13-14.6 Valtuustoseminaari Imatran kaupunki

Ohjelman mukaan.
Lintusen alustus oli hyvä ja … viimeisenä oli Tami Tamminen. Kaikkiaan kaksi päivää hyvää linjausta tulevaan.
Lyhyesti:
Työryhmissä haettiin tulevaisuuden poliittisia linjauksia mm. seuraaviin asioihin.
Terveydenhoitopalvelujen linjauksia ja päivitys nykytilanteesta…. Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tämän päivän näkemykset sekä suuntaviivoja tulevaan….. Tapahtumat ja muut kulttuuripalvelut….. Tekniset palvelut ja tähän liittyvät palvelu uudistukset….. Elinkeinopolitiikan kehittäminen / Työllisyyden edistäminen maakunnassa ja Imatran kaupungissa.
Tilaisuus oli rakentava …… nyt strategiat on saatava toimimaan arjessa ja huomioiden puoluepoliittiset linjaukset tänään ja huomenna.
Kymmeniä kysymyksiä joihin kymmeniä ja kymmeniä vastauksia.
1. Yhteenveto tulee myöhemmin….
2. Meillä on paljon 3sektorin toimijoita niin pienissä / suurissa palveluissa sekä tapahtumissa. Oma esityksenä asiaan on …kun palvelun tarjonta on hyvin kirjavaa ja osittain puutteellista jne.. 3sektorin palvelussopimuksesta selkeä korkeintaan 3sivua A4 koon formaattilla, 10-15 pääkohdan ESITE. Mitä kaupunki edellyttää palvelun toimittajalta ennen palvelutoiminnan käynnistämistä … aijesopimusta ja palvelusopimuksen tekemistä.
Yleistä tilaisuudesta:
Virkamiesten valmistelut, huomioiden asioiden käsittely ja etukäteismateriaali sekä tilaisuuden tavoitteet.
Virkamiesten esivalmistelu tilaisuuteen arvosana 7-.
Etukäteen valmistellut kysymykset, suuret strategiakysymykset täytyisi tulla ”pöydälle” vähintään kahta päivää ennen, eikä missään tapauksessa juuri ennen seminaarin alkua. Ytimessä olevat päättäjät ok, mutta rivi päättäjä-, poliitikko-, mielipiteen julkituoja ei vain ”tunne” asioita aikaisemmin ja joutuu tutustumaan esitettyyn ja tekstiin. Tutustumiselle täytyy olla aikaa.
Virkamiesten aktiivisuus seminaarissa 9+.
Etenkin käsittelyssä olleiden asioiden on-line kirjaukset realiajassa osanottajien nähtäviksi oli erittäin positiivinen kyky ja teko koko seminaarin ajan..
Ajatuksia tulevaisuuteen…
Huonoa joukkuepelaamista ei kannata harrastaa kunnallispolitiikassa. Kansalaisen ostovoima on mittari kuinka ”raha” pyörii. Sukanvarteen säästäminen on epäluottamusta toteutettua talouspolitiikkaan kohtaan. Jos yhteiskunnassa vain rikas rikastuu on kansantalouden negatiivinen kehitys menossa. Mikä on vauhti sen näyttä kansantalouden kassavirta. Imatran ja E-karjalan asema, sijainti kansantalouden ja rahavirtojen kartalla on poikkeuksellinen. Tämä poikkeuksellinen ”geopoliittinen” sijainti on ymmärrettävä ja osattava käyttää koko kansantalouden hyväksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top