Kysymykseen vastaus: Puolueet, politiikka ja yhtiöittäminen.
”Vain yhdessä tekemä päätös yhtiöittämisestä sitoo päätöksen tekijät”
Esim.. nykyisellä SDP:n v-ryhmällä vaihtoehtoista yhtiöittämiskeskustelua on hyvin vähän, jos ollenkaan. Nykyisissä keskustelussa 70% on ”minusta tuntuu” mielipiteitä ja loput 30% näkee yhtiöittämisen jatkuvana työttömyyttä lisäävänä mörkönä, ”vastustajana”, joka on epäluotettavana kumppanina kaupungin tulevaisuutta rakennettaessa.
Missä on vaihtoehto yhtiöittämiselle ? Onko vaihtoehtoja ?
No, ”maalta on helppo huudella kun merellä on hätä” politiikka, ei toimi tämän päivän kuntien muutosmyrskyssä.
Kaikki, myös poliitikot, ME OLEMME ”IMATRA NIMISESSÄ KIRKKOVENEESSÄ ”, jossa suunta on oltava selvä ja ”airojen” tahdin kohdallaan. Tässä menneisyyden muistelu ja ”poliitinen huopailu” tekee matkasta pitkän, puhumattakaan että pyöritään ympyrää yhteisymmärrystä hakien.
Kaupunkikonsernin kuin maakunnan toiminnassa tulemme elämään businesmaailman säännöillä, jossa ”nopeat syö hitaat” tämä on FACTA.
FACTA, k-hallitus, k-valtuusto, lautakunta..
On todettava se FACTA, hyvin harvoin, jos ollenkaan, k-hallituksen siunaamaa, YHTIÖITTÄMISTÄ KOSKEVAA ”virkamies esitystä” vastaan OLISI OLLUT k-valtuustolla tai valtuustoryhmällä yhteistä ”vaihtoehto esitystä” yhtiöittämisen vihtoehdoksi..ei ainakaan tällä VALTUUSTOKAUDELLA.
Valtuusto ”siunaa” hallituksen esittämät asiat. Valtuustosalissa käydyt keskustelut ovat enemmänkin yksittäisiä hallitusjäsenten ”valkoisia puolustuspuheita”, joissa ”pyöritellään ja selitellään” päätöstä ja kuunnellaan jälkikäteen mitä tuli sanottua ja mitä päätettyä.
Toimiiko kuntapolitiikka muissa kunnissa, SDP:ssä ja muissa puolueissa näin, käsiteltäessä esim. ”yhtiöittämisiä” … tätä välillä miettii.
Esim..Hyvä k-hallituksen ja viranhaltijan päätös..
Teknisen toiminnan asiat tiedän varsin ”hyvin”….samoin tiedän tilaaja/tuottaja toiminnan, jossa kumppanuussopimukset ohjaavat toimintaa ja ovat A/O yhteistyön onnistumiselle……
…… Vuonna 2013 oli teknisen toimen tilaaja/tuottaja toiminta varsinaista ”hakuammuntaa”, joka lopulta johti kahden virkamiehen vapaaehtoiseen lähtöön kaupungin palveluksesta. Puuttumatta tähän sen enempää, silloinen TELA, jonka jäsenenä olin, esitti 1.8.2013 pikaista ratkaisua k-hallitukselta teknisen palvelun toimintaan uudelleen järjestelyyn, useammasta syystä. Lyhyesti: homma ei yksinkertaisesti vaan toiminut, rahaa ei ”kulunut” eikä ”valmista”tullut.
Virkamiehet ja k-hallitus tekivät ratkaisun hyvin nopeasti ja vuoden 2013 kaupungin tekninen palvelutoiminta ”pelastui” vuoteen 2014.