17.8.2015 Kaupunginvaltuuston kokous ”sähläyskokous”

17.8.2015 Kaupunginvaltuuston kokous klo 17.30 – 19.40
Sähläyskokous, jossa minulle tuli ensimmäisen kerran, koko valtuustokauden aikana TYPERYYDEN TUNNE...

VALTA JA KIIRE
Miksi istua täällä kuuntelemassa ”politiikan höpötystä”, hallituksen tiedotuksia ja päättämään jo kaupunginhallituksessa päätettyjä asioita. Onko kysymys vallan keskittämisestä ja tulevaisuuden pelosta?????.
Toiminnasta jossa asiat monimutkaistuvat, epävarmuus kasvaa ja ”taloudenruuvi” kaupungissa kiristyy niin vallanpitäjän ”pipokin kiristyy” ja kun ”pipo kirietyy” ja valta halutaan ”keskittää” PIENEMPÄÄ PIPOMÄÄRÄÄN. Jopa voisi kuvitella, että hallituksen poliitista voimaa käyttävien VIELÄ PIENEMPIIN ”PIPOIHIN”.

Väistämättä on mielessä ajatus, että valtuustossa istuvat tietämättömät valtuutetut ei pääse typerillä kysymyksillä ja ymmärtämättömyydellään viivyttämään tulevia KH:n päätöksiä.
Kuntalaki määrää vain kaupungin valtuuston, kaupungin hallituksen ja tarkastuslautakunnan …

TIETÄMÄTÖNTÄ JA SIVISTYMÄTÖNTÄ KANSAA ON HELPPO JOHTAA
Kaksi ja 1/2 tuntia tätä kokousta, josta kaupungin kehittämiseen liittyvää asiaa oli 40% ja poliittista henkselinpaukuttelua ja sähellystä 60%. Kokouksessa oli ”silmään pissimistä”, ”takinkääntöä” sekä henkilökohtaista ”econ” nostoa ja halu näyttää kollegoille mistä se kana ”pisii”. Kyllä näytelmä tuntui ”vähemmän viisaalta” ja oudolta politiikan tekemiseltä kun valtuustoryhmän puheenjohtaja hyppyyttä oman ryhmänsä jäseniä kun ”marjonettinukkeja” omien päätöstensä taakse. Onko tämä sitä kunnallista POLITIIKAN TEKEMISTÄ jossa .. HYPPY, HYPPY RISTIASKELEET PÄÄTÖS JA HYPPY jne…

VIRHEARVIOINNIT
Kompromissipolitiikka vaiko yksilötason, ”ajattelemattomuudesta tehtyjen virheiden paikkaamisen pelastuspolitiikkaa”?. Kuka otti politiikan pisteet kotiin?, kun kaiken sävellyksen ja jopa poliitisen virhearvion lopputulos oli esimerkin muodossa lausuttuna seuraava:
Valtapankin SYP:n KH edustajan ”tilanneälyllä” täytyi tehdä KH:n omalle ehdotukselle … vastaehdotuksen … jota KOP:n valtuutettu heti tilanneälyllään” kannatti ???
Mitähän kahvia KH asioita valmistelevassa ”aamukokouksessa” oli keitetty ja juotu…

POLIITTISTA LEHDISTÖTEATTERIA
Oliko tämä valtuustossa esitettävää, lehdistölle kohdennettua, poliittista teatteria”, jossa KH:n ajattelematon, PIENEN PIPOMÄÄRÄN, politiikka oli koitua suureksi ”töpeksinnäksi” valtuustosalissa. Epäluottamukseksi kaupungin valtuustoa kohtaan ja lautakuntia kohtaan. Oliko tämä sitä, puheessa kerrottua, ”kiireessä” tapahtunutta, KH:n työskentelyä.

VOITTAJAN PUOLUEPOLITIIKKAA
Valitettavasti tässä sähläilykokouksessa, SDP:n ja PS:n tilannekäytös ja KOK:n hieno tilanteen ”haltuunottonäytös” veivät niin PS:n kuin SDP:n antamat päätökset KOK:n piikkin. Eli KOK + muu ”PIENI PIPOMÄÄRÄ” sai sen mitä se halusi, tunteelisella vuoropuhelulla, pienillä pelisääntö rikkeillä, tilapäisellä sääntömuutoksella ja H-esityksen paikkauksella, päätösvallan itselleen, lupaamalla ”tikkarit” muille KH jäsenille.

