TARINA…. ”Hissit” ja liikuntaesteellisyys oli hoidettavissa jo v. 201x Imatran ikäihmisille, MUTTA… näin kävi..

Nyt 27.4.2021 IMATRAN kuntavaaliareena, kolmas kuntalaispaneliin ja tässä oli kysymys:

….. Kuinka ratkaiset omassa talossa asuvan ikäihmisen tilanteen kun ei jaksa pitää taloa ? kohtuuhinnalla ostajaa talolle ei vaan löydy ? Eikä kohtuuhintaisia hissillisiä kerrostaloasuntoja Imatralla ole ? hissittömiä kyllä riittää. Kuinka mielestäsi tulisi ratkaista asunto- ja asuttamispolitiikka, jotta ikäihmisten ’asumisen huoli’ ja tähän kytkeytyvä jaksamisen huoli ei olisi jokapäiväistä ja joka lisääntyy päivä päivältä ? Entä hoito- ja asumispaikkojen riittävyys?

Tämä kysymys / asia oli esillä jo kunnallisvaaleissa 2017. TÄHÄN VASTAUS OLI OLEMASSA jo 2000 luvun alussa ARAN toimesta koskien koko Suomea…. JÄRKI HINNALLA ”JÄLKIASENNUSHISSI” IKÄIHMISEN ASUNTOON …

IMATRALLA OLTIIN MYÖHÄISHERÄNNEITÄ KO. KYSYMYKSESSÄ VAIKKAKIN HUOLTOSUHTEEN VÄÄRISTYMÄ JA TULEVA ASUMINEN + HISSITTÖMYYS HAVAITTIIN IMATRALLA ”OLEVAN” HUOLESTUTTAVANA 2010 … PANNAAN PÄÄ HISSUKSEEN PENSAASEEN ”kyllä asian aika hoitaa”.

2000 LUVUN ALUSSA ARA (asumisen rahoitus ja kehittämiskeskuksen)TOI JÄLKIHISSIASENNUSAVUSTUKSEN VANHOIHIN KERROSTALOIHIN. AVUSTUS 50% JOLLOIN KETTERÄT KAUPUNKIKONSERNIT YMMÄRSIVÄT ASIAN JA KUN ARA LAITTOIN 50% NIIN KAUPUNGIN KANNATTA LAITTA 10-20% TÄLLÖIN PIENIPALKKAINEN ELÄKELÄINEN VOI JATKAA TURVALLISTA ELÄMÄÄ OMASSA 3 KERROKSEN ASUNNOSSAAN.

ITSE ISTUIN VANHUUS NEUVOSTOSSA 2012-17 JA SDP LÄHTI HAKEMAAN RATKAISUA ”HISSITTÖMIEN TALOJEN” ASUNTOPOLITIIKKAAN JÄLKIASENNUS HISSEILLÄ 3 KERROKSEN TALOIHIN. PERUSTETTIIN LIIKUNTAESTEETTÖMYYDEN TYÖRYHMÄ SYKSYLLÄ 2016 JOHON TULI VANHUUSNEUVOSTON ALOITE JA SDP ”MAUSTEET” MUKAAN.

EIPÄ KESTÄNYT KUIN VAALIEN 2017 ”JÄLKI PYYKKIIN”, KUN RYHMÄN LUOJA VEIKKOH ”LÄHETETTIIN ULOS” KOKO RYHMÄSTÄ ”KOK TOIMESTA”. NO … SELLAISTA SE POLITIIKKA ON…

MIKÄ ON NYT ESTEETÖMÄN ASUMISEN TYÖRYHMÄ ! onko se Imatralla olemassa en tiedä? MUTTA ASIAN OIKEIN YMMÄRTÄNEISSÄ ”ESTEETÖMÄN ASUMISEN KAUPUNGEISSA” SE TOIMII AKTIIVISESTI…sen taas VEIKKOH tietää.

Itseäni ihmetyttää mihin katosi koko koko ESTEETTÖMÄN ASUMISEN TYÖRYHMÄN työskentely.

kun ei jaksa pitää taloa ? … paperit, paikka palvelutaloon ja ”perilliset hoitaa” omakotitalon

kuinka tulisi ratkaista asunto- ja asuttamispolitiikka? … Nuorena oli ”tontti ja talo”. IKÄ tuo huolen ja luopumisen tuskan ”tontista ja talosta”… ON PERUSTETTAVA ”järkevän asumisen palveluyhtiö” kaupunkiin joka organisoi ja johtaa ROTAATIOTA …( omakotitalosta> rivi tai hissillinen kerrostalo> palvelutalo> Ihmisarvon saattohoito> kirkkomaa ) tässä valtio voittaa, kunta voittaa, exsote voittaa, ihminen voittaa, seurakunta? ELI JÄRKEVÄ ASUNTO / KANSANTALOUS VOITAA…. ELI KAIKKI VOITTAA…🤝👍

1 ajatus aiheesta “TARINA…. ”Hissit” ja liikuntaesteellisyys oli hoidettavissa jo v. 201x Imatran ikäihmisille, MUTTA… näin kävi..”

  1. Kyllä ikäihmisten kannalta olisi tärkeää, että hissejä olisi taloissa, joissa he asuvat, jos taloissa on kerroksia. HIssien jälkiasennus ja jo olevien hissien modernisointi helposti ikäihmisten kuljettaviksi myös esimerkiksi rollaattoreilla ja pyörätuolien kanssa olisi todella tärkeää. Oman iäkkään isoäitini kanssa olen niin tyytyväinen, kun hänellä on talo, josta on helppo kulkea rollaattorin tai pyörätuolin kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top