30.10.2017. Kiitos, lueskelin viimeaikaisia kommentteja…
Kun oli kuulemassa 26-27.10.2017 valtakunnan seminaarissa ”kaikkien” tarkastuslautakuntien ”tulevaisuuden” tehtäviä niin UUDESSA -SOTESSA, -MAAKUNNASSA, – kunnissa, -KAUPUNKIKONSERNISSA jne..
Hyvä päivitys tulevaan, mutta ”mutkasta tietä näkymättömiin” on vielä jäljellä, silti hyvä tilaisuus.
Esimerkki yhteisestä huolesta…
Kasvukeskuksissa on voimakas pula toimivista kiinteistöistä, homeisia kiinteistöjä pannaan maan tasalle rakennus ”buumi” ylikuumenee. samaan aikaan ”syrjäsuomessa” TYHJIÄ, TYHJIÄ KIINTEISTÖJÄ RIITTÄVÄSTI, sivistys ja koulutus karkaa käsistä, yheisöveron maksajia syrjäseudulla vähän..
ELI TOISTOA EDELLISESTÄ ARTIKKELISTA ”kyllä meillä Imatralla on asiat toistaiseksi hyvin”, KAIKEN MUUN OSALTA PAITSI VÄESTÖKADON JA TYÖTTÖMYYDEN HALLINNAN SUHTEEN. IMATRALLE ON JÄÄNYT ”VALUVIKA” JOHON ON SYYNÄ PERUSTEOLLISUUDEN 1970-90 LUVUN PÄÄTÖKSET. NÄIHIN VALUVIKOIHIN JA PÄÄTÖKSIIN LITTYVÄÄ TOUUTTA TULEN TARKASTELEMAAN … tammikuussa 2018
TOIMINTAMALLI KUN ASIOITA VIEDÄÄN ETEENPÄIN AINA VALTUUSTON KOKOUKSEEN.
– ”ASIANTUNTIJALAUTAKUNTA” jolla on päätöstään varten käytössä ”faktat, fiktiot, flirtit he tekevät oman PÄÄTÖKSENSÄ esitykseen…
– PÄÄTÖS tulee KH:n kautta valtuustoryhmään ”kirjallisena” käsittelyyn ja tässä vaiheessa ”PUOLUEIDEN VALTUUSTORYHMÄT” ottavat esitykseen kantaa ”tiedolla, taidolla ja tunteella”.
– TEHDÄÄN V-RYHMÄ PÄÄTÖS joko yksimielisesti tai monimielisesti samoin tähän liittyvän ”valinnanvapauden”, onko se vai eikö se ole jne. TÄMÄ YHTEINEN PÄÄTÖS TUODAAN ESILLE VALTUUSTOKOKOUKSESSA
Kuinka hyvin SD ryhmä elää ”tässä ja nyt ajassa” puhumattakaa näkökyvystä tulevaan on meistä kiinni:
– Pohjois-Koreassa emme ole
– Huonoja tai ”harmaan alueen” päätöksiä ei kannata tehdä
– Asioiden käsittelyjärjestys täytyy olla ”järkevä”
– Mikä on oikea tai väärä, se on toinen juttu.
Lobbaaminen on mielipiteen muokkausta.
Lobbarointi, eli millainen on ”ASIANTUNTIJALAUTAKUNNAN”, (asiantuntijaorganisaation) ESITYS asiasta, jos toisesta, muotoutuu ”ihmisten, asiantuntijoiden ja konsulttien” mielipiteistä kulloiseenkin asiaan ….SE FAKTA. Meillä jokaisella täytyy ola omia mielipiteitä asioihin kun on kyseessä ”edustuksellinendemokratia”.
VIELÄ KERRAN..KESKUSTELU SEINIEN SISÄLLÄ JA SITTEN TEATTERIESITYKSENÄ ULOS.. niin kuin laki edellyttää ja pelisäännöt kirjoitettu..
– LAUTAKUNTA päättää …PÄÄTÖS etenee ”hallintokoneistossa” ”ASIATUNTIJAHALLITUKSEN” päätettäväksi ja jatkaa ”kirjallisena” kaikkien luettavaksi VALTUUSTORYHMÄN käsittelyyn jne..
– Nyt ”PUOLUEIDEN VALTUUSTORYHMÄT” ottaa kantaa ”tiedolla, taidolla ja tunteella” Jälkiviisauden kyllä kaikki ymmärtää.
SUOMEN Oylaki, kuntalaki, julkisuuslaki..
Mitä tulee SUOMESSA osakeyhtiöiden asioista puhumiseen, lyhyesti sanottuna ”julkisuuslaki” koskee kuntaa, joka noudattaa kuntalakia., ”julkisuuslaki” ei koske osakeyhtiötä ja näistä puhuminen on mm. ”hallitusjäsenen” kohdalla omalla henkilökohtaisella vastuulla. Olen ”kohtalaisen” hyvin perillä mitä tämä tarkoittaa ja kyllä se hiukkasen laittaa harkitsemaan mitä sanoo esim.. SD valtuustoryhmän kokouksessa kun kyseessä on ”osakeyhtiöiden” asiat.