12.9.2013 TELA:n kokous (toinen syyskaudella)

12.9 TELA KOKOUS
– alkoi SD 16.30 ryhmäkokouksella, muutama asia keskustelutti yhteenveto OK.
– 17.30 startti… puolueet ja virkahenkilöt kasassa, kompetenssi paras mahdollinen ….kokous oli hyvä loppui 20:30.
Vapaamuotoinen yhteenveto,
(Veikon oli vetäydyttävä perinteellisestä ”ins.soudusta” kun TELA 17.9 kokous siirtyi 12.9.)
TJ.. Esityslistan mukaan… 13 § + 2§ lisäystä, joista 4§ käytettin n. 20 puheenvuoroa
– yleinen taloustilanne + teknisen toimen talous, vuoden 2013 budjetin hallinta ja momentilta toiselle siirrot sekä vuoden 2014 bujettiesittely.. jne..
Oma näkemys:
Tilaaja / tuottajamalli, sopimusohjausmalli … olkoon mikä nimi hyvänsä on kehittynyt. Samoin minun näkemykseni ja ymmärrykseni miksi joku on niin tai näin tässä kaupungin organisaatiossa. Ongelmia on ollut, ongelmia on nyt ja ongelmia tulee olemaan olkoonkin organisaatiomalli toimintojen ohjauksessa mikä hyvänsä. Teknisen puolen asiantuntijoilla, virkahenkilöillä on viisautta ja kokemusta hoitaa asiat mahdollisimman hyvin ja ymmärrän myös heidän ”väsymisen” kuunnella poliittista p-jauhamista selvitä asioista.. Realiteetit määräävät että asiat ovat vain näin ja ”that’s it”.
Mutta kun puhutaan tekemisestä ja rahankäytöstä ja toiminnan organisoinnista niin:
mm. tekniseen toimintaa luotiin pelisäännöt vuoden alusta ja raportit joilla tekemistä ja budjetin kehitystä seurataan. Tämä ei toimi niin kuin minä oletin sen toimivan. Vuoden 2013 teknisen toimen rahan käytön priorisointi ja investointi hankkeiden kiirehtiminen on ollut keskustelussa TELAssa keväästä saakka. Käytettävissä olevien ”Raporttien” mukaan:
– toukokuuhun mennessä oli 0.6 mil€j. … 6kk/0.8 mil€j.
– syyskuun alkuun mennessä käytetty 2.6 milj€ … 10 mij€ budjetista.
– vuoden 2013 alku on käynnistynyt ”nihkeästi” monesta eri syystä jne..
TELA kokouksessa (12.9.2013) on kerrottu ja ”piirretty”, ammattilaisten toimesta, suunnitelma jossa budjetti toteutuu ”nyt” suunnitellulla tavalla ja vuoden 2012 ”vahinkoa” eli 4 milj€ jäi käyttämättä ei tule vuonna 2013 tapahtumaan.
Nyt ja just’… TELA on toiminut kaupungin tekniseen toimintaan kohdistuvassa kokonaisuuden valvonnassa arvonsa ja valtansa mukaisesti. Onko TELA kuullut kaikki ja ymmärtänyt ”virkahenkilöiden” esitykset onkin toinen juttu !

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top