7.12.2016 Voi HYVÄ LUOJA , arvaamattomia ovat ihmisen AJATUKSET, käsittämättömiä ovat ihmisen TEOT.

7.12.2016 Voi HYVÄ LUOJA , arvaamattomia ovat ihmisen AJATUKSET, käsittämättömiä ovat ihmisen TEOT.

En kuvitellut että Tiinan ja Minun viimeiseksi yhteiseksi kuvaksemme jäisi Café Niskassa pöydän ääressä sopiminen kunnallisvaaliehdokkuudesta 26.11.2016.

26.11.2016 Vuoksenniskan joulukadun avajaisissa kävelimme, istuimme keskustelimme Imatran tulevaisuudesta ja imatralaisen SDP:n tulevaisuudesta:
– ihmiset muuttuvat, ympäristö muuttuu kuin on kunnallispolitiikka muuttuva?
– millä kunnat kehittävät ja pitävät yllä omaa hyvinvointia ?
– kuinka kunnat pitävät kunnossa omat viemärit, vesiverkoston, tiet ja kadut ?

Kolme on faktaa, väestö ikääntyy, väestö vähenee, verotulot tällä menolla vähenee.
– haluammeko olla itsenäinen kunta ja mitä se vaatii meiltä ?
– kehitämme kulttuuria, liikuntaa kuntalaisten iloksi ja hyväksi, mutta kuka maksaja?
– maksaja tälle laadukkaalle ”ilolle” on löydyttävä liikuntmatkailijoista.
– palvelukehitykseen kumppanit löytyy pienistä yrityksistä ja 3 sektorin toimijoista
– Eli palveluiden laatu on kehitettävä korkealle, niin korkealle mitä maksava asiakas vaatii.
– kehitys on tapahduttava omilla vahvuuksilla, luoja on luonut meille Saimaan ja Vuoksen, on vain tehtävä asioita…jne..

Imatran kaupungin kunnallispolitiikka…
Tiina lupautui kunallisvaaliehdokkaaksi ….. mutta itsestän selvyys tämä ehdokkuus ei ollut. Kunnallisvaalehdokkuudesta poisjäänti leijui hänen mielessä koko syksyn. Syynä oli yhden voimakkaan ”konkarinpoliitikoiden” kanssa käytävä jatkuva, suurta energiaa vievä jatkuva ”miekkailu” ja erimielisyys Imatran yhteisten asioiden, hallituksen kuin valtuuston, ”hiekkalaatikolla”.

E-Karjalan maakunta…
Samoin häntä mietitytti maakuntavaalit 2018, mistä löytyy ne Imatran SDP:n oman puolueen sillanrakentajat tulevaan MAAKUNTAHALLINTOON. Menestyvä kunnallis- kuin maakuntapolitiikka tarvitsee fiksuja ”kivienkerääjiä” yhteisen menestyksen rakentamisessa. ”Kivenheittelijöitä” kyllä löytyy, mutta niillä ei ”kirkkoa rakenneta”

Imatran SDP…
Tarvitaan stoppi oman puolueen kolmen työväenyhdistyksen keskenäiselle kylätappelulle, jossa ongelmana on kateus ja lähimenneisyys. Menneisyyden historiaa kunnioitavat kaikki, mutta tulevaisuuden ratkaisuihin jotta Imatran SDP lakkaa ”kuihtumassa” ei ole rohkeutta.

IMATRAN tulevaisuuden ennustaminen…
Katselimme kadulle ja ennustimme niin Imatran kuin myös Vuoksenniskan kehittämisestä … mutta tätä traagista muutosta, yöllä 3.12.2016, käsittämätöntä surmaa ei ennustamisen ”kortit” meille kertoneet…

Viimeiset keskustelut 2.12.2016 puhelut, päivällä ja illalla Klo 23…
Keskustelimme puhelimessa perjantaina kahteen kolmeen kertaan Imatran SDP asioista ja kunnallisjärjestön nimissä tapahtuneesta mediatilan osuudesta.

Ylen digilehti kirjoitus ja tässä yksityiskohta … ”Paperi miehen” mielestä paperiseen informatioon paluu kaupungin hallinnossa ei ollut hyvä ”JOKE” lehdistötilaisuudessa. ”JOKE” kokouskäytännön ja esityslistojen keskustelussa oli vaaralista puhua tällaisesta ”paluusta menneisyyteen” keskustelussa.

Totuus ja puolitotuus…iPad ”DIGIDATA” ja nippu paperia, ”PAPERIDATA”
Kuinka mennään näiden asioiden osalta eteenpäin kaupungin tiedottamisessa ja johtamisessa…
PAPERIDATA, ainoastaan paperilla asioiden käsittely, tähän ei ole paluut totesimme yhteisellä suulla. Kaikesta muusta, liittyen iPad työkaluun ja paperidataan, Imatra SDP keskustelee tammikuussa 2017…näin alustavasti sovimme…

Mm. Tehdään konsultin johtamana kysely, haastattelu valtuutetuille kuin varavaltuutetuille, kuinka ja miten tulee tiedotus ja ”informaatioähkyä” kehittää….

Vaihdoimme viimeiset sanat perjantai iltana hyvin myöhään. Ennen traagista lauantaita.
Tiinan viimeinen lause, tekstiviesti minulle oli ”ok.. Palataan näihin ja palataa sitten tuohon paperihommaankin” ?

Sunnuntaiaamuna tiesin, että jotain traagista oli tapahtunut Imatrankoskella Vuoksenvahdin edessä. Henriikka, tyttäreni lähetti tekstiviestin yöllä tapahtuneesta ja kertoi kolmen ihmisen kuolee.
Sunnuntaina aamulla hirvijahdissa tuli ”lehtimyyjien soittoja” puhelimen näyttöön ?, en vastannut. Hirvijahdissa keskusteltiin tapahtumasta, mutta kukaan ei tiennyt tosiasioita, sosiaalinen media kertoi keskustelun aiheet ja trollit trollittivat…
Hirvijahti loppui puolelta päivin ja lähdin ajamaan Imatralle, soitin Tiinalle ja ajattelin vahvistaa tulevan viikon keskustelutilaisuudet ja millaisella yhteisellä ajatuksella edetään tässä ”sähköisen viestinnän ja paperiviestinnän päätöksenteon maailmassa” katsoen tulevaisuuteen… Tiina ei vastannut.
Hetkeä myöhemmin puhelin soi, puhelu tuli ”mediasta” joka kertoi ja kysyi asioita …. tiesin mitä oli tapahtunut. Uhrien henkilöllisyys yhden kohdalta varma, kahden kohdalta varmistaminen oli menossa. Hetken hiljaisuus …… sovittiin että media soittaa uudelleen klo 14.15 ja soitti ….Sovittiin myös, että Media soitti myöhemmin illalla ja SOITTI….

Kerroin ystävästäni ja puoluetoveri Tiinasta ….. mieleni ja sydämeeni näkemyksen.
Lopuksi toteamus ”Tiinana en voi olla Tiinaksi en voi tulla”, mutta Tiinan tekoja ja ajatuksia haluan jatkaa…omalla osaamisella ja siellä missä siihen on mahdollisuus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top