17.3.14 KLO 17.30 – 22.00 VALTUUSTOKOKOUS, ”pisin” kokous

17.3.14 Kaupungin valtuuston kokous
klo 16.00 …SD ryhmäkokous Veikko ei ollut paikalla toinen kokous samaan aikaan. klo 16.50 … Kaupungintalolla, muutama sana kollekojen kanssa eilisen SD ryhmäkokouksen päätöksistä jne…
Valtuustokokouksen esilämmittelyä..FCGG, henkilö, ALUSTUS Esko Korhonen..
YLEISTÄ
Esilämmittelyä kaupungin tilahallinnon hallinnasta. Tilahallinnon tulevaisuuden näkymistä jne.

Kuntien kiinteän omaisuuden hallinta ja arvon säilyttäminen. Kunnan kokonaisuus on nähtävä ja ”tyhjiä ja käytössä olevia tiloja” ei voi tulevaisuudessa olla.
ALUSTUS
Rakennusten korjausvelkaa Imatran kaupungissa n. 21 milj. 4,4 m€ joka vuosi korjauksiin, HUOM.. Imatra konsernin tilojen hallinta vaatii, 4,4m€/vuosi.
Käyttöön tilahallinta hallitaan ”kiinteistön hallinnan sovellutus ohjelmistolla nimi ? jolla mm. kuntoarvio on tehty pienissä kunnissa 90%, isoissa 20%.
Näiden perusteella ylläpito strategia on toteutettu joko ”tulipalo hommana” tai hallitusti ”elinkaarimalli ajattelulla” Imatran kaupungilla on ko. kiinteistöohjelma, hyvä näin. Kuntoarviota kaikista kaupunkikonsernin omistamista kiinteistöistä ei ole tehty mutta konserniomaisuuden kiinteistön arvoa tulee vahvistaa, mutta miten??? … ”tuhannen taalan kysymys”
VEIKON OMAT PIKAANALYYSIT IMATRA KAUPUNKIKONSERNIN KIINTEISTÖSTÄ
Imatralla YH- rakentajat jne.. Konserniyhtiöitä 8 kpl, yhteisen päämäärän kanssa on lähdettävä elämään ja käyttökustannukset ja vuokratulot on pystyttävä tasapainottamaa tulevina vuosina… kiinteistöomaisuutta on myytävä ja osa on vain ”romutettava” ja siivottava pois käytöstä. TÄSSÄ ON HUOMIOITAVA mm. IMATRAN KOULUVERKOITUS SUUNITELMA ja … Imatran kosken koulu on joko myytävä tai kunnostettava koulurakennukseksi ?, entä Savikannan koulu ?.
… siinä on pähkinöitä KV:lle täksi illaksi ja tulevaisuudeksi…

KLO 17.30 – 22.00 VALTUUSTOKOKOUS, pisi kokous
§ 4 vaikeavammaisten ja pitkäaikaissairaiden lääkinnällisen kuntoutuksen saamiseksi lainmukaisiksi Imatralla.
Arto Siitonen, pöntössä ja kertoi, ”vaikeavammaisten, myös vammaisten kuntoutus asia on kovin kirjava kun henkilö on 65 vuotta täyttänyt.
mm. Imatralla hoitotuensaajat 400, kenellekään ei ole hoitoa…. Ei ole resursseja Imatran kaupungilla hoitotuen antamiselle. Lääkäri määrää mutta virkamies päättää että ei ole tarvetta” johon yhteenveto ja vastaus …. 65 vuota täyttäneet paranevat ihmeellisesti…
§ 9Vuoden 2013 talousarvion alustava tilinpäätös. K Roslakka
Rytmihäiriö
jossa valtionosuus järjestelmässä tapahtuva muutos vie n. 1,2 M€… ja kertaluonteiset tonttien myynti on kertatuloa jne…
Erikoissairaanhoidon kustannukset Eksote kustannukset nousevat. Kuntarakenne- ja SOTE MUUTOKSEN ODOTUS, JA ODOTUS …
E-karjalassa ”kahden kunnan malli” muuten pohjoisen kunnat ajautuvat vaikeampaan asemaan, ei kriisi kunniksi kuitenkaan…
§ 12 Imatran kaupunkistrategia 2030 luonnos… Imatran 2030 strategia ja palveluohjelma v. 2020. Alustus KH pj. A Helminen, mihin suuntaa Imatran kaupunki on menossa. Vanhan kaavan mukaan ei oikeastaan mitään uutta… mutta näyttä hyvältä.
§ 13 Ikäihmisten pitkäaikaisesta laitoshoidosta luopuminen…Sinikka Poskiparta piti pitkän hyvä ”palopuheet” vanhusten uudesta ryhmäkodista.
§ 14 Kaupungin kouluverkon kehittäminen jossa oli mm Savikanta vai Kosken koulu.
Äänestys 3min ja keskustelu 2,5 tuntia valtuusto äänesti Savikannan koulun sulkemisesta äänin 37 -7. (SD:n ryhmäpäätös 16.3. Savikanta loppuu ja Koskenkoulu jatkaa pj ääni kuulemma ratkaisi, itse olisi äänestyksessä ollut kosken koulun kannalla) Kouluverkottumisen ja Savikannan kouluasiasta niin KOK, SDP, PS, Keskusta, KD, vihreät, vasemmisto, pitivät ryhmäpuheenvuoronsa. Yksittäisiä puheenvuoroja ja kommentteja käytettiin 26 kpl, itse kommentoin 1 +1 kertaa.
Paikalislehdistä voi lukea kaiken tämän tunteenpalon, niin ”jeesustelun” kuin viisastelunkin mikä liittyy tähän kouluelämyksien tunnelmakirjoon niin oppilaiden vanhempien kuin kunnanvaltuutettujen taholta … harmillisinta on että joku ”ääniä” tarvitseva valtuutettu esittää puheissa että kyllähän minä olin ”puolesta” mutta kun ”toiset” olivat vastaan… minusta 3 puheenvuoroa oli ”suoraselkäisten” puheenvuoroja ja loput voi, voi, voi, kun, kun, kun jne…
MILLÄ ”EVÄILLÄ” MEIDÄN LAPSEMME, LAPSENLAPSEMME MAAILMALLA TULEVAT PÄRJÄÄMÄÄN, kannatta miettiä…
A) TURJALLISUUS KOULUSSA KUINKOULUTIELLÄ …. HENKINEN TURVALLISUUS KOULUKIUSAUKSILTA EHKÄISYSSÄ ….. OPETUKSEN SISÄLTÖ ETTÄ OPETTAJA ”OPETUS” OVAT YKKÖSASIOITA.
B) SEINÄ OVAT ”SEINIÄ” SAMOIN KOULUMATKAT ”MATKOJA” VALITETTAVASTI NÄMÄ OVAT HYVIN ERINLAISIA ASUMMEKO LAPISSA VAI HELSINGISSÄ…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top