17.9.2016 Kuntapäättäjille lisää elinvoimatehtäviä

17.9.2016 Kuntapäättäjille lisää elinvoimatehtäviä
(Kuntaliitto tiedottaa 14.9.2016) Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen uskoo, että ensi keväänä valittavat kuntapäättäjät saavat entistä suuremman roolin tulevaisuuden rakentajina.
…… VEIKKO ON SAMAA MIELTÄ, ”vain se kunta joka pystyy itse huolehtimaan itsestään voi luottamuksella katsoa kohti tulevaisuutta”

Sote- ja maakuntauudistuksen myötä kunnanvaltuustot voivat keskittyä sivistysasioiden lisäksi kunnan elinvoiman kehittämiseen.
VEIKKO ON SAMAA MIELTÄ, on pakko keskittyä.

Tulevaisuuden kunnan liikkumavaraa kehittämistehtävissä tulee vahvistaa. Kunnalla pitää olla enemmän valtaa kaavoituksessa tai ympäristölupien päättämisessä.
…. VEIKKO ON SAMAA MIELTÄ, paikallisesti on oltava vahva itsetietoinen kunnan vahvuuksista ja heikkouksista.

Kaikki työllisyyteen ja työvoimapalveluihin liittyvät asiat voitaisiin myös siirtää kunnille.
.. VEIKKO ON ERI MIELTÄ ….. KUN VALTION TUKI ja OHJAUS ASIAN HOITAMISELLE ON ” tämän päivän tasolla” on turha odottaa järkevää työllisyysastetta 72%. NYT tarvitaan yksinkertaisia tekoja. Tarvitaan kolmikanta päätöksiä, palkalla elämän, palkan maksajan, maan hallituksen…. Eikö se perustuslaki kerro, että työvoima on valtion erityisessä suojeluksessa…

Koskinen heitti hallituksen ja opposition puoluejohtajille yhteisen haasteen miettiä asioita, joita voidaan siirtää kuntien vastuulle, jotta niiden mahdollisuudet päättää elinvoimaan liittyvistä tekijöistä paranevat. Hän toivoi tulevalta lainsäädännöltä joustavuutta.
…..VEIKKO ON SAMAA MIELTÄ, NYT LÄHDETÄÄN RAKENTAMAAN NIITÄ KUNTIA JOTKA OIKEESTI PYSTYVÄT KEHITTÄMÄÄN ITSEÄÄN JA MAAKUNTAANSA.

On tärkeätä hahmottaa erityisesti suurimpien kaupunkiseutujen ja tulevien maakuntien yhteistyö ja roolit elinvoimatehtävissä. …..VEIKKO ON SAMAA MIELTÄ, MUTTA MÄÄRÄTYIN VARAUKSIN, VARAUKSEN KESKEINEN MOMENTUMI ON, ETTÄ PELISÄÄNNÖT EI VOI MUUTUA ”KESKEN PELIÄ” …. KYSYMYS ON LUOTTAMUKSESTA.

Eri alueiden erityispiirteet ja -tarpeet pitää huomioida joustavalla tehtävien toteuttamisella.
….. VEIKKO ON SAMAA MIELTÄ, NIMENOMAAN NIIN ETTÄ ALUEIDEN ERITYISVAHVUUDET TULEE HUOMIOIDUKSI PÄÄLEKKÄISET TOIMINNAT POIS.

Kuntavaaleihin on aikaa runsas puoli vuotta, mutta tulevat ehdokkaat eivät vielä tiedä, mistä tulisivat valtuutettuina päättämään.
…..VEIKKO ON SAMAA MIELTÄ, HOMMA ON 60% TODENNÄKÖISYYDELLÄ JUURI NÄIN.

Sote- ja maakuntauudistus on vielä kovin kesken, ja eri tahtia etenevät lakihankkeet vaikeuttavat kokonaiskuvan hahmottamista. ……VEIKKO ON SAMAA MIELTÄ, VEIKKO ODOTTA ”leegoSOTEn” rakentumista tiilikerrallaa.

Huhtikuussa valittavilla kunnanvaltuustoilla ovat aluksi vastuulla myös sosiaali- ja terveysasiat, mutta valtuustokauden aikana nämä vastuut siirtyvät maakunnille. Koskinen vierastaa kuitenkin ajatusta, että kunta ei voisi lainkaan tuottaa sote-palveluita.
……VEIKKO ON SAMAA MIELTÄ, KUNNAN TULEE, TÄYTYY TUOTTAA SOTE-PALVELUITA.

Miten tämä on mahdollista, jos mikä tahansa muu taho voi omistaa esimerkiksi terveyspalveluyrityksiä? VEIKKO……. OMISTAA VOI, MUTTA MARSSIJÄRJESTYS PALVELUIDEN TUOTTAMISEN SUHTEEN TULEE OLLA.
1. JULKINEN SEKTORI MANAGEROI KANSAN TERVEUDEN YLLÄPITOA.
2. YKSITYINEN SEKTORI TÄYDENTÄÄ JULKISTA SEKTORIA…

TÄLLE TOIMINTAMALLILLE ON USEITA syitä, joista painavin on terveys ja tasa-arvoisuus. Toisena rahoitusjärjestelmä ja kevyin vaan ei mitättömin asiakkasturvallisuus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top