16-17.11.2017 to. ja pe.koulutus hallitustyöskentelyyn..osio 3…

16-17.11.2017 to. ja pe.koulutus hallitustyöskentelyyn..osio 3…
Paikkana Kuntatalo ja Helsinki..
FCG OLI KOULUTTAJANA.
Edeliset koulutukset yksi päivä Imatralla, 2 päivää Helsingissä.
Nyt 2 päivää, kaksi ja puoli teemaa.

– ”puoli” oli vanhan kertausta, eli niiden lakiin perustuvien asioiden toistoa jotka on KUNNALLISEN HALLITUSTYÖSKENTELIJÄN OSATTAVA. ELI ON PAKKO SISÄISTÄÄ KUNTALAKI JA OSAKEYHTIÖLAKI SEKÄ JULKISUUSLAKI..
1 päivä TEEMA ”Kaupunki ja kaupunkikonserni”.
Hallituksen vastuu talouden valvonnassa. Keskeiset talouden tunnusluvut. Mihin tulee kiinnittä huomio niin budjetissa kuin tilinpäätöksessä. Päivän lopussa kuinka kuntayhtiöt tulee rahoittaa…

2 päivä TEEMA oli verotuksen ja tilintarkastukseen hallinta…
Ehkä tämä koulutuksenalue on se ”kivi” joka on hiertänyt hiljaisuuden hallituksen kokouksiin. Taseen käyttö ”työkaluna” yhtiön dynaamisessa toiminnassa, jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä, kassavirta ja rahoitus laskenta ovat niitä jotka TULEE OSATA ”LUKEA” YHTIÖSTÄ. ”VEROTUS-, TILINTARKASTUS-, OMAISUU JA TASE HALLUSSA” oli tämä koulutuksen tarkoitus..
Lopussa oli riskien hallinta. Riskit ovat yksityisellä sektorilla selkeästi paremmin tiedostettuja kuin julkisella. Yksityisellä riskin lauettua vakuudet realisoituu, mutta julkisella tilannne korjataan ”kuntalaisten” pussista eli KUNNALLISVEROA HIENOSÄÄTÄMÄLLÄ.

Lopussa sertifikaatit 5 päivän eli n. 35 tunnin ja 5 etätehtävätunnin päätteeksi. Pidän tälläistä koulutusta välttämättömänä kun istutaa kaupunkiyhtiöiden hallituksissa..

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.