”medianäytös” SDPryhmän järjestäytymiskokous vuodelle 2014.

Kaupungin valtuuston SDP ryhmän järjestäytymiskokous vuodelle 2014.
Katson, nykyisen SDP ”ryhmyrin” haastajana ja kokouksessa mukana olijana velvollisuudekseni kommentoida Imatran SDP saamaa järjestäytymiskokouksen jälkeistä julkisuutta myös julkisesti.
Eli SDP:n kokous pidettiin noin viikko sitten ja mukana oli 16 jäsentä 18:sta. Kokouksessa äänestettiin valtuustoryhmän puheenjohtaja, eli ”ryhmyriä”, vuodelle 2014. Ehdokkaana olivat Heikki L ja Veikko H. ei muita ?
Hiukan taustoja, vastaavassa tilaisuudessa viime vuonna Heikki L ilmoitti että ”tämä on ”kestävyyslaji”, tähän vaaditaan vuosikymmenien kokemus, olen yhden vuoden ”ryhmyrinä” jne.
Minulta kysyttiin halukkuutta ”ryhmyriksi” …. ½ vuoden harkinnan jälkeen päätin lähteä kilpaan mukaan vuodelle 2014 ja treenit alkoi kesäloman jälkeen jne..
Itse kokouksessa pidettiin puheita niin puolesta kuin vastaan ja ilmassa oli ”urheilujuhlan tuntua”.
Varsinaisia valtuustoryhmän jäseniä oli vaihtunut ”vara henkilöiksi” kolme ja kaksi jäsentä puuttui syystä tai toisesta jne… Valinta ja lobbaus olivat niin rehellistä kuin poliittisessa pelissä rehellisyys määritellään. Tuomarityöskentely taas oli kuin H Taurin selostus ”sebrapaitojen” työskentelystä Saipan pelistä. Peli eteni poliittisten sääntöjen mukaan, toki pelitilanteita voidaan katsoa eri vahvuisten ”silmäglasien” lävitse koska pelin nimi on ”POLITIIKAN VALTAPELI”. No, hävisin pelin niukasti 9-7, ei huono. Toisaalta voittokin oli hyvin lähellä, jopa niin lähellä, että jos kokouksen pj. olisi äänestänyt Veikko H niin hän olisi voittanut pelin. Että niin lähellä, mutta riittävän kaukana.
Kuten sanoin puheenvuoroja käytettiin runsaasti. Puhuttiin mm. joukkuepelistä, roolipelaamisesta, korostettiin yksilön vuosikymmenien kokemuksen merkitystä jne… samalla saattoi unohtua paljon korostettu mutta vähemmän ymmärretty ”joukkueelle pelaaminen”. Toisaalta esim. jalkapallossakin yksilötason ”äly” pelaaminen on joukkueelle kiusallista silloin kun voiton hakeminen perustuu yksilön peliviisauteen, tällöin pelistä muodostuu suomalaisille tyypillistä ”hätäpotkupalloa” jne..
Itse korostin puheessani leveämpiä hartioita ja parempaa johtamista Imatran SDP:n 18 paikkaiselle valtuustoryhmälle … vaikka näin:
Imatran kaupungin isot tulevaisuuden päätökset vaativat SDP: n kunnallisjärjestöltä, valtuustoryhmältä yhdistyksiltä kolmen ”souturuuhen” muuttamista 18 paikkaiseksi kirkkoveneeksi, jossa on ammattitaitoinen ”leadershipin” hallitseva ”perähenkilö”, jota soututermillä kutsutaan ”coxsiksi”.
Coxsi määrää ”viisauden” tahdin, voiman määrän sekä vastaa niin jäsenen kuin jäsenistön motivaatiosta tuleville vuosille. Samoin Coxsi vastaa, että jokaisella on henkisesti ja fyysisesti oikea soutupaikka veneessä, ”ajattelemattonta soutamista” eikä vapaamatkustajia hän tule hyväksyä. Coxsi tulee huolehtii että energiavajetta ei soutajissa synny, toisin ajattelevia täytyy olla, mutta huopaajia veneessä ei voi olla.
Nyt tämän valtuustokauden eka kilpailuvuosi 2013 ei mennyt aivan ”suksen”.
Valitettavasti kilpailuvuonna 2013 kokonaistehosta putosi n. 260 ääntä ja mikäli tällainen epätahtiin jatkuu niin lyhyellä matikalla v. 2017.. 1000 ääntä ja pitkällä matikalla se tarkoittaa 1/3 koko vuoden 2013 kunnallisvaalien äänimäärästä haluaa siirtyä kilpaileviin kirkkoveneisiin tai pariairo ”nelikkoihin”.
Tarkkana täytyy Coxin olla, nimen omaan tuon joukkue”brändin” ja motivaation kanssa.
No onneksi on toi välietappi, eduskuntavaalit, antamassa äänestäjien ennusmerkit tuleviin kunnallisvaaleihin.
Onnea voittajalle ja kiitoksia lukuisista kommenteista asiasta kiinnostuneille.
Kaupungin valtuutettu Veikko Hämäläinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top