14.9.2014 Savikannan koulu, vastaus joka ei koskaa lähtenyt.

Selasin näitä vanhoja kansioita ja huomasin tämä viesti oli jäänyt ”pito kansioon” eikä ole koskaan lähtenyt vastaukseksi, sorry.. Empimisen jälkeen lähetän koska, edelleen on hienoa että S..koulun vanhempain yhdistys on aktiivisesti mukana Imatran kouluverkotuksen sekä koulun perustehtävän opetuksen / oppimisen seurannassa.
Hyvällä ja turvallisella tulevaisuuden tekemisellä ja aktiivisella oppilaiden vanhempain yhdistyksen vuorovaikutuksella kouluverkoston kehittäminen käytännön toimintaan on ratkaiseva merkitys lastemme ja lastenlastemme tulevaisuudelle….. juuri siksi.

Itse asia…. Imatra ja kouluverkko
Mennyt aika tulee olemaan mukana kaikissa päätöksissä, se on koulukulttuuriamme, mutta oikean tiedon, taidon, opetuksen ja turvallisuuden toteutus on oltava tärkein.
IMATRA on tehnyt ratkaisuja niin sanotusti ”etupellossa” … eli ennen kuin ne on pakosti tehtävä. mm. lähitulevaisuuden ”Forttumin asuinalue” on pyritty huomioimaan Savikannan ja Kosken kouluratkaisussa.
Uudet ratkaisut peruskoulun ja yläasteen kouluverkotuksessa on välttämättömiä, viidellä muuttujalla kuvattuna, vaikka näin.
1. Ensimmäisenä muutujana tulee olla yhteiskunnallinen terveys ja turvallisuus.
2,3,4. Kolmessa seuraavassa muutujasta on oltava ajatus…. Aktiivisella koulumaailman kokonaisuuden toiminnalla, jossa yhtenä vaatimuksena on ” laadukasta opetusta lapsillemme” … laadukkaalla opetuksella lapsemme, lapsenlapsemme tulevat pärjäämään ”maailmalla”.
5. Viidentenä muutujana millaiste seinien sisällä opetuksen tulee tapahtua ja tähän on vain yksi vastaus ”turvallisten seinien” sisällä. Unohtamatta että koulumatka on sisällytettävä tähän turvallisuus käsitteeseen.

Muuta yleistä jossa E-karjalan maakunta mukana…
Ensimmäisen ja toisenasteen koulutuksen ja sivistyspalveluiden osalta E-Karjalan yhteistoiminnalle en henkilökohtaisesti ruusuja anna. Lukioverkko vielä OK.. ammattiopisto -OK. AMK ratkaisut ovat unohtaneet ”lähimenneisyyden” mm. rakennus ja perusteollisuuden tarvitsemat koulutukset ovat keskittyneen aivan toisiin maakuntiin. Miksi näin on sallittu tapahtuvan en tiedä…mutta näkemykseni on että ”höyrytään” matkailu ja ravintola koulutuksen asioilla aivan liikaa ja on unohdettu perusinfran rakentamisen ja kunnossapidon ammattillinen sekä näiden vaatima soveltavan johtamisen koulutus E-Karjalassa. Näiden asioiden osaaja haetaan tulevaisuudessa maakuntamme ulkopuolelta Imatralle. Tulevaisuudessa koulutus pysyy maan päällä mutta ”tieto” siirtyy pilvimaailmaan joten koulurakennuksien ylläpito ja rakentaminen sekä näihin ”uhrattu raha” on oltava kakkonen. Ykköseksi tulee laitta opetuksen sisältö ja määrä unohtamatta informaatiomaailman tuomat megaluokan kansainväliset ”tietokannat” laadukkaan opetuksen tuottamiseksi. Näin on koulut rakennettava ja tarvitaanko erillisiä ”koulurakennuksia” vuonna 2050, sen tulevaisuus tulee näyttämään..

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.