31.8.2015 Veikon viimeinen työpäivä EFORA Oy:ssä

31.8.2015 Veikon viimeinen työpäivä EFORA Oy:ssä
Aika on kulunut. Työt alkoi metsäteollisuudessa 1.6.1967 Kymi Oy:n Kymintehtaalla pk5:lla. ”rässipoikana” istuttiin koneen märässä päässä, ”jakkaralla” ja katsottiin, että valkoinen ”raina” pysyy ehjänä ja kone pyörii. Näin kaikki alkoi ja nyt Imatralla, asiantuntijana EFORASSA Veikon työt metsäteollisuudessa päättyi 31.8.2015 klo 17.20.

Veikon työelämän ”tarina” WeShare:ssa ja Eforanetissä, niin asiat vain meni.. Työt alkaa ja työt loppuu. Mitä tältä välillä jää ihmisen mieleen ? … ei niinkään töiden saavutukset .. ”Paljon tinasit paljon pilasit viimein kolvisi kylmeni” … Vaan työyhteisöt vuosien varrelta, ne työtiimit, joissa mm. ”Veikko” työskenteli …. niistä ne työelämän tarinat syntyi, tarinat ja elettyelämä, ”voimaksi” iloisille eläkepäiville…

Viimeinen virallinen työpäivä klo 06.30 ja omassa työhuoneessa 08.07. Muutamat sähköpostit ja sitten menoksi..
– Klo 09.00 kahvia ja kakkua, ystäviä kävi muistamansa
ja toivottamassa hyviä eläkepäiviä noin viitisen kymmentä. Oma talon väkeä, suunnittelusta, korjaamolta, pitkiltäkoneilta, sellulta, voimalaitokselta, varastosta, ”ulkopuolelta”, työterveydestä, toimittajia jne..kakku kävi vähiin klo 10.00.
– Klo 11.15 pienempi porukka, ”samakerros” syömään, Mika, Emmi, Mikko, Johanna, Tapsa, Teppo, Minä, Kylpylään. Pihvin lomassa tarinaa tarinan päälle, ei ”pilvissä pyörimistä” vaan reaalimaailman keskustelua, realismin hengessä.
– Klo 13.00 Tainiolle ja ”arkkiin” kakulle ja kahville. Oli mukava istua siinä neukkarissa ja sillä paikalla ”pöydän” päässä, jossa useimmiten istuin kun projekteja tehtiin…ystäviä kävi ”morjestamassa” toiset viisikymmentä, tunne oli leppoisa menneitä muistelevat.
– Klo 15,10 Palokunta tuli hakemaan autolla vuosimallilla 1926 ja Vuoksensataman kohdalla vaihto vuosimallin 2006.. Paluu TEP talon eteen. Oma toimisto siistiksi ja muutama sähköposti ja ”läppäri” tyhjäksi. Viimeiset keskustelut Mika, Emmi, Johanna, Teppo, Tapsa ”lomalla” …. Mikko toivotti ”onnea eläkepäiville”, rauha ja hiljaisuus tuli ympäristöön. Seisoin hetken ovella ja totesin ”työpöytä on nyt tyhjä”, laitoin työhuoneen oven kiinni, nimikyltti jäi, ”kyllä” se vaihtuu, näin se on vaihtunut ennenkin … ja nyt hyvällä mielin hyvästelin hiljaisen työhuoneen … ”morjesta työelämä” .. klo 17.20.

Näin se ”Veikon aika” 30 vuotta, (2vuotta Helsinki, Heinola, Oulu, Veitsiluoto, Varkaus, Uimaharju, Imatra seikkailua) Imatran tehtailla ja 45 vuotta liikkuvaa työelämää on päätöksessä.

Mitä sitten?, aika sen näyttää?. Toivomuksena ”hyvä terveys”…. Mutta nyt, aurinko paistaa, 20 astetta lämmintä, ”Volvon” nokka kohti mökkiä, vaimo, koira, kuohujuoma mukana ja saunomaan. Saunan lämmityksen ohessa arkisia asioita tuli heti eteen ….loka-auto tuli ”ruskeanveden kaivoa” tyhjentämässä …. äitini soitti oli ajanut autonsa ”nokan” tolppaan …. Just, just… kaikesta huolimatta ”kuutamouinnille” kuoharin, saunan, vaimoni kera.
Kiitos LUOJALLE ja Nykäseen Matille ”elämä on ihmisen parasta-aikaa”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top