25-26.08.2016 Kaupunkikehituslautakunta, käynti Savonlinnassa

25.08.2016 Kaupunkikehituslautakunta, käynti Savonlinnassa ja kokous ” Yritysarviointi” tulevaan kouluratkaisuun. Loppuvuoden ratkaisuisut, koulukampus vuonna 2026 päätöksiin…

klo 08.00 lähtö Kaupungintalon edestä.
Savonlinnassa klo 10.00, kuulemassa heidän ratkaisuja, niin kaavoituksessa kuin rakentamisessa… Helppoa ei ole heilläkään päätöksissä, kaavoituksessa ja investointirakentamisen ratkaisuissa, valitusta valituksen perään, tällöin asioiden eteneminen otta aina 3 vuotta… jne..

Klo 12.00 kävelykierros Savonlinnan tori satamassa jäi lyhyeksi sateen vuoksi. Satama toimii, mutta hyvin ”arkisesti”, tuoko sillat ja laivareittimuutokset muutosta myös satamatoimintaan jää nähtäväksi. Savonlinna on saanut isot silta, tiet, rautatie ratkaisut tehtyä.
Kaikki on tekemistä vaille valmis.. Tulevina vuosina satamat ovat muutoksen ja korjauksen piirissä. Venäläismatkailun katoaminen on tehnyt ahdingon kaupungin investointitalouteen, jonka paikkaamiseen on hyvin vaikea hakea muuta ratkaisua kun odotus paremmasta ajasta.
Kaikilla kaupungeilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa Savonlinnalla se on se KESÄ NIIN VAVUUTENA mutta myös heikkoutena. Pienteollisuuden, PK ja PKT sektorin, vähyys ja opettajakoulutuksen poislähtö kaupungista näkyy niin taloudessa kuin toiminnassa.. TÄMÄ TÄSTÄ SAVONLINNASTA..

Klo 15.00 ”Kokous, Järvisuomen matkailukeskuksessa Rantasalmella, Agenda oli
A) yhteenveto Savonlinnan vierailusta.
B) Imatran palveluverkkorakenteen, 72 sivua , läpikäynti ja tämän vaikutus yritystoimintaansa. Kaupungikehityslautakunnan näkemys palveluverkkoratkaisuun muodostuu myöhemmin ”puolueissa” kun kaikki kansalaistilaisuudet, kuulemisineen, kansalaipalautteineen on suoritettu.
C) YRITYSTOIMINTAARVIO palveluverkkoratkaisussa”.

Yksi monista, monista näkemyksistä on tämä:
– NIIN TOIMINNALLISIA KUIN TALOUDELLISIA RATKAISUJA ON KOULUVERKKOASIASSA PYSTYTTÄVÄ TEKEMÄÄN ”ETUNOJASSA” vuonna 2016.
– 2020 luvulla IMATRAN KAUPUNGIN KÄYTTÖTALOUS EI KESTÄ käyttötiloja 20m2 / oppilas/ koulurakennuksia, kun vastaavasti tulevaisuuden monitoimikouluissa luku on alle 10m2 / oppilas.
– ”Luokkien pulpettien” aika on eletty tulevien monitoimikoulujen on pystyttävä palvelemaan kuntalaisia päivittäin klo 06-22, päivästä toiseen, vuodesta toiseen.
– Mikäli IMATRAN KAUPUNKI EI PYSTY TKEMÄÄN ETUNOJA RATKAISUJA ITSE, NIIN TAKANOJARATKAISUT TULLAAN TEKEMÄÄN V.2019 MAAKUNNAN TASOLLA.
– 1/2 TOTUUS Yksi. KYMMENEN KOULUN PITÄMINEN (60000m2) on mahdoton tehtävä.
– 1/2 TOTUUS Kaksi. OPPILASMÄÄRÄ PIENENEE MERKITTÄVÄSTI JA OPILAITA ON MAHDOLLISUUS KALASTAA hyvällä koulu”VERKOLLA” Imatralle omien oppilaiden lisäksi 50/ vuosi, (n.0,4milj€/vuosi) yhtenäiskoulukaudelle.
– 1/2 TOTUUS kolme. Lukio ja ammattiopisto tulee myös muuttumaan. HYVÄ JA LAADUKAS 2 asteen koulutus on perusta Imatran talousalueen yritystoiminnalle.

Virallinen ohjelma päättyi klo 18.00. Saunominen ja päivällinen klo 19.00.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.