15.9.2017 IMATRAN ”VALTUUSTO SEMINAARI”

15.9.2017 VALTUUSTO SEMINAARI JA YHTEEN SATTUMA E-K LIITON TARKASTUSLAUTAKUNTA.

”PITKÄT ON MUISTIINPANOT”

…….STARTTI… Imatran valtuuston seminaari.. Klo 08.30 – 11.20.

Avaukset ok.. hiukan painoi ”jännitys” kaikkia kolmea ”liturgian” pitäjää…. KUN KAUPUNGILLA ON MENNYT HYVIN ”seitsemän lihavaa vuotta”, mutta MITÄS SITTEN:
– kuinka me saame kaupungilla menemään hyvin EDELLEEN?
– VOIKO MENNÄ vielä paremmin ?
– mitä tapahtuu kuntataloudessa vuonna 2019 kun BUDJETTI PUTOAA 70 milj€.
– kaupungin omaisuuden korjausvelkaa on SUURI
– rakenteellinen työttömyys on edelleen, edelleen KORKEA
– opetuksen, sivistyksen osuus ”TULEVAISUUDEN KAUPUNKI” BUDJETISTA ON 70%.
– IMATRALAISEN ”terveyden ylläpidosta” vasta LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN PÄÄTÖKSET..

Tulevaisuuden strategian tekeminen
Etunojassa uuteen kuntaan joka ei järjestä sote-palveluja. ”Uusi kunta” jonka rahoitus ja toimintaympäristö konkretisoituu maakuntauudistuksen yhteydessä.
On tehtävä rakenteelliset ratkaisut, joilla turvataan kaupungin taloudellinen asema … tulevaisuudessa. Tulot ja menot on pysyttävä tasapainossa eikä kuntalaisten verotukseen, rahoittamisen näkökulmasta, aiheudu kohtuutonta painetta 1.1.2020 lähtien.

KYLLÄ ”IMATRA PUOLUEEN, G22” on ”YHTEISSAUNOTTAVA MONTA KERTAA”, jotta KOKOMUKSEN lupaamat ”PORVARIN EDUT” SÄILYY ”kaikilla äänestäjillä”. 10:stä .. 3 huomiota:
– ”PÄÄOMATULOLLA eläjä” EI KUNNALLISVEROA MAKSA, TOKI KUNNAN PALVELUJA KÄYTTÄÄ SIINÄ MISSÄ ”VERONMAKSAJAKIN”
– KIINTEISTÖVEROA maksava ”eläkeläisjoukko”, jolla ei ole varaa ostaa ”verosuunnittelua”, KÖYHTYY KÖYHTYMISTÄÄN …
– OSAAVA NUORISO JOUTUU LÄHTEMÄÄN POIS KOTISEUDUILTAAN…TYÖN PERÄÄN LÄNSIRANNIKOLLE.

IMATRA TEKEE TULEVAISUUDEN (‡Arvot)
Kaupungin maine ja ilmapiiri TÄYTYY viestiÄ:
– hyvinvointia
– hyviä palveluja
– yrittämistä
– ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta
– kulttuuria ja ympäristöä huomioivaa kaupungin kehittämistä.

MUTTA EHTONA KAIKELLE:
Kaupungissa järjestettävät palvelut tukevat asukkaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyden rakentumista ja ovat laadukkaita edistäen kestävää kehitystä.

Kovin haaste ”G22, IMATRAPUOLUEELLE” on pystyä luomaan monimuotoisen elinkeinoelämän IMATRALLE muuten kuin ”myymällä” Imatra LAPPEENRANTTALAISILLLE.
KUN: Uusien yritysten ja uusien työpaikkoja luominen erityisesti pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, tutkimuksen ja koulutuksen avulla on PIKKUHILJAA HIVUTTAMALLA ja Imatran KOK:n ohjaamana avulla SIIRTYNYT Lappeenrantaan.

KUN: Matkailun-, kauppan- ja suurteollisuuden ”PALVELUTOIMIJAT” ovat merkittäviä elinkeinoja kasvavan ja monipuolistuvan teollisuuden rinnalla. NYT näihin keskittynyt koulutus, KOK:n ohjaamana, siirretään PIKKUHILJAA HIVUTTAMALLA LAPPEENRANTAAN.

IMATRALAINEN DEMARI”: IMATRAN kaupunkikonserni menestyy, kansainvälisesti, kansallisesti ja alueellisesti toimimalla joustavasti ja ketterästi yhteistyössä yritysten, järjestöjen ja asukkaiden kanssa. TÄSSÄ ON SE IMATRAN MAHDOLLISUUS jota ”imatralainen demari” pitää tärkeänä.

Veikolle tuli tauko oli mentävä Lappeenrantaan.. klo 10.00 klo 12.00. Etelä-Karjalan liiton tarkastuslautakunnan (ensimmäinen) eli järjestäytymiskokous kokous.

