Päihde ja mielenterveyspalvelun E-Karjalassa, L:ranta, Imatra jne..

Päihde ja mielenterveyspalvelun E-Karjalassa, L:ranta, Imatra jne..
Kaiken ulkoistamista Eksotelle.
1. Näillä kuulemisella jotka kaupunkistrategiapäivillä Konsulttiyritys NHG:n Olli Tolkin kertomana ja saamillani vastauksilla kysymyksiini en voi hyväksyä.
2. Toki kysymyksiä ja factoja olisi ollut enemmänkin mutta nämä olivat strategia päivät, ei mielenterveys ja päihdepäivät.
3. mm. Palvelualueena Imatra oli liian pieni tarvitaan 200000 asukkaan alue ??. Kuka tämä luvun on kertonut?

Helsinkialueella Hus esittämät laskelmat.
HUS:n lukujen mukaan 10000asukasta ja 4 paikkaa, keskitettynä mielenterveyspalvelut (E-K 132000 asukasta) Eksotelle osastopaikkoja tulisi olla n.55kpl hinta n. 10-12milj€/vuosi. Missä L:rannasta nämä paikat löytyvät ? Kuinka sairaanhoitopiirin alueella päihdehuollon ja avohoitopalvelu järjestetään jne… asiakkaita on 250 – 400 ympäri maakuntaa. Entä akuuttia toimintaa vastaava palvelu. Kaikkia asiakaita ei voi eikä pidä lähettää L:rantaan.
On 10 – 15 kpl strategisia kysymyksiä, jotka täytyy määritellä tilaajan toimesta järkevästi ja jotka tekevät toiminnan taloudellisesti ja toiminnallisesti järkeväksi.
Tuntuu että mielenterveys ja päihdepalvelua ei ole ollut terveellä strategia-ajateltu Imatran kaupungissa enää moneen vuoteen, miksi ?

Harmi ettei NHG:n Olli Tolkin esitysmateriaali strategiapäivillä ei ollut etukäteen käytössä.
Tuskinpa se tulee jälkikäteen nähtäväksi. Liian paljon on asiaan liittyviä epäselvyyksiä ilmassa ja Olli Tolkin esittämät asiat pohjautuvat akateemisen tason pohdiskeluihin.
Toki tällä hetkellä olisi mielenkiintoista sada vaikka V Nevalainen kiinni ja kuunnella hänen mietteet O Tolkin esityksen pohjalta. No näin tulen tekemään.

Erikoislääkäri ja erikoissairaanhoidon ratkaisut
Virkanaisten työ Eksote-osaston suuntaan etenee kaupungin organisaatiossa koko ajan. Kysymyksillä jotka liittyvä erikoislääkäri ja hoitihenkilökunnan ratkaisuihin ei ole tässä merkitystä, ”sillat on poltettu” ja aika vaikea on kuvitella että hyvillä erikoislääkäreillä ja hoitajilla olisi hinku tulla Imatralle töihin !
Valitettavasti virkanaiset vievä KOK johdolla terveyden ja hyvinvoinnin lautakuntaa entiseen tapaan, kuin pässiä narussa, miksi ja mihin tuskin ainakaan asiakkaiden ja Imatran kaupungin kannalta hyvään suuntaa.
Puolueilla ja puolueiden edustajilla on omat välistävedot kuntaliitosten yhteydessä. Eksotekin osuuksille on löydyttävä Imatralta lisärahaa alijäämän maksuihin. Oman arvioni mukaan Imatran kaupungin mielenterveys ja päihdepalvelun kustannustaso tuplaantuu vuoden 2011 tasosta.
Nyt täytyy saada kuntalaiset ymmärtämään mikä on Imatralaiselle hyvä ja taloudellinen mielenterveyspalvelun rakenne.

Mitä tulee tähän psykiatriseen hoitopalveluun ja sen järjestämiseen:
Lyhyesti sanottuna ei mitään uutta. Strategiapäivillä vahvistui entisestään kuinka toimintaa on haluttu ohjata viimeiset 2 vuotta … virkahenkilöiden johdolla asiantuntijuutta on haluttu hakea kuhunkin tilanteeseen sopivalla ”konsultti” viisaudella. Minulla ei ole ainakaan tiedossa, että edellisen vaalikauden sosiaali- ja terveyslautakunnan olisi palkannut konsultin tekemään selvityksen mikä tulisi olemaan viisas ratkaisu mielenterveys ja päihdepalvelun palvelulle Imatran kaupungissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top