18.2.2015 KANNATUSJULKAISU … KOSKENKAIKU ”Hyvää ja aktiivista vuotta 2015”

KANNATUSJULKAISU KOSKENKAIKU ”Hyvää ja aktiivista vuotta 2015”

VAALIOHJELMA ON HYVÄ (9+)…
1. Vahvan työllisyyden ja OSAAMISEN KAAKKOIS-SUOMI.
++++++ tarvitaan vahvoja yrittäjiä, ei yksin yrittäjiä. Vahva työnanantaja tarvitsee osaavia työntekijöitä, osaava työnanatja tarvitsee vahvoja työntekijöitä.

2. HYVÄN ELÄMÄN KAAKOIS-SUOMI.
+++ jokaisella täytyy olla mahdollisuus onnistumiseen, jos tai / kun omat voimat ovat ”loppu” yhteiskunnassa on oltava selkeä ja yksinkertainen tukiverkko avun saanille.
3. PUHTAAN YMPÄRISTÖN KAAKKOIS-SUOMI
+++++ ympäristö on hallittava yhteisellä takemisellä ja kestävällä kehityksellä.
4. TURVALLISEN LIIKKUMISEN KAAKKOIS-SUOMI
++++ iso ja tärkeä asia jossa tarvitaan kansainvälisyyttä oman määrätietoista omaa tekemistä.5. VILKKAA MATKAILUN KAAKKOIS-SUOMI
+++ iso ja tärkeä asia jossa tarvitaan kansainvälisyyttä oman määrätietoista omaa tekemistä.

Kuinka julkaisun persoonalliset kirjoitukset ja valitut asia purevat äänestäjiin, aika ja äänestystulos sen kertoo, 19.4.2015 klo 22.

Nyt, kun on kehitytty sääty-yhteiskunnasta kansalaisyhteiskuntaan, on demokratia ymmärrettävä oikein. Samoin demokratiaa on käytettävä niin sanoissa kuin teoissa oikein.
Ei fiksu nuori koe politiikkaa pelottavaksi, ”huvittavaksi” kylläkin. Eivät he missään menneisyyden maailmassa halua elää, heillä on tietoa, tarmoa, somea jne…
Syrjäytyminen, osasta tai kaikesta yhteisöllisyydestä on nuoren pelko, etenkin kun se tulee ”puun takaa” ja syynä on muu kuin itse nuori ,…. Miksi nuoret haluaisivat osallistua politiikkaan? tähän kannattaa vanhemman poliitikonkin paneutua.
Suomalaisnuoren profiili… Kirjoittaja: Irja Blomqvist on kehittämispäällikkö Tilastokeskuksen Elinolot-yksikössä. Artikkeli on julkaistu Tilastokeskuksen Hyvinvointikatsauksessa 3/2011.

Suomalaisnuoret ovat osaavia, mutta passiivisia kansalaisia
 Suomalaisilla nuorilla on erittäin hyvät tiedot yhteiskunnasta
 Suomalaisnuoret eivät ole kiinnostuneita politiikasta
 Suomalaiset nuoret eivät tunnista omaa tietämystään
 Nuoret aikovat äänestää, mutta aktiivinen poliittinen osallistuminen ei kiinnosta
 Suomalaiset nuoret luottavat instituutioihin
 Tytöt puolustavat etnisten ryhmien oikeuksia enemmän kuin pojat
 Johtuuko suomalaisten nuorten passiivisuus iästä vai kansallisesta mentaliteetist

Puoluevaltuuston tehtävänä on suurten linjojen veto ja on erittäin tärkeää, että puoluevaltuustossa viisaus elää muuttuvassa maailmassa, tässä ja nyt päätöksiä on pystyttävä tekemään ”nopeasti”.. SDP:ssä tapahtui keväällä 2014 reaaliajassa oikea ratkaisu Jutta vaihtui Anttiin…. Ja nyt Tuomioja on turva ja totuus … Rinne on realisti rakentaja …. Jutta tulee, mutta myöhemmin.

