18.2.2016 Carunan antama ”viesti” on ”TTIP” totuus globaalista markkinataloudesta.

Caruna antoi ”VAROITUSVIESTIN” markkinatalouden ”TTIP” ja muista sopimuksista…
Elinkeinoministerin laiha toteamus:
– ko.asian strateginen päätös möhlittiin edellisen hallituksen aikana jne…
– nyt hinnankorotus ”Carunaneuvottelun” sopu on reilu ja tasapuolinen.
– 30 % korotus tulee pidemmälle ajanjaksolle jne… hyvä näin…
Mitä tulee suomen sähkömarkkinalain muutokseen, kuinka suuria korotuksia on mahdollista tehdä sähkön siirtohintaan on ”luojan kädessä”?
Elinkeinoministerin toteamaan, ”lakimuutos kuinka suuria korotuksia saa tehdään kytketään kuluttajasuojalain yleisten säännösten mukaiseksi” jne.. TOIMIIKO JATKOSSA ja mitä tähän vastaa globaalit markkinatalouden sopimukset, aika näyttää.

”MILTÄ ASIAT NÄYTTÄVÄT” 1.1.2016
On aivan selvä, että suomen sähkönsiirtoverkoon on tehtävä investointia, jonka maksajasta ei ole epäselvää.. KULUTTAJA ON MAKSAJA.

KUINKA sähköverkkoINVESTOINTI RAHOITETAAN JA MIKÄ ON INVESTOINTIRAHAN HINTA, ON MERKITTÄVÄ OSA, sähkönsiirron hintaa määriteltäessä, mutta myös merkittävä sähköenergian käytön strategialle.

VALITETTAVASTI LUOTTAMUS, ETTÄ MAAN HALLITUS TAI SUOMEN ENERGIAVIRASTO PYSTYY HALLITSEMAAN SÄHKÖENERGIAN SIIRTOHINTOJA, ON MENNYT.

Nyt kuluttaja on siirtynyt miettimään ja katsomaan kuinka se pystyy ITSE turvaamaan EI PELKÄSTÄÄN sähköenergian vaan kaiken tarvitsemansa energian ”hinnan” TULEVAISUUDESSA.

MILTÄ ASIA NÄYTTÄÄ TILANNE ..
1. ”SUOMEN HALLITUS” rakentaa kahta ydinvoimalaa ja Fortum tuulivoimaa…. sähkön tuotannolle.
2. KULUTTAJA rakentaa omalle tontille maalämpöä ja aurinkoenergiaa.
3. KANSAINVÄLINEN SIOITUSYHTIÖ rakentaa ”sähkönsiirron monobolilinjoja” TUOTTAJAN JA ASIAKKAAN välille…

Tässä on yhtälö, joka on suomalaisten itse ratkaistava ja jossa reunaehtona on että sähköenergian hinta täällä kylmässä pohjolassa on oltava puolet halvempaa kuin Keski-Euroopassahan..

Mitä kertoo esim. TTIP, ISDS ja vastaavat globaalit markkinatalouden sopimukset … Suomen energiavalvontavirastoon määräykset saattavat sotkeutua näiden sopimusten ”sivulauseisiin” …

****** TÄSSÄ SUORA lyhennetty LAINAUS GLOBAALIN MARKKINATALOUDEN MENOSTA…
Tällä hetkellä neuvoteltavat TTIP-, CETA-, TPP- ja TiSA-sopimukset ovat historiallisen suuria sopimuksia, jotka kattavat valtaosan maailman kaupasta. Toteutuessaan sopimukset käytännössä määrittelisivät maailmankaupan pelisäännöt uudelleen……..

Nyt neuvoteltavat kauppasopimukset käsittelevät kaupan ohella monia muitakin kysymyksiä: niissä päätetään pitkälle ympäristönsuojelusta, yksityisyydensuojasta ja kuluttajien oikeuksista – ja niillä jopa luodaan uusia julkista valtaa käyttäviä elimiä. Sopimuksista onkin puhuttu esimerkkeinä niin sanotusta uudesta perustuslaillisuudesta…….
Sopimusten merkittävyyden vuoksi niitä tulisi neuvotella demokraattisesti sekä kauppapolitiikan tavoitteita ja riskejä julkisessa keskustelussa puntaroiden. Neuvottelut ovat kuitenkin järjestään olleet salaisia, kansalaistoimijoita ei olla kuultu, eivätkä poliitikot ole perehtyneet antamiinsa neuvottelumandaatteihin.

Tuskin täytyy perustella miksi NÄITÄ Carunan tapauksia tulee lisää !!!!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top