SUOSITTELETKO YSTÄVIÄSI MENEMÄÄN SAMAAN TERVEYDENHUOLTOON, JOTA ITSEN KÄYTÄN” KYLLÄ / EI.

”SUOSITTELETKO YSTÄVIÄSI MENEMÄÄN SAMAAN TERVEYDENHUOLTOON, JOTA ITSEN KÄYTÄN” KYLLÄ / EI.

Tuleeko Imatralle 500€ lisää maksu ”uudessa SOTESSA”?
NELJÄN vuoden SOTEkeitos alkaa jähmettyä ja muuttua muhennokseksi.

Samoin Eksote ja Imatran välistä yhteistyötä TERVEYDENHUOLLOSSA on hämmennetty hiukan kauemmin ja nyt on laitettu uudet mausteet yhteistyöhämmennykseen, EIKÖHÄN ALA TOIMIA.
2700€ korotus +500€ = 3200€ on iso raha E-K terveydenhoidossa ja siinä tapauksessa se kannatta maksaa, jos saa ”500€” parempaa terveydenhuoltoa. MUUTEN EI. Mistä tämä rahat otetaan on toinen juttu, saattaahan olla että maksajaa ei löydy.

Menot ja kulut on helppo laskea, mutta terveydenhuollon laadun mittaroinnissa tuntuu olevan suuria vaikeuksia. Itse näen sen enemmänkin arvovalta kysymyksenä, jota ei tarvitse, ei saa ”arvioida” tai mittaroida maallikon silmin, koska potilas ei tiedä mikä on hänelle terveyden kannalta parasta. Terveydenhuolto tietää mikä on ”potilaan parasta” vaikka palvelu olisi kuinka epämiellyttävää ja ihmisarvolle epäsopivaa….. Näkyykö…terveydenhuollon sivistymättömyytenä, osaamattomuutena tai haluttomuutena mitata ”terveydenhuollon” palvelun laatua ja oikeaa määrää, koska vaikeampiakin asioita mittaroidaan.
HELPPO KYSYMYS MITTAROINNISSA… kyllä vai ei kysymys…

HUONOSTA LAADUSTA TERVEUDENHUOLLSSA ei kannata maksaa mitään. Halutusta, asiakkaspalautteilla mitatusta, laadusta täytyy maksaa oikea hinta.
Jostakin STMinisteriön yhteisesti sovittujen laskentakriteerien TULOKSENA tämä 500€ lisäys on tullut koko E-K terveyshuollon ”piikkiin”. Onko se oikeudenmukainen ? Meidän mielesta ei tietenkään, mutta ”voittajien” mielestä kyllä. SOTE uudistuksen lopputulos sen aikanaan näyttää.

Pisti silmään… Kaupungin hallituksen agendalla 9.2.2015 käsiteltävänä ”$5”
Harvemmin tulee luettu Kaupungin hallituksen agendaa etukäteen, mutta kohta $5 ” … kodinhoidon nykytilan kokonaisvaltainen arviointi ja kehittämissuunnitelman”. Tämä on mm. niitä sote palveluita, joita tulisi oikein ”mittaroidaan” ja rakentaa, jotta kaupungin
1. ”talous” olisi tyytyväinen
2. asiakas olisi tyytyväinen
3. Työn tekijä ja työtyytyväisyy olisi kohdallaan.

Toinen joka tässä kohdassa ihmetyttä on ”25000€” konsultin käyttö kertomaan, mikä on ”huonosti”, missä on parannettavaa?. …. Missä on kaupungin, eli meidän omat omat osaajat ja analyytikot ?.
Ymmärrän hyvin konsulttien käytön, mutta joskus olisi hyvä osoitta, että itsekkin osataan oikeita ongelmia ratkaista ja käytännön kehitystä tehdä. Kyllä kaupungin työtyytyväisyys kysely osoitti, että poweria kaupungissa on. Tarvitaan älykästä johtamista … ja viisasta toimintaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top