TELA toimii nyt niin kuin sen täytyykin toimia …. Eli kunnallisen perus infran ylläpito …… kuntalaisten parhaaksi

Suomessa on MENETETTY, lyhytnäköisellä järvi- ja jokialueiden teollistamisella, ajattelemattomalla voimalaitosrakentamisella, typerillä jokimuokkauksilla, luontaisen kalakannan VIISAS YLLÄPITO.

KOK kannatuksen pudotus johtuu kevään 2014 epäviisaista päätöksistä ja näiden jatkopäätöksistä. Nyt Jukan on vain kuljettava kieli keskellä suuta, jättää ”selffailu” muiden hommaksi ja keskittyä Itäisen-Suomen tulevaisuuteen. mm. työllisyys % nosto 70, logistiikkaan, kansainväliseen kaksoisraide hankkeeseen, SOTE-soppassa ei kannata omaa lusikka liata, omistaja ohjaus tulee olemaan seuraavan eduskunnan keskeisiä tehtäviä..
Perus- ja ”peliteollisuuden” ymmärtävää ministeriä tarvitaan tulevassa eduskunnassa. Vientiteollisuus tulee näyttämään suomalaisen palkansaajan palkkatason ja ostovoiman. Jos tämä sama investoinnin ja valtiontalouden tyhjäkäynti jatkuu pitkäaikaistyöttömien määrä on 300000 vuonna 2018.

Bio Vuoksi on Imatran pitkän elokuvakulttuurin Pro … harmi, että kaikki Imatralaiset eivät halua sitä ymmärtää… koska Bion sijainti on kuulemma väärässä ”kylässä” …

Kuntaselvitykseen meni miljoona… yhteisellä esityksellä ei tavoitetta saavutettu. Nyt taloudellisen niukkuuden kuntiin tulee tuomaan ”SOTEEN” esitetty kapitaatiorahoitusmalli, eli ”K-rahoitusmalli”
Sotenlaskennan K-rahoitusmalli tarkoittaa ”piilokuntaliitosmallia”
…..jos asukasluvun PAINO on 1/5 ja ikärakenne ja sairastavuuden PAINO 4/5 ….. Niin pienten ja iäkkäiden ihmisten kunnissa kuntatalouden ”alamäkiajo” alkoi ja ”vapaaehtoinen pakko” ajaa pikkukunnat kuntaliitoksiin.
Talouden niukkuus johtaa siihen, että ”mustapukuiset” ministeriön miehet tulevat kertomaan kunnan talouden totuuden, eli ”nyt on pakko vaikkei tahokkaan”.
Toki ei kahdesta, kolmesta, neljästä köyhästä kunnasta voi tulla ”rikasta” muulla kuin lottovoitolta.

SOTE uudistuksen vaikeudesta ….EKAKSI TARVITAAN ”JÄRKEVÄ” HALLINTO, TOKAKSI TARVITAAN FAKTA ”MISTÄ TULEE” RAHAT ….. Suomen on ollut huomattavasti nopeampi ja helpompi liittyä EU:n kuin saada aikaan yhteinen sosiaali- terveydenhuoltojärjestelmä”. Kuinka rahat kerätään SOTE-palveluihin kunnilta on kunnan elinkelpoisuuden jatkuvuus A ja O kysymys. Jos rahankeruuksi tulee nyt esitetty K- rahoitusmalli niin rahattomia kuntia alkaa tulla kuin ”sieniä sateella”
JOKU VIISA RAHOITUSMALLI ON KEKSITTÄVÄ, ESITETTY KAPITAATIOMALLI EI SITÄ OLE.
Kuntien tulot koostuvat kunnallisverosta, kiinteistöverosta ja valtionosuuksina. Pääomatulosta ei makseta kunnallisveroa, mutta pääomaveron saaja käyttää yhtälailla sote palveluita. Jos SOTErahat kerättäisiin valtionverotuksella, MAKSUKYKYISEMPI kantaisi suuremman maksutaakan. Tulisiko ”SOTE-alueilla” olla erillinen ”SOTEVERO”? jolloin maksurasitus jakautuisi tasaisemmin eikä kuntaliitoksia olisi ”pakko tehdä” korkeiden SOTE kulujen johdosta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top