3.12.2015 Maakuntaliiton Tarkastuslautakunnan kokous

3.12.2015 Maakuntaliiton Tarkastuslautakunnan kokous
Klo 16-18
Kaikki jäsenet, yksi varajäsen paikalla. Pääpaino kokouksella oli maakuntajohtaja selvitys Lrannan lentokenttä ja itsehallintoalueet.
Puheenjohtaja veti kokouksen esityslistan mukaan ja puheenvuorot noin 15 kpl keskittyi pääasiassa maakuntajohtajan asityksen aiheisiin.

Lentokenttä
Lentokenttäsäätiön perustaminen ja kentän ostaminen säätiölle on ”harkittu teko”. Rahoitus ja riskit on kartoitettu. Strategia ja toimintasuunnitelma vuodelle 2016 on painettu paperille. Hinta kentälle on sovittu mutta vahvistuu kaupanteko hetkellä. Lranta on avainasemassa päätöksenteossa ja rahoituksen ratkaisuissa. Imatra on tukena ja muut kunnat ”maakuntana hengessä” mukana.
Itse näen asian suurena mahdollisuutena, ”maakunta ilman lentokenttää” ei edistä riitävästi matkailua eikä yrityselämää. Kuunnella viikon päästä maakunnan mielipiteet ja päätökset…

Itsehallintoalueet ja Eksote
E-K suunnitelmat ovat hyvät ja valmiit. Onko Etelä-Savon tai Kymenlaakso kiinostuneita vapaaehtoisesti yhteistyöhön E-K kanssa ? Vai odottaako molemmat maan hallituksen päätöksiä ja toimivat tämän jälkeen ? Kukin maakunta antaa vastauksensa valtionhallintoa helmikuuhun 2016 mennessä..

Kuinka tulee käymään kaupungeille ja kunnille esim. vero% suhteen, tuleeko maakuntavero, mitä jää kaupunkien ja kuntien järjestämisvastuulle ja miten käy pienten kuntien ?
Oma näkemykseni on että kunnat integroituvat ja itsehallintoalueena on maakuntamalli, eli kaupungit tuleva suurentamaan digitalisoitumisen ohjaamana ja pienten kuntien pienellä budjetilla ”nyhräämisen” päättyy.
Hyvä puoli kansalaisten palvelut, kokonaispalvelut paranevat.
Huonona puolena on, että julkisen sektorin työttömyys kasvaa odottamattoman nopeasti.

Vielä huonompana on se että jos suomen vienti ei lähde vetämään MISTÄ SAADAAN NUORILLE TÖITÄ… TYÖTTÖMYYDEN KAUTTA ”KANSALLINEN SUOMI” AJAUTUU ENTISTÄ SUUREMPAAN AHDINKOON … ULKOMAAN VIENTI on kasvettava. RAHAA SUOMEEN ON TULTAVA.
Solidaarisuus on kovilla

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top