Ikäihmisten tulevaisuus ”omista asunnoista luopumiselle”, silloin kun tulee hetki lähteä palveluasumiseen, ”pieni eläke kahden maksun loukussa” tämä tulee olemaan tulevaisuudessa ISO ONGELMA IMATRALLA ja tähän on löydettävä tulevalla valtuustokaudella ratkaisu kuinka asiaa tulee viedään kuntatalouden kannalta eteenpäin.
Erään kannattajana kannustus….”Veikko pitäs äänestää Isolle kirkolle höpisemään vanhusten kahden loukun ongelmista, kunta tasolla turha yrittää edes mitään asian eteen, tai alue tasolla , omaisten homma on hoitaa nuo ja myydä asunto , vanhat asunnot ei mene muutenkaan kaupaksi ja hinnat pohja lukemissa korjaus tarve kova, mutta lainan saanti on tiukkaa. Mutta kerro miten hoidat ja ratkaiset ongelman ?, luvata on helppo Onnea kisaan”
Vastaus: Hienon kun kerroit .. tähän voisi jatkaa, että perilliset voivat kieltäytyä perinnöstä, jolloin perintö menee valtiolle. Valtio voi kohdentaa perinnön kunnalle ja velvoittaa kunnan hoitamaan perinnön. Imatralla on satoja ihmisiä jotka asuva ns. ”mummon mökissä” ja tilanne kuten kannattaja on kuvannut. EKhva hoitaa kyllä mummon kuten laki edellyttää, mutta ei ”mökkiä”.
Kysymys on tulevaisuuteen näkemisestä. ”Kaikki näkee mäen päälle, mutta harva mäen taakse” on viisas sanonta. Kyllä kuntien, Imatran etenkin, tulee lähteä valmistelemaan toimintamallia kuinka hoitaa nämä ”sadat mummon mökkit” järkevästi kunnalle ihan vaan vaikka Imatran siisteyden ja asumisviihtyvyyden johdosta. Kaupunki on ensin siivottava ennen kuin sitä voidaan uudelleen rakentaa.
Mitä tulee kannattajan mainitsemaan ”pylvästaloehdokkuutteeni” sitä kysyivät 40 vuotta sitten Hämeessä asuessani, en lähtenyt, olin tiiviisti työelämässä. Silloin elo perheen, liikunnan ja yhteisten harrastusten sekä vapaa-ajan kanssa oli ykkösasia.
Nyt lapset ja lapsenlapset ovat maailmalla. Nyt olisi aikaa ja halua rakentaa imatrasta sellainen, että he haluaisivat vierailla täällä muulloinkin kuin kesällä ”mökillä Puumalassa”