7.3.2016 Laiska raha ja laiska omaisuus…

Nykyinen Pääministeri puhui ”valtion laiskasta” rahasta 5.3.2016 ”aamuTVssä”. Onko nyt havaittu, jopa todettu mitä ”laiskan rahan valta” saa aikaan yhteiskunnassa?

Katastrofin!.. jossa on pyöritty KYMMENEN VUOTTA.

Meidän valitsemilla kansanedustajilla ja viroissa olevilla virkamiehillä, ei ole näkökykyä nähdä mitä laiskalla ”rahalla” tulisi tehdä KOKO KANSAN OLEMASSAOLON JA KANSANTALOUDEN KANNALTA
…. ei ainakaan myydä kansallista sähkönenergian siirtoverkkoja …

Itse näen laiskan omaisuuden sellaisena, että se on ”kiva omistaa” ja sillä on kiva elvistellä päätöspöydissä, kun sitä vielä on, no tällä menolla se loppuu..
Seisahtunut ”laiska omaisuus” taidottomassa ”sulle, mulle” demokratiassa tuhoaa ”madon lailla”ja kasvottomasti koko kansantaloutemme.
Ruotsalainen kansa on viisas kansaa, myös omaisuutensa hallinnassa…

Suomi Oy:n aktiivinen raha ”lipes lapasesta” Sailaksen ohjaamana ja Vanhasen hyväksymänä vuonna 2005, muuttuen ”laiskaksi” rahaksi ja laiskan omaisuuden hallinnaksi 1.1.2006.

1.1.2006 laiska raha ja laiska pääoma tuli suomalaiseen markkinatalouteen. 2005 tehtiin verotukseen lakimuutos, jossa poistettiin ”varallisuusvero”.
Eli istutettiin ”rikkaus ja laiskuus” suomalaiseen kestävään kansantalouden kehitykseen
.
Mahdollistettiin tilanne, jossa halutaan omistaa ”valtaa” ja tuottaa pääomalla vain sen verran kuin ”katsoo itse tarvitsevansa”. Eli talouteen mahdollistettiin instrumentti ”minä itse pärjään hyvin” ja minun tuottamaton omaisuus rapauttaa yhteiskuntaa ”syövän” lailla, hitaasti mutta varmasti.
Eli… ei kohtuullisia, ennen kaikkea järkeviä veroja, ei kestävää ”Ruotsalaista” yhteiskuntakehitystä, ei talouskasvua. Pysäytettiin suomi Oy ja nyt puhutaan vain nolla linjasta eli yhteiskunta ajautuu nolla ”tiliin”.

LAISKAomaisuus, raha, jolla on valtaa, mutta sitä ei tarvitse ”jos ei halua” laittaa tuottamaan …. muun kuin vallan merkityksessä, ei palvele taloudenkehitystä haluavaa yhteiskuntaa….. Tästä laiskasta omaisuudesta tarvitsee maksaa veroa vain silloin, kun haluaa sen tuottavan jotakin, miksi tuotan enemmän kuin tarvitsen…. ”Valtaomaisuutta” voi ostaa lisääntyvällä ”valalla” ja eikä sitä tarvitse panna tuottamaan, kuin silloin kun itse haluaa.. Valtaa ja Valtaa…

Nyt varsinaiseen analyysiin:
Alla lähes suora lainaus historiaan kirjoitetusta ”varallisuusverosta” ja tämän toteutuksesta vuonna 2005.

Varallisuusvero lakkautettiin vuoden 1.1. 2006. Ko. veron tuotto kertyi pääosin kiinteistöistä ja osakkeista.
Vero kohdistui varallisuuden määrään sen tuotosta riippumatta. Hallitus piti tarkoituksenmukaisena verottaa omistuksen sijasta omaisuuden tuottoa (osinkoa).
Kun varallisuusvero haluttiin poistaa osakevarallisuudelta, jäljelle olisi jäänyt lähinnä kiinteistövarallisuuden verottaminen, ja kun kiinteistöjä verotettiin jo kiinteistöverolla, ei jäänyt syytä ylläpitää kahta erilaista veromuotoa kiinteistöille.

Poisto oli poliittisesti kiistanalainen. ”Joku” huomasi sen tuoman riskin, riskin joka heijastuu mahdolliseen varallisuudella, velan ja veronkierron keinotteluun, riski otettiin ja 2009 riski rupesi ”valumaan” ja nyt se on ”housuissa”.

Vero poistettiin, sillä vuonna 2004 Raimo Sailaksen vetämien työehtosopimusneuvottelujen yhteydessä Vanhasen I hallitus oli tehnyt lupauksen työnantajille asiasta – asiaa ei kuitenkaan sovittu kolmikantaisesti. Muun muassa silloinen vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes on väittänyt valtiosihteeri Raimo Sailaksen ujuttaneen varallisuusveron poiston vuoden 2005 TUPO-sopimukseen, ollen monille TUPO-pöydässä istuneille ”täydellinen yllätys”. Varallisuusveron poistamisen pohjustus oli aloitettu Sailaksen johtamassa ministeriössä tosin jo vuonna 2003

Että näin käynnistyi suomi Oy:n ”kansantalouden dopinghiihto”

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.