……..klo 12.30. Imatran kaupungin talousnäkymät

• Kaupungin talouden tilanne riippuu kaupunkilaisten taloudellisesta tilanteesta JNE..
• Imatran työttömyys aste on edelleen korkea, Imatra 16,7%, Etelä-Karjala 14,1%
– Kaupungin VÄESTÖ vähenee, ikääntyy ja verotulot PIENENEVÄT.
– Kaupungin HYVINVOINNIN kehitys tarvitsee viisaita PÄÄTÖKSIÄ.
– Kaupungin ELINVOINNIN kehitys tarvitsee järkeviä INVESTOINTEJA.
EDELLÄ MAINITUILLE ON ”G22, IMATRAPUOLUEEN” LÖYDETTÄVÄ OIKEAT TEOT SANAT ON SANOJEN HELINÄÄ.

……..klo 13.30 Sote SOPAN totuus…VALTAKUNNAN TOTUUS…

– 10% väestöstä kerryttää 80% kustannuksista. Tästä joukosta puolet eli (5% väestöstä), vastaa 57% sote-menoista.
– Siinä missä perusterve 90% väestä yleensä käyttää vain yhtä palvelukanavaa kerrallaan, kalliit moniongelmaiset käyttävät kaikkia kanavia rinnakkain.
– Moniongelmaiset potilaat tarvitsevat integroituja hoitosuunnitelmia ja niiden koordinoitua toteuttamista.

Miten se järjestetään Imatralla ?
EDELLEEN, YLLÄ MAINITUILLE ON ”G22, IMATRAPUOLUEEN” LÖYDETTÄVÄ OIKEAT TEOT JA SANAT JOTTA ”13000 ERILAISTA” IMATRALAISISTA EI TULE PETETYKSI.

……..klo 14.00 klo 14.30 Koulurakenteen toimeenpanon tilannekatsaus ja näkymät vuoteen 2022..

TÄTÄ IMATRAN ”KOULUKEITOKSEN” hämmentäminen jatkuu ja jatkuu…

No tästä on jauhettu ja jauhetaan edelleen niin kadulla kuin keittiössä. Totuus, oikean ratkaisun löytämiseksi on, että on nähtävä ”mäen taakse” mäen päälle ja oman edun näkijöitä on joka kulmalla. ”Kulmantakana” oli lisäksi sen rodun ”edustajia” jotka edellisellä valtuustokaudella olivat ”mykkänä” päättämässä kolmen koulukeskuksen mallista ja kunnallisvaaleissa ratsastivat vanhojen koulujen säilyttämisellä.

Tämä, ”kadunmies”, ”ikä opettajan”, ”torillaseisojan” jolla ei ole tämän päivän tiedon-, taidon-, opetuksen- ja oppimisympäristön päivitystä, ei pedagogiikkaan ei koulumiliöön … Heidä on aivan turha ”puhua historiaa” tuleviin palveluverkko ratkaisuihin. TULISI MUISTAA MYÖS YKSITTÄISEN KUNTALAISEN JÄÄVIYSKYSYMYS ”kansalaisdemokratian” KUN PUHUTAAN KOULURAKENNUSTEN SIJANNEISTA. ”Edustuksellisessa” DEMOKRATIASSA jääviys on välttämätön.

Perusopetuksen tulee uudistua 2020 luvulle huomioiden turvallisuus ja laadukas oppimisympäristö jotta meidän lapsemme, lapsenlapsemme TULISIVAT PÄRJÄÄMÄÄN maailmalla…

ON FAKTA, ETTÄ ”IMATRAN HENKISEN PÄÄOMAN” YLLÄPITO sivistys, koulutus, TULEE VIEMÄÄN IMATRAN KAUPUNKIKONSERNIN BUDJETISTA 70% VUODESTA 2020 LÄHTIEN.

VEIKON ”NÄKÖKYKY TULEVAISUUTEEN ON: että kaikki kuntien kiinteistöt jotka liityvät SOTEEN TAI ”PERUSOPETUKSEEN” eli sairaalat, koulut jne.. SIIRTYVÄ PERUSTETTAVAN MAAKUNNAN ALAISUUTEEN JOTA JOHTAA VALTION ”SENAATIKIINTEISTÖ”. Tähän on kolme poliittista ja kolme järki syytä, joista vuonna 2018 lisää…

………klo 15.00 Imatran 70 v. juhlavuosi, v. 2018, ns. juhlavuoden päätös

Juhlavuosityöryhmän ajatuksia. Kaupunkikehittämisen näkökulmat (ml. Vuoksityöryhmä), Juhlavuoden juhlapäätöstä taustoittavaa keskustelua ryhmissä. Juhlavuoden päätöstä koskevien ryhmäkeskustelujen vetäminen yhteen; esittelyt ja yhteenvedon laatiminen.

VUOKSI, VALAISTUS JA VIERAILUT ”VARRELLA VIRRAN”, ELI KYLLÄ PAINOPISTE RAKENTAA TÄLLE POHJALLE, NIIN SUOMI 100 VUOTTA, KUIN IMATRA 70 VUOTTA ON VAHVAN IMATRAN VAHVA MAHDOLLISUUS.

Loppuyhteenveto VALTSUN kellarissa ”simaa ja hedelmiä” hieno idea. HARMI… että olin luvannut ”mökkivieraille” laskea muikkuverkot valoisan aikana…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top