17.6.2014 (osa4) EU:n-, valtioiden ”hukka” verotuspolitiikassa on lopetettava.

Jatkuvasti kiihtyvän markkinaideologian, ”kulutusmaailman”, hallitsemattomat pelisäännöt on suuri ongelma.

Nyt jatkuvasti kiihtyvän markkinaideologian, ”kulutusmaailman”, hallitsemattomat pelisäännöt ja pelisääntömuutoksien tuomat ongelmat kärjistyvät finanssikriisinä, tuloeroina ja vapaamatkustamisena. 1990 luvun markkinoiden vapautumisessa unohtui hyvinvoinnin infrastruktuuri ja tehtiin verotuksesta kirous, jossa kukaan ei halua maksaa veroja, mutta kaikki haluavat hyvinvointia ja ”piiloprotektionismi” on edelleen työkaluna isoilla valtioilla.
Nyt talousoppineet ratkovat edellisiä 1900 luvun talousongelmia ja maailman talouden oligopolivalta käy uutta sotaa, kenelle talouden valta kuuluu. Ollaan taistelussa, jossa köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu. Näyttää siltä, että palataan ottamaan uusi vauhti kansakunnan kehitykselle 1800 luvun ”teollistumisen mallista” mutta 2000 luvun työkaluilla. Analytiikka, mobiili, sosiaalisuus, pilvi ja kyberteknologia ovat jälkidigitaalisen ajan makrotason talousuudistuksen muutosvoimia, näiden voimien tietoisuus, mahdollisuudet ja riskit on huomioitava dynaamisessa päätöksenteossa. Meidän jälkeen tuuleva sukupolvi on veroparatiisien köyhdyttämä sukupolvi. Ja on aivan varma, että tämä tulevaisuuden sukupolvi ei hyväksy järjestelmää jonka me olemme heille luoneet. Uuteen käsittelyyn tulee mm. talouden hallitsematon kiihtyvyys, riskien aliarviointi, inhimillinen ahneus, viisasvapaus ja tasa-arvo eli asiat jotka liittyvät oikeudenmukaiseen markkinatalouteen ja kaiken protektionismin kaltaisen oman edun ja piilokorruption kitkemiseen aidosta vapaasta markkinataloudesta.
Nykypäivän ongelmien tarvitsemat ideat ja visiot nousevat politiikan alasimelle hyvin nopeasti ja ne on vain pystyttävä ”takomaan” jälkidigitaalisen ajan talousuudistuksilla ja oikealla viestinnällä, kansallisesti ja kansainvälisesti toimiviksi, luotettaviksi ”tuotteiksi”, ihmisten kunnioittamilla ja ihmisiä kunnioittavilla globaalin markkinatalouden alueilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top