16.2.2015 Kaupunginvaltuuston ”pitkäaikaisselvityksen” & ”ERVA ja EXSOTE” kokous

16.2.2015 Kaupunginvaltuuston ”ERVA ja EXSOTE” kokous
SD Ryhmäkokous 16.00 – 17.15

Valtuustokokouksen esityslistan läpikäyti…
.. §6 vaikeasti työllistyvien työttömien kuntouttaminen työelämän… Ei saa olla kaupungissa tilannetta, mitä hiljempää pitkäaikaistyötön ovat ”omassa huushollissaan” sitä vähemmän tuotavat haittaa yhteiskunnalle... KUNTOUTUKSEN ON TUOTAVA HEIDÄT OSALLISTUMAAN.
Kumppanuusmalli on hyvä esimerkki, vaatii tutustumista, kumppanuustalon palvelut kaikkien käyttöön hyvällä ohjauksella.
..§8 terveydenhuollon järjestämissuunnitelmat, paljon vielä tekemistä

Lautakuntien kuulemiset
– TELA, maan ostosta ja käytöstä on periaatteellinen päätös. Aina kun kaavoittamatonta maata on myynnissä, kohtuuhintaan se ”täytyy” ostaa.
– RAKENNUSTARKASTUSlautakunta… ”7 vuoksen kuusta” tuo edelleen tunteet pintaan.
– LIIKUNTA JA KULTTUURILAUTAKUNTA, teatteri pyörii hyvin.
– SOSIAALI JA TERVEYSlautakunta
Perusterveydenhoito ei toimi niin kuin sen olisi toimittava. Tuleeko EKSOTELTA ylimääräinen 4,2milj lasku Imatralle vuoden 2014 tilinpäätöksen yhteydessä ?… Onko meillä ostopalvelu lääkärit… jotka ohjaavat erikoissairaanhoitoon liian herkästi, tästäkö se lasku tulee?
– NUORET JA KOULUTUSlautakunta
Lähikoulun periaatteet, kaikki samassa luokassa, ”tarkkiksien” paluu opetusjärjestelmään, ”häiriöiden tuottamisesta” ja mikä on häiritsemisen vaikutus oppimiseen.
YMPÄRISTÖlautakunta… Osallistumisen ongelmia, ei isoja
TARKASTUSlautakunta … edelleen toimintojen tarkastuksissa on ollut, ”epselvyyksiä”, ongelmia

K-valtuuston kokous.
Klo 17.30 – 19.10

Koko valtuusto 43 paikalla… ERVASTA ..SOTEEN. Kaupunginjohtajan VIESTI sotesta, missä mennään. Kaikki on auki mutta homma valmistuu valmisteluun tämän vaalikauden aika.
Eteläsuomi iso kuntayhtymä yli 2miljoonaa asukasta esim.. 1000 ääntä Helsingillä, 28 ääntä Imatralla, 130 ääntä eteläkarjalalla, ongelmana tulee olemaan demokratian toteutumattomuus.

Esityslista
§1, §2, §3 OK.
§4. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajien valinnat, samat jatkavat…
§5. Asemakaava TELAN esityksen mukaan…..

§6. Vaikeasti työllistyjien kuntouttaminen työelämään.
Puheenvuoroja kymmenkunta. Sympatiaa tuli, mutta kenelläkään ei ”viisastenkiveä”. Maailma muuttuu voimakkaasti, JA SYRJÄYTYMINEN LISÄÄNTYY.
ITSE PUHUIN:
Esitys on hyvä ja hyväksyttävä, vaikka tällä ”temppu työllistetään” vain yksi-kaksi terveydenhoitaja määräajaksi. Yleisenä vaikeutena on pitää pitkäaikaistyöttömät henkisesti työkykyisenä? Mitään viisastenkiveä ei ole. Lukuisissa yt neuvotteluissa olleena, kuinka vaikeaa on tehdastyöläisestä tehdä palvelutyöntekijä niin että homma toimii ja hymy loistaa. Vaikea on asia koska ei ole työvoimasta pulaa…. EI POLIITIKKOA, EI TYÖNANTAJAA, EI KETÄÄN kiinnosta ”syrjäytynyt pitkäaikaistyötön” kun syrjäytymättömiä on vielä tarjolla.. MAASSAMME OLI VUODEN 2014 LOPULLA NOIN 50’000 YLI 2 VUOTTA TYÖTTÖMÄNÄ OLLEITA, EDELLISENÄ VUONNA OLI 8000 VÄHEMMÄN.
PasiS puhui asiaa, valtiolle palautetaan Imatralta 1,5milj€ työllistämisrahaa, harmi kun pitkäaikaistyöttömät ovat MEIDÄN hyvinvoinnin kasvattamia, hyvä puhe…

§7. TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN… Puheenvuoroja kaikkiaan noin 30kpl. Lyhyimmät… Alle 2 min. Yli 2min 4kpl.
Tässä meni suurin osa kokousajasta noin tunti ja vartti.
ITSE PUHUIN:
Terveyspalveluiden MITTAROINNISTA, eli kuinka arvioidaan millainen meidän saamamme terveyspalvelu on. MITTAAMINEN, MITTAROINTI, EI OLE VAIKEA TOTEUTTAA, JOS SE HALUTAAN TEHDÄ. kysytään terveyspalvelun käyttäjältä… ”SUOSITTELEEKO HÄN SAAMAANSA PALVELUA YSTÄVÄLLEEN”, KYLLÄ= palvelu on hyvää, EI= selvitetään miksi hän ei suosittele…. jos yli 20% EI vastauksia tilanne on ”PUNAISELLA” JA SE ON AKUUTI ASIA

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.