Kuntauudistusta 5.3 Kultturisalissa, Ruokolahti on priimusmootorina.

E-Karjalainen kuntauudistus 5.3 ….Tamora oy tekemä raportti ja Ruokolahti on priimusmootorina.
Kuntien elinvoima on A/O. Yhteistyön kaikki muodot on raportissa käyty läpi … Kestävän kehityksen ratkaisu, ”kolme kuntaa yhteen”. Imatran seutu ja Lranta seutu kahden kunnan malli E-karjalaan työnimellä ”Lranta 80000 ja Imatra 40000”. Tamron loppuraportti 10.3 mennessä ?.
Alustuksen jälkeen tIlaisuudessa käytettiin n. 50 puheen puheenvuoroa.
80% puheenvuoroista kohdistui nykyisen matkailun ”hehkuttamiseen”, olemassaoloon ja kehittämiseen. Investointintien kohdistaminen matkailupalvelun ja sen voimakkaaseen lisäämiseen sekä uusien jopa tuhansien työpaikkojen luomiseen perustuen viisin kertaiseen matkailuvirran kasvuun E-karjalan alueell vuoteen 2020. Matkailijat jättivät Imatran seudulle 2010 n. 50milj€ ja ennuste 2020 vastaava luku olisi 250milj€.
Mielestäni E-karjalaista palvelutuotantoa ei tule ”ohjastaa laput silmillä” on kyettävä näkemään laajemmat mahdollisuudet myös maame rajojen ulkopuolella .. jote.
Veikko käytti kaksi puheenvuoroa jossa pääpaino oli PKT (teolisuus) ja PK (palvelu) sektorille uusien firmojen ja työpaikkojen luomiselle. Firmoja jotka asuvat Etelä-karjalassa mutta palvelevat EU ja Itä-Euroopan aluetta. Totuus on että vientiteollisuuden menestys määrittelee ”suomalaisen ostovoiman” kansantaloudessamme joko palvelun myynnillä tai tavaran ”myynnillä” ulkomaille, unohtamatta matkailija joka tuo vaurautta suomalaiseen ostovoimaan ostaessaan palvelua Suomessa. Viimeaikaiset tilastot kertovat tavara viennin supistuneet mutta vastaavasti palvelumyynnin kasvaneen. Suomalainen tavaravienti on laskenut kymmenenä viimeisenä vuotena 38%.. 29% bkt:sta ja vastaavana aikana palvelumyynti kasvanut 6% ..10%. Voimakas satsaus meidän nykysen ja tulevan nuorison palvelutoiminnan koulutukseen ja kehitykseen on kaikkien ikäryhmien tulevaisuutta. Tulevaisuutta, jossa tavoitteena korkealaatuinen globaali palvelutoimita kaikilla vienti sektorin alueilla, aina sosiaalipalveluiden älykkäistä ”pehmo tuotteista” korkean ”hitecin” teknologiaan. Osaamista on mutta osaamisen markkinointia ja kauppaa on kehitettävä E-karjalaisen kestävän kehityksen toiminnassa.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.