1.10.13 TELA kokous, koirapuisto ja kutuallas

1.10.13 TELA kokous
16:30 – 17:15 SD ryhmäkokous

Esityslista käyty läpi… Olisi oikeastaan ihmetyttäisi jos ei syntyisi keskustelua. Syksyn aiheet kiinnostavat. Mitä jää tekemättä tänävuonna ? ja mikä on tulevan 2014 budjetti?… Kuinka tilaaja tuottajamalli, sopimusohjausmalli toimii ? jne..
17:30 – 20.50 TELA
Yllättävää kyllä kaikille 14 pykälälle löytyi keskustelua. TELA on aktiivinen.
– Kuntalaisaloite Koirapuisto Imatralle. Koiran omistajana ymmärrän keskustelun mutta hämmästelen asian ymmärtämättömyyttä. Ekstempporee… Kun katselin kartta ”koirapuistoa” ja 20kympin sähkölinjoja …esitin miksi ei käytettäisi sähkölinjojen alusmaista koirapuistona … Ehdotin,että jätetään TJ esitys pöydälle ja lähetään tutkimaan tätä mahdollisuutta … Pj puhalsi ”pilliin”, vedin pois ehdotukseni. Sähkölinjojen maa-alueen käyttö on mahdollinen ko. tarkoitukseen.
– Kumppanuussopimusten toteutuminen elokuu / 2013, paranee, paranee, mutta kaikki ei toiminnat.
– Teknisen toimen vuoden 2014 talousarvio ja vuosien 2014-2016 taloussuunnitelma. Järki mukaan saneeraukseen ja talouspoliittiseen investointiohjelmaan.
– Investointiohjelman rakentamissuunnitelmien hyväksyminen, töiden aloitusluvat ja valmiiksi hyväksytyt kohteet, etenee.
– Lausunto kaavoitusaloitteesta 05/13 Urheiluseura Tainionkosken Tähti ry. Asian järkiperäinen selvitys jatkuu … Asialla on useita näkökantoja, toiset elää -70 lukua toisilla 2030 luku kiiltää silmissä. Jostain tältä väliltä kompromissi täytyy löytyä.
– Kaupunkipuro … On arvokalojen, Saimaannieriän-, Saimaanlohen lisääntymis puro. Tämä on valtuustopäätöksiä vuodelta 2012.
– Kun puhutaan valtakunnallisesti kalataloudesta ja katsotaan tulevaisuuteen 2040 niin IDEANA rakentaa kalojen ”nousuporras”, KUTUALLAS on erittäin järkevä.
IDEA KAUPUNKIPUROSTA MUUTTU KATUKANSAN KUIN LIITURAIDAN SILMISSÄ FANTASTISEKSI RATKAISUKSI VUONNA 2025 … Vastaavasti nyt sopii kysyä onko vesi voimalla tuotettu sähkö vihreää sähköä…. kun kalojen nousu luontaisille kutupaikoille on tuhottu … ihmisen viisaudessa vaiko tyhmyydessä !.
Hyvä kokous…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top