16.8.2015 SDP:n ”varjo”yhteiskuntasopimus, kirittämänä hallituksen sopimusta..

SDP ja varjoyhteiskuntasopimus… on välttämättömyys, referenssi, hallituksen yhteiskuntasopimuksille…

On miellyttävä nähdä, toisaalta SDP kannatuksen kannalta välttämätöntä, että se lähtee tekemään ”VARJOYhteiskuntasopimusta” varsinaisen hallituspuolueiden tekemän sopimuksen rinnalle.

Kun kesäloma on vietetty ja nyt on luettu kesän kaikki lehdet yhteen pötkön voi todeta että hallituspuolueiden päätökset ja näihin liittyvät tekemiset odottavat toisiaan.

Oppositiossa vihreät on lisännyt kannatustaan ja SDP on menettänyt kannatustaan nyt 14,2% on lukema. Onko SDP jämähtänyt neuvottomuuden tilaan?. Tilaan jossa vanhat arvot ..Vapaus … Demokratia … Tasa-arvo … Solidaarisuus … Oikeudenmukaisuus …Kansainvälisyys ja näihin liittyvä opit ovat iän myötä ”jäykistyneet” jopa jähmettyneet.

Nyt on aloitetaan SDP ”fysikaalinen kuntoutus”, käsien taputtelu ja sormien koukistelu ei enää riitä. Analyysit puolueen kannatuksesta on tehty ja nyt korjaavat toimenpiteet on laitettava toteutukseen.

SDP:n uudistuminen on keskusteltava ensin omassa joukossa ja tämän jälkeen sanoma on vietävä ”kadotettujen” kannattajien tykö jne..

Odottaminen, jotta toiset tekevät virheitä ja vääriä ratkaisuja ja ”kyllä routa porsaan kotiin ajaa” ajattelu on toiveajattelua. Puolueet ovat pystyneet päivittämään omat arvonsa, kuin myös SDP:n arvot omaksi hyväkseen, eli heidän poliitinen tilanne ja tilanneäly julkituloineen ovat kiinnostaneet kuulijoita ja tuoneet kannatusta.

Nyt SDP:n oma yhteiskuntasopimus toteutukseen, jossa ei puhuta palkkojen alentamisesta, joka johtaa ostovoiman alenemiseen ja pitkäaikaisvtyöttömyyden lisääntymiseen jne…….

Puhutaa SDP:n yhteiskuntasopimuksesta, jos pitkällä jänteellä vuosikorotukset 0,5%, paikalliset sopimiset mahdollisiksi, tasapuolinen työaika 8 tuntia kaikille, työaikapankki käyttöön koko työmarkkinakenttään, PKT sektorin yrityksistä henkilöt yhteiskuntasopimuksen neuvottelupöytään, vientiteollisuus määrittelee valtakunnallisen palkkakaton, julkinen sektorin rakenne päivitykseen jne…

Tie millä nyky hallitus esittää tai sanelee yhteiskuntasopimuksen linjat tulee olemaan pitkä ja kivinen kuin ”julkisen talouden hallintorakenne muutos”.

Nyt on SDP aika toimia omilla vahvuuksilla .. eli otta se työllä ja osa-aikatyöllä elävä joukko, samoin tämä kohta 400000 työtöntä joista 100000 on unohdettu kokonaan, haltuun.

”Työn laki” on vähä kuin energian häviättömyyden laki ”se ei häviä mihinkään se vain muuttaa muotoaan”.

Työn tekemisen lähtökohtana on oltava, että suomalainen työ on kelvattava suomalaiselle ja suomalainen työ käy kaupaksi kansainvälisesti.

Mitä tulee hallituksen vaatimaan työajan pidennykseen, tällä ei ole sen ”seksuaalisempaa” merkitystä työn tuottavuuta parannettaessa…..

Esimerkkinä, nyt kun suomen jalkapallomaajoukkueella ei mene hyvin, eikä haluttua tulosta ole saatu ja rankingissa on pudotti 40 sijaa alemmaksi niin tulisiko suomen jalkapalloliitton nyt vaatia UEFA:lta että suomalaisten peliaikaa pidennettäisiin 5% eli 4,5min per ottelu jotta menetetty tuloksentekokyky saataisiin takaisin.

……..Sen sijaan työsuorituksen älykkäällä tekemisellä ja tehokkudella on merkittävä vaikutus haluttuun lopputulokseen eli työn parempaan kannattavuuteen. Toki täytyy muistaa tehdä sellaisia tuotteita joita asiakas kysyy ja haluaa ostaa.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.