10.11.2014 K- valtuuston kokous. ”äyri ja teatteria”

10.11.2014 kaupungin valtuuston kokous.
SD ryhmäkokous huoneessa 308
Koko ryhmä paikalla ja kokouksen agendassa pääpaino, päätöksiä katseltaessa, on Kaupungin talousarvion liittyvä 11$ tuloveroprosentti. Toisena 12$ Teatteri 4$ kuntalaisaloite 6$ Vanhuuspoliitinen ohjelma, Ilmoitukset, asemakaavat ja hallintosäännöt kuin hankintapalvelua koskevat keskustelut olivat 0 ”nolla” , samoin kiinteistöverosta keskustelu0 Näinhän se on, jos JOUKKUEENA MEINAA VOITTAA NIIN JOUKKUEEN TAHTOA ON NOUDATETTAVA JA PELIN SÄÄNTÖJÄ NOUDATETTAVA. Vero% korotuksesta 14/4 ja teatterista 16/2. Eli kun olin erimieltä teatterin sijoittumisesta ja esittää jatkoajan hakemisesta päätökselle, tietämättä muiden puolueiden kantaa oli yhden tekevää mitä mieltä olin tai joku oli. Teatteri tulee koskenpartaalle 16 SD äänillä ja 6+4 ääntä tulee muilta. Että se siitä. Halvalla menee keskustan tontti jonka Koskenparrassäätiö myy kaupungille. Ei SDP mikään kaupantekiäpuolue ole.
10.11Valtuustonkokous
Klo 17.30-22.12
Alku meni normaaleilla nuoteille…kuntalaisaloite Vuoksenniskalta keskustelutti noin 10 henkilöä samoin hankintapalvelu. Vanhuuspoliitinen ohjelma viittä ihmistä.
Kaupungin talousarvion liittyvä tuloveroprosentti, äänestytti kahteen kertaan 0,5% vastaan 1,0%. Koomista:
Veikko kannatti 1.0% esitystä, mutta painoi ”vahingossa” 0,5% esityksen puolesta. Tämä oli puhdas näkövirhe, väärin näkeminen ja painaminen aiheutui voimakkaasta silmätulehduksesta, joten tulevissa äänestyksissä tuli olla tarkkana ja varmistaa haluttu painonappi.

Silmätulehdus jatkui seuraavasti… Veikon silmät muurautuivat umpeen myöhemmin 11,11 yöllä klo03 ja 11.11 aamulla klo 08 lääkäriin. Heti lääkärin määräämän kortisoni pohjaisen silmälääkityksen vaikutuksesta silmäturvotuksen tilanne tuli hallintaan noin klo 10. Samoin lääkäri määräsi kotiin ja haluaa tarkistetaa niin silmä kuin flunssatilanteen tilanteen 12.11. Tarkistus suoritettiin ja lääkäri määräsi edellisen lääkityksen lisäksi 10 päivän antibioottikuurin. Töihin palluu 14.11.

No, toinen äänestys no 0,5% voitti KH 0% esityksen ja korotukseksi tuli 0,5% ratkaisu, jossa tulot lisääntyy noin 2,5 milj.€ ja nyt toiset 2 miljoonaa otetaan ERILAISILLA säästöillä VUODEN 2015 kaupungin budjettiin. Näin jälkeenpäin katsottuna ”0,5 painamisen vahinko” pelasti SD 1,0% vastaa KH 0% äänestyksen jonka lopputulos olisi ollut 21 puolesta ja 22 vastaan eli KOK ajama NOLLA% korotus olisi voittanut. Äyrikorotus asian käsittely otti aikaa 2 tuntia.

Toisena otteluna oli teatteri, ei ollut Veikolla pokka mennä tekemään omaa vastaehdotusta, joten oli vai peesattava omalla neutraaleilla sanoilla SD:n ehdotusta. Asia käsittelyn otti noin puolitoista tuntia. Tämäkin meni äänestykseen jossa lopputulos oli Imatrankosken puolesta olisiko ollut 25 / 18. Itse en olisi myynyt tonttia 230000 eurolla…
Kuntalaisaloite, Vanhuuspoliitinen ohjelma, Ilmoitukset, asemakaavat ja hallintosäänöt kuin hankintapalvelua koskevat keskustelut otti kaikkiaan noin 1 tunti koko ajasta.
Oli aivan eri kokous kuin edellinen valtuustokokous. Eli nyt oli järjestöjäsenten ”puoluediktatuurikokous, mutta muuten lennokkaan demokraattinen kokous. Oikeastaan, oli pirteä ja mielipiteitä sanova sekä tunnelmaa kirvoittava kokous.

Silmien käyttäytyminen turvotus ja kutina oli aivan ihmeellinen. Tuli mieleen, että miksi tämä tapahtui valtuustosalissa ???? ja oliko ”vedolla” jokin osuus tähän.
Teatterista vielä, KOK esitys oli hyvä mutta liian suuripiirteinen ja määrittelemätön. Oli heitetty vain joku vaihtoehto, ”meistä tuntuu esitys”. Esitys olisi vaatinut vakuuttavammin analyysin, miksi taloudellisesti ja kulttuurillisesti KULTUURIKESKUKSEN TEATTERITALO olisi ollut paras vaihtoehto. Minusta teatterikulttuuri kuuluu muun kulttuurin viereen.
TULEVAISUUDESSA JA 2050 HISTORIASSA… Kestävällä Imatran kehityksellä vuonna 2030 tulee valtuustossa esiin KYSYMYS MIKSI JOKU VALTUUSTO ON TEHNYT PÄÄTÖKSEN, ETTÄ IMATRAN TEATTERI ON IRRALLAAN MUSIIKKI-, TANSSI-, PUHETAITEEN KULTTUURIKESKUKSESTA ja miksi IMATRAN TEATTERI ei pysty lähettämään esityksiään kansalaisten kotiteattereihin ….

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top