VALTUUSTO”VEIKON” MIETISKELYÄ
Monesti olen miettinyt. Miksi Imatran kaupungin hallitus kulkee KOK jäsenten ajatuksilla? Ehkä siksi, että heillä, tässä dynaamisessa-ajassa, jatkuvien ”säästöjen tai leikkausten” virrassa on niin yksilötiedon kuin ryhmäpelitaidon paras osaaminen. Heillä on taito ja kyky esittää talouden kehitysratkaisut selkokielellä ja ”uskottavasti”, selkeämmin kuin muut puolueet. Businesmaailma on kokenut sen mihin julkinen sektori tulee törmäämään, ehkä siksi !!!

Samoin olen miettinyt, puutuuko, kaupunginhallituksessa istuvilta SDP jäseniltä, oma ”analyyttinen” tietotaito ja uskallus nähdä tulevaisuuteen. Jos näin on, ymmärrän hyvin menneisyydessä roikkumusen, ei ymmärretä kehityksen vaatimia muutoksia ja on ”peesataan” niitä joilla on ”suurin voima” tai paras äly jne… ”näin se on nähtävä”

AJATTELEMATON KH:n AAMUKOULU
Tätä KV-kokousta eleltävässä SDP:n valtuuston RYHMÄKOKOUKSESSA oli YKSIMIELINEN PÄÄTÖS ”ESITYKSEN 14$” PALAUTTAMINEN UUSINTAKÄSITTELYYN JNE..
Olihan selvästi nähtävissä, että pykälä 14§ ”Imatran kaupungin vuoden 2016 budjetin valmistelu”, oli unohtunut käsittelemättä heidän ”aamukoulussa”, joko tietoisesti tai tietämättä, ja ”näillä mennään”.
KH esittää, että …..
”Kaupungin valtuusto päättä, että vuoden 2016 talousarvion valmistelu- ja tasapainotustyö tehdään kaupunginhallituksessa”. ”ääneen ajateltuna”, eikä tässä lautakuntia tarvita vaikka johtosääntö näin edellyttäisi.
No. toisella ”suupielellä” KH puhuu asiantuntijalautakunnista ja kuinka tärkeää on hyvä lautakuntatyöskentely kaupungin hallituksen ”apuna” jne..

PUOLUSTUSPUHEET
Ymmärrän hyvin, että hallituksen jäsenet puolustelevat omissa valtuustoryhmäkokouksisaan omia päätöksiään. Ymmärrän myös sen mitä ”viisaat” hallitusedustajat puhuivat budjetin ”kiireellisestä” laadinnasta, samoin myös sen miksi on ”kiire” joka vaatii poikkeustapauksia kaupungin johtosääntöihin.
Mutta ”turha” hosuminen on toinen juttu ja kun kilpailu ja tietämättömyys on se joka laittaa hosumaan. Ei tarvitse ”hosua”, jos ei halua ja kaikki meistä tietää mitä ajattelemattomalla etenemiselle saadaan aikaan.

PUOLUEITA KATSOMATTA HENKILÖKOHTAINEN TIETÄMÄTTÖMYYS JA PELKO LAITTA HAALIMAAN PÄÄTÖSVALTAA ”SIRKUKSESSAKIN” JOHTORYHMÄLLE. ”VALTA SOKAISEE MONEN VIISAANKIN JA TYHMÄLLE SE ON TURMIO”

DEMOKRATIA MYÖS KIIREESSÄ
Kyllä asioista täytyy ensin ANALYSOIDA RIITÄVÄSTI HISTORIA FAKTOJEN POHJALTA, keskustella ”SUUREMMALLA PIPOMÄÄRÄLLÄ” ja sitten tehdä esitykset ja päätökset, eikä toimia ”PIENEN PIPOMÄÄRÄN” ja ilmoitusmenettelyn politiikalla.

MONESTI TIETÄMÄTTÖMYYS JOHTAA KIIREESEEN, KIIRE ILMOITUSMENETTELYLLÄ PÄÄTTÄMISEEN. ONKO KIIREELÄ JOHTAMINEN TULLU KAUPUNGIN HALLITUKSEN ”TYÖKALUKSI”

”Vain se kansa joka itse kykenee huolehtimaan itsestään voi luottamuksella katsoa kohti tulevaisuutta”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top