISVELASTA.

NÄMÄ 1400 NIMEÄ PAKOTTAVAT TARKENTAMAAN, OIKAISEMAAN AJATUKSIA JA OHJAAMAAN YHTEISTÄ VIISAUTTA TULEVISSA KAUPUNKIA ETEENPÄIN VIEVISSÄ KIINTEISTÖJEN HÄVITTÄMIS- JA SÄILYTTÄMISPÄÄTÖKSISSÄ.

$5 Palveluverkkoratkaisu – Toimiva kampusmalli 2026

Tässä sitä riitti keskustelua toiset 20-30 puheenvuoroa ja kommenttia. Omat puheet oli 3 kampuksen puolesta ja jos niin onnellisesti käy niin että koululaisten lukumäärä syystä tai toisesta lähtee lisääntymään 2019-2022 niin … lisääminen on demokraattisessa johtamisjärjestelmässä helppoa … mutta hallittu niukkuuden lisäys demokratiassa on taidon ja tiedon työnäyte jossa luottamus punnitaan.

Se että joku vetää välistä, yksi keksii ponnen, toinen kouluille ”uuden” säilyttämismallin, kolmas ”odotetaan, kyllä aika hoitaa” , neljä sisäilma on ”vaarallista” ihmiselle jne… HUPS, HEIJAA. NÄKYY ETTÄ KUNTAVAALIT ON TULOSSA…Onhan 1400 ääntä jaossa 9.4.2016 ja jos tästä sai 1/10 sillä pääsisi vaikka valtuustoon…ETTÄ SILLEEN !

$6 Kuntien omistus Saimaan ammattikorkeakoulusta ja LUT-konsernin muodostaminen.

– RISKI IMATRALLE, MUTTA VAIHTOEHDOT VARMALLE ONNISTUMISELLE ON VÄHISSÄ, ”KILAUTA KAVERILLE KORTIT ON KÄYTETTY”, 50/50 ON OLEMASSA, YLEISÖN VASTAIS TIEDETÄÄN JA MUUTA MAHDOLLISUUTTA EI OLE.

$7 Eron myöntäminen Kari Paldaniukselle kunnallisista luottamustehtävistä. HARMI MUTTA YMMÄRRÄN…

$8 Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite. $9 Imatran vihreiden valtuustoryhmän valtuustoaloite. $10 Vasemmistoliiton valtuustoryhmän valtuustoaloite. $11 Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite.

KAIKKI YHDESSÄ NIPUSSA TIEDOKSI… PERÄSTÄ KUULUU SANOI TORVENSOITAJA…

$12 Kaupungin ja seurattavien yhteisöjen 2/3 osavuosikatsaus 1.1.-31.8.2016.
KÄVIN TÄMÄN LÄPI VAIKKA ASIA OLI VAIN TIEDOKSI, ELI EI HUNOLTA NÄYTÄ… MUTTA IMATRAN KEHITYKSEN KANNALTA ON HUOLI OTETTAVA VAKAVASTI.

KÄYN TÄMÄN LÄPI JOULUKUUSSA TARKEMMIN…

$14 Imatran Tilat Liikelaitoksen lakkauttaminen 31.10.2016.

$16 Imatran Toimitilat Oy:n SVOP-rahoitushakemus.

$13 Imatran YH-Rakennuttaja Oy:n takaushakemus. $15 Imatran Toimitilat Oy:n takaushakemus. $17 Imatran Seudun Yritystilat Oy:n takaushakemus

Tässä lyhennetty versio Imatran kaupungin lainoista, takauksista ja niiden liikehdinnästä jne…

Lainoja on lyhennetty lyhennysohjelman mukaisesti 6,7 M€. Kaupunki nosti alkuvuodesta 14 M€ lainaa (laina-aika 10 v.).

VEIKKO,,,, LAINOJEN HALLINTA ON ”HANSKASSA”

Lainakannasta elokuun lopussa oli kiinteäkorkoista 25 % ja 75 % vaihtuvakorkoista lainaa. Vaihtu- vakorkoisista lainoista suurin osa on suojattu koronvaihtosopimuksella.

VEIKKO… ENEMMÄN TURVALLISUUS KYSYMYS JA TÄMÄN VOI PÄÄTTÄ PIENI RYHMÄ.

Xxxxx suosituksen mukaisesti on tehty tammikuussa koronvaihtosopimus Yyyyyyy kanssa 5,7 M€ lainasta (laina-aika 24.3.2016 – 24.3.2022). Syyskuun alusta tehtiin Öööööööö kanssa koronvaihtosopimus 6,6 M€:n lainata (laina-aika 23.9.2016-23.3.2026).

VEIKKO… TÄMÄ PERUSTUU TULEVAISUUDEN NÄKÖKYKYYN.

Koko konsernin lainakanta elokuun lopussa oli 206,0 M€. Laskelmassa on huomioitu vain kaupungin ns. seurattavat yhteisöt sekä osaomistusasuntojen (6,7 M€) lainat. Muut yhtiöt ja kuntayhtymät on huomioitu tilinpäätös 2015 tilanteen mukaisesti.

VEIKKO… VELKAA ON N. 7300€ / KUNTALAINEN.

Kaupungin takausvastuut huhtikuun lopussa olivat yhteensä 109,8 M€. Kaupungin saamat vastava- kuudet takauksiin noin 8,3 M€. Huhtikuussa myönnettiin Mmmmmmm:lle 2.650.000 euron takaus sekä huhtikuussa Bbbbbbb:lle 5.100.000 euron takaus. Aaaaaaa Oy ei ole nostanut lainaa elokuun loppuun mennessä ja Vvvvvvv Oy:n lainasta on nostamat- ta 1,0 M€.

VEIKKO… TAKAUKSIA N. 3700€ / KUNTALAINEN, ELI ½ TAKUISTA ON KONSERNEISSA ?

Rahat ja pankkisaamiset olivat elokuun lopussa 15,6 M€ (sisältää konsernitilin).

VEIKKO… ELI, EI ”LAINAPELI” NIIN HUONOA OLE KUIN VOISI KUVITELLA …. NYT RAHAN HINTA ON LÄHES ”NOLLA”

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.