31.7.2016 vastaus: Kuinka Imatran SDP:n tulisi kehittyä?

Kun kysytään niin vastataan: Kuinka Imatran SDP:n tulisi kehittyä?

FACTA …. SDP:n huolestuttava tulevaisuus.
SDP:n jäsenenä ja kestävän kehityksen kannattajana katson tulevaisuuteen ja viimeaikaiset politiikan gallupit ovat huolestuttavia kahdesta syystä.
A) kansan keskuudessa SDP kannatus n. 20%.
B) nykynuorten keskuudessa SDP:n kannatus 9%, edellä ovat vihreät, KOK, KESK, VS … takana PS 7,2%.
Toki molemmille prosenttiluvuille on omat vaikuttimet ja syynsä…

Kehittyminen on silloin vaikeaa kun eletään menneisyyden tunteilla, tosiasioita ei haluta ymmärtää ja yhteinen ”maali” puuttuu.
Nyt kukin Imatran 3Sdp järjestöä ”häärivät omissa keittiöissä”, mottona ” ei oo pakko jos ei taho”…….. odottamassa tilannetta, jossa ”ulkopuolinen pakko” integroi yhdistykset.
Henkilökohtaisesti olen yhteisiin kokouksiin osallistunut ”rajoitetusti” ja ihmetellyt mm. ikä rakennetta, osanottajien määrää, uuden veren vähyyttä, ”väärinmuistamista”, poissaolojen selityksiä ja ”arvauksia” tulevaisuudesta.
On ollut myös hyviä SDP:n kehitystä pohtivia, ”tekemistä vaille valmis”, idea hyvä, mutta ”suunta ja tekijä” puuttuu kokouksia.
FACTA on se että ”mikään ei ole niin varmaa kuin muutos’, joten kerran valittua kurssia voi tarvittaessa muuttaa.
Mielestäni tämän päivän ihmiset, nuoretkin, haluavat osallistua yhteisten asioiden hoitamiseen, kun kehityksen suunta ”tuntuu” oikealta, se henkilökohtaisesti ”kiinnostaa” ja sillä on yhteinen maali ja tarkoitus.
Jos taas ”kehityksen suunta” pyörii tuuliviirin lailla, yhteisön ilmapiiri tuntuu epämiellyttävältä jopa ahdistavalta, ei ihmiset ”jaksa” olla kiinostuneita osallistumisesta ennen kun on ”pakko”. Pakkoa odotellessa ”vapaaehtoiselle pakoille” on vielä ”hetki” aikaa. Käytetäänkö ”hetki” yhteisen menestymisen hyväksi jää nähtäväksi.

Henkilökohtainen tiedon hankinta
Itse arvioin, niin yleisistä kuin kuntapolitiikan asioita, lukemalla, kuulemalla, kuuntelemalla, mielipiteitä, niin kadulta kuin ”lehdistä” jne… Kaupungin hallitus päätökset luen julkisesta k-hallituksen pöytäkirjasta jne… Toki muutaman henkilön kanssa keskustelen ja tarkennan faktat tehdyille esityksille kuin päätöksille, miksi niin ja millä perusteilla jne…

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.