29.10 TELA KOKOUS.. budjetti ja tilaaja/tuottaja toiminta

29.10 TELA KOKOUS
sd ryhmäkokous klo 16-17
Pääaiheet, esityslista läpi, kannanotot yksittäisiin kohteisiin vähäisiä, säästäminen ja budjetointi vuodelle 2014, tekemättömät työt loppuvuodesta 2013.
Elinkeinopoliittiset ratkaisut ”Ukoskan ratkaisut” sekä Imatrankosken alueella tievalaistus unohtui, tie viimeistelty käyttöön sitten tie auki kaapelit sisään, tie kuntoon jne… kaikki tämä sähläily ei kuulosta järkevältä veronmaksajan korvassa.
TELA kokous
klo 17.30 – 21 ???

Kokous käynnistyi ½ tuntia myöhässä, kokous aika oli muutettu klo17.. startti normaali, mutta jo tiedotusasiat kuntalaisten palautteet keskusteluttivat eka tunnin.
Itse asiat menivät napakasti läpi päätökset ok… jopa vuoden 2014 TELA budjettiin liittyvät asiat hyväksyttäviä. Edelleen kaupungin teknisessä toiminnassa suurta haparointia TILAAJA- TUOTTAJAMALLIN KÄYTTÖÖN OTOSSA, HOMMA EI PELITÄ ODOTETULLA TAVALLA. Käytiin ko. asiasta pitkä keskustelu…
Veikon asperiini tilanteeseen ja pitkäaikaishoito:
1. Koko teknisen puolen organisaatiot yhden pöydän ääreen ja ”nelikenttäanalyysi työkalulla” ratkaisut näkyviin sekä päätös P Lintusen johdolla millä toimintamallilla mennään vuosi 2014.
2. Jos johtamisen ja tekemisen kemia ei toimi niin jakkarat vaihtoon. Ei hallitsematon kemia saa koko prosessia halvaannuttaa.
3. Pikainen ja luotettava selvitys (virkamiesten taholta 29.10 luvattu tehdä) mitä jää tekemättä ja paljonko vuoden 2013 budjetista jää käyttämättä.
4. Oma arvio 31.12.2013, 7 kpl merkityksellistä työkohdetta ja 2milj€. jää toteutumatta.
No vastapainona Etelä-Saimaata 30.10 siteeraten Imatran terveyden huoltoa ….. vapaasti käänettynä!
Imatran terveydenhuolto tarvitsee lisää rahaa 3.18mil€ josta EKSOTE erikoissairaanhoito yhteensä 2,5milj€ lisää. Tulkinta ”Imatra on Eksotessa kuin mato koukussa”. Imatran ja Eksoten välinen sopimus sekä toiminnan faktat on pöydässä… rahat on vain löydyttävä. Putkien ja teiden saneerausinvestoinnit vuoden 2013 osalta on lähes paketissa, marraskuu on vielä käytettävissä. Jääkö TELAlta 2milj€ terveydenhuollon lisämäärärahan paikkaamiseen saa nähdä.
Putkiston ja teiden saneeraukseen vuonna 2012 jäi käyttämättä 4 ja jos 2013 2 milj€ erinäisistä organisointi ja toiminnan hallinnan syistä niin HU, HU.
Vuonna 2014 tekninen lautakunta huolehtii kaikin tiedossa olevin keinoin että vuodelle 2014 esitetyt saneerausinvestoinnit tulevat toteutumaan … tämän kaupunki on veronmaksajilleen velvollinen tekemään…
Veikko joutui poistumaan klo 20.35 kauppaan oli kiiruhdettava kun vieraat odottivat.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.