16.9 SD ryhmä ja Valtuustokokous Klo 16- 17 ja 17.30. – 19.00

16.9 SD ryhmä ja Valtuustokokous Klo 16- 17 ja 17.30. – 19.15
SD ryhmä Klo 16- 17
Ryhmäkokouksessa linjausta tulevaan. Kuulumiset valtuustoryhmän puheenjohtajilta. Muut viesti maakunnasta.
– Ruokolahden keskustan linjaus ”Imatran on oltava eksoten täysjäsen” ehtona kuntaliitokselle, hiukan ihmetyttää.
– Imatran talousarvio on kohdallaan ja hallittavissa ainoastaan omin keinoin.
– Ulkopuolisten lausunnot Imatran taloustilanteesta ovat oletuksia ei tietoja.
– Oletan Imatran poliitikkojen tietävät taloustilanteen faktat… mikäli ko. faktat ei olisi kohdalla niin hermostuneisuus näkyisi yleisessä keskustelussa yli puoluerajojen..
– mm. Yhtiöittämismenettelyssä ja kiinteistöjen yliarvostus on ”pulsiittia” , pelaamista kiinteistötaseella tai näihin liittyvillä kaupoilla on ”vihollisen puhetta”
– ”Kahden kaupungin” mallilla mennään ja Eksoten talousvajeen paikkaus rasittaa Lrantaa. Omien laskelmien mukaan jopa hyvinkin paljon jopa 1,5 % verran veroäyrissä ja se on paljon.
– Imatra haluaa säilyttää perusterveydenhuollon järjestämisvastuun, hallinnan omissa ”näpeissä” ja etp ei tule samaan avointa ”shekkiä” hoitojen hallintaan.
– Terveyden ja toimintakyvyn lautakunnalta Mansikkalalle ja Honkaharjulle selkeä toteutussuunnitelma. Jonkun on nyt otettava ohjakset käsiin näissä halutuissa muutoksissa … jotkut puolueet ostavat nyt ”kunnallispolitiikanaikaa”, jotta peli kääntyisi virkahenkilöiden esitykseen mukaiseksi eli Imatran terveydenhuolto kokonaisuudessaan Eksoteen. Lautakunnalta halutaan ripeitä liikkeitä ja haluttuun suuntaan.

17.30 – 19.00 itse Valtuustoistuntoon…
Alku meni uuden ”nappulatekniikan”, värittömien ja värillisten, oikean ja vasemman, ”on / off treenaamiseksi” … Loppu hyvin kaikki hyvin.
Itse kokous eteni rivakkaa tahtia. Kaikilla oli puhe oikeus ja velvollisuutta käytettiin eniten kohdassa:
4§ ”Imatran ilmasto-ohjelman vuosiraportti 2012” toistakymmentä puheenvuoroa
– TELA:n edustajana, oma puheen vuoro liittyi korjausinvestointi / saneerausinvestointi budjetointiin nyt ja tulevaisuudessa
– toki ymmärrän realiteetit, uutta tonttia täytyisi tehdä mutta ”valurautaputkiston” ei voi antaa vuotaa ..
– Yleisesti.. taitajia vähän ja ”johan minä sanoin puhuja” enemmän. Ammattilaiset kyllä tietävät tilanteen ja kysymys onkin aivan muusta.On aivan älytöntä pumpata vettä vesiverkoston huonolla hyötysuhteella.
– Suunnittelu ja toteutus seuraaville 4 -7 kesälle, rahaa on olemassa, tekemistä, tekemistä tarvitaan.. Positiivista, no pysyyhän vesi kirkkaana hyvällä ”salpausselkäharjun hiekkasuodin tekniikalla”
Keskustelua syntyi myös , hankintatoimen toimivuus /raportointi kun olemme tässä tuottaja tilaaja tai sopimusohjausmallissa.
Samoin matkailun ja hyvinvoinninkehittäminen keskustelutti valtuustoa.
Erilainen ja mukava 1½ tuntinen..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top