11.11.2016 E-Karjalan tarkastuslautakunta ”katse tulevaan”

11.11.2016 E-Karjalan tarkastuslautakunta ”katse tulevaan”
Klo 13-15. Liiton toimisto…
Mukana koko tarkastuslautakunta.
Ohjelmasta poiketen….

1. Maakuntajohtaja M Viialainen ja maakunnan kehitysjohtaja A Tuimala pitivät tilannekatsauksen tästä päivästä ja tulevasta vuodesta niiden näkemysten pohjalta mitä viimeaikojen maan hallitus on esittänyt MAAKUNTAUUDISTUKSEN toteutuksesta…
2/3 molempien esityksestä on luettavissa lehdistä ja 1/3 oli asiaa joka liittyi lähi tulevaisuuden MAAKUNTA / KUNTA / VALTIO työnjakoon, väliportaan, eli uuden maakuntahallinnon TEHTÄVIEN ESIVALMISTELUUN.

YHTEENVETO:
”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” tulee lähinnä mieleen kun ”niputtaa” tätä kuultua yhteen.
TOP 10 lista minun mielestäni..

– maakunnan yhteinen, ”Lrannan lentokenttä” asia on vaiheessa JOKA TARVITSEE TOTEUTUAKSEEN HYVIN, työtä, työtä, työtä …. 80% toteutuksesta ja toiminnan linjauksesta on OK. Tähän liittyy kymmenen asiaa, jotka on huolella ja hyvin ratkaistava jotta tavoite saavutetaan..
– matkailupalvelut ja matkailun markkinointi, työtä, työtä, TYÖTÄ JA TYÖTÄ…
– mitä turisti tulee, haluaa tulla katsomaan meidän karjalassa ?….. TÄSSÄ ON PÄHKINÄ JOTA ON VAI PURTAVA ISOLLA PORUKALLA.
– On pystyttävä tekemään yhteinen maakunnan palvelumalli, jossa kunnan lakisääteinen tekeminen ja kiinteistön omistajan velvollisuudet kuin lain edellyttämä toiminnat pelaavat yhteen molempien hyväksi. Palvelumalli toimii yhdessä ja erikseenmaakuntauudistus” E-Karjalassa on ehkä hiukkasen edellä valtakunnan aikataulusta, lähinnän EKSOTEN etunojasta muihin vastaaviin verrattaessa. TÄMÄ ON HYVÄ.
– väliaikaishallinnon… 1.7.2017 – … 2018, itse ihmettelen että pystyykö se toimimaan niinkuin on esitetty, virkamiespohjaisesti ja tuleeko tästä sellainen ”lomakausi” tai odottelun ajanjakso kunnes tulee maakuntavaalit. TÄTÄ IHMETTELEN
– maakuntavaalit … 2/2018 …. 1.3.2018 maakunnan valtuusto kasassa. Mielenkiintoista on millaiset ovat vaalit. Kuinka ja ketkä asettuvat maakuntavaaleissa ehdokkaaksi. TÄMÄ ON TÄYSY MYSTEERIÖ.
– kuntavaalit tulee joka tapauksessa ennen maakuntavaaleja. EHDOKKAIDEN ETSINTÄ MENOSSA.
– EKSOTE kehittyy… SOTE, tämä etenee…
– MITÄ JÄÄ KUNTIEN TEHTÄVÄKSI… kuntalaisten sivistyksen ja hyvinvoinnin sekä kunnan infrastruktuurin ylläpito jossa kaavoitus on isossa roolissa.
– maakuntahallinnon rahoitus, TÄMÄ ON ISO MYYSTEERIÖ, itse en usko malliin jossa valtio antaa määrärahan jonka maakunta käyttää mihin parhaaksi katsoo…

2. Muu kokouslista käytiin läpi.
Tuleva tarkastuskertomus vuodelta 2016 ja tarkastuslautakunnan loppuvuoden tehtäviä ja poikkeuksellista tilannetta jossa tehtävät päättyy 31.5.2017… OLIVAT PÖYDÄLLÄ JA OSA JÄIKIN PÖYDÄLLE. NÄIHIN PALATAAN

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top