3.11.2015 TELA SEMINAARI KLO 16

3.11.2015 TELA SEMINAARI KLO 16

1. NewPort Imatran venesataman esitys lautakunnan kokouksessa. Klo 17:30 Kokouksen alussa. Hyvä esitys tulevaisuuden ”Imatra New Port” mukana oli…. Sopimus allekirjoitettiin, Imatra kaupunki tilaajana, … Tuottajana …. , toimesta Uutisvuoksesta voi lukea loput…

2. Infrapalvelut rakentamisen tilanne nyt ja vuoden 2015 talousarvio OK. Tulokset on nähtävissä teknisen palvelun omilla sivuilla.. Täsmentyy joulukuun kokouksessa, budjetissa on pysytty..

3. Omaisuuden hallinta… ja kiinteistöjen ja teiden ”korjausvelan” kampittamisen on tehty suunnitelma. Omaisuuserien nykytila, tiet, putket jne. Selvitetty aluekohtaiset korjausvelka, asuinalueet kartoitettu. Imatran haja-asutuksesta johtuen, tietä ja putkistoja on paljon suhteessa pinta-alaan eli korjausvelka 90€/m2 / as, vastaava luku Lranta 60€/m2/as. Korjattavaa riittää, riittääkö rahat ja tahto tulevina vuosina ?
Imatralaisille kohdistetun palvelutason laatu hallintaan. Rahoitusmallin tutkiminen jotta tiedetään mihin riittää oma tulorahoitus ja mihin tarvitaan lainarahoitusta.
Selkeä suunnitelmallisuus, analyyttisyys eli oikealla tiedolla, faktalla oikeaa tulosta.
Kiinteistövero kohdennetaan oikein, eli kuntalainen näkee ja kokee mihin ”minun maksamani kiinteistövero menee”. ”Yhteiseen kaupunkilaisten käyttämään” kaupunkin infrastruktuuriin kohdennettu laina jolla rahoitetaan ko. infran ylläpitoa on kerrottava kaupunkilaisille selvästi..
Omarahoitusosuus 5,2milj€, jolla rakennetaan, korjataan aikaisemmin rakennettua Imatran kaupungin perusinfran, verorahoilla tehtävä korjausvelka (5,2milj€).
Tulevaisuuteen kohdistuva Elikeinopoliitinen investointi 4,6milj€ josta sidottu 2,4milj€.
Jotta pystytään hallitsemaan palvelut, tavarat, hinnat jne… arvioitu rahan käyttöä ja budjetointia varten kokonaispalvelut on tuotteistettava jossa palvelun tuotteistus tarkoittaa:
– on selvät palvelutuotteet, palvelutuotekokonaisuudet ja näiden hinnat.
– palvelutuotteet jotka kaupunki ja kaupunkikonserni tekee, samoin palvelutuotteet jotka yksityinen sektori tekee…
Aluesaneeraus, eli alueittain tehdään perusinfraa kuntoon, on malli jolla tulevaisuudessa edetään ja ”nyt rakennetaan ennustettavuutta” jonka pohjalta Imatra tulee jatkossa elämään…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top