22.2.2016 K- valtuustokokous ”salaisuuksien kokous”

22.2.2016 Kaupunginvaltuuston kokous ”salaisuuksien” kokous..
Itse pidin kokousta poikkeuksellisena, kokouksessa näkyi mielestäni sellainen sanonta ”TYHMEMPI EI TIEDÄ JA VIISAS VAIKENEE” kun käsiteltiin pykäliä 4 ja 6….

3 § Ilmoitusasiat
Tässä Eksoten tarina, ” missä mennään nyt”. Eksoten edustaja kertoi tavoitteet ja 1/2 todellisuutta. Itse uskon ainakin vielä että hyvää tulee mutta se ei tule olemaan helppoa. SOTESSA on vielä liikkuvia maaleja jotka tulisi, maan hallituksen toimesta, ”ampua alas” ennen lopullista toteutusta. Liikkuvat maalit vaikuttavat Eksoten ratkaisuihin ja Eksote elää ja kehittyy …. puhuttelevin puheenvuoroja 4 kpl….
Oma näkemykseni..
Onko Imatran kannalta palvelut parantuneet tai huonontuneet kahden toimintakuukauden perusteella on turha sano yhtään mitään…Imatran maksuosuus % koko potista pysyy saman seuraavat 3 vuotta, tämä toistettiin useampaan kertaan. Itse uskoisin että 1.6.2016 tulee jotakin konkreettista, MIKÄ TOIMII HYVIN JA MIKÄ VÄHEMMÄNHYVIN…

4 §t Imatran Vuokra-asunnot Oy:n takaushakemus 14.1.2016:
”OMAVELKAINEN TAKAUS Imatran Vuokra-asunnot Oy:lle
Tästä käytiin ”varovainen” valtuusto keskustelu niiden valtuutettujen ja virkamiesten välillä jotka ”ymmärsivät” mistä oikein oli kysymys.
Omavelkainen takaus on sivuseikka ko. asiassa…..
Suurin takaisku oli, että ARA teki ”yllärin” kaupungin virkamiehelle kun puhutaan hankkeen rahoituksesta…
… täten omavelkaiseen takaukseen on vain saatava valtuuston siunaus, jotta homma ei nk. ”Kuse alleen”
Päätös tuli ilman ja siunaus on saatu, virkamies voi ”otsahiukset kuivattuaan” jatkaa omalla ”perusparannuksen hissityöryhmällä” suunnitellusti viedä projektia eteenpäin…

Ilmeisesti valtuustoryhmien pj. palaverissa asia esitettiin puolihuolimattomasti hups, hups ja silleen…. ja näinhän se ”leimasin toimii” …

”Omavelkaisen takaus asia” meinasi lipsahtaa keskustelematta. Odotin … TIESIN TÄMÄN HISSIASIAN ja kun kukaan muu ei aloittanut, niin minun oli pakko ”painaa nappulaa”. NYT MIETIN ”Pönttöpuhetta”, mutta kun ko. asia ei ollut, ”ARA ylläristä” johtuen, riittävän avointa halusin tuoda asian esille 3min pöytäpuheen ja ”pehmeillä arvoilla”.
Nyt syntyikin valtuustossa keskustelua…. Vanhusneuvoston pj. jatkoi jne…seuraavat viisi puheenvuoroa virkistivät asiaa ja viimeiseksi talousjohtaja kertoi miksi Imatran konserni, omistamissaan VUOKRA-ASUNTOTUOTANNOSSA, TEKEE NÄIN … mutta nyt ARA, eväämispäätöksellä, OSOITTI mitä se TARKOITTAA rahoittaessaan mm. jälkiasennushissitoimintaa.

KAUPUNKI PELLAA JÄLKIASENNUSHISSITOIMINTAA KAKSILLA KORTEILLA… toisilla tukee ja toisilla ei jälkiasennushissirakentamista.
Kaikkiaan ennen päätöstä asiaan käytettiin 14 puheenvuoroa. ..

5 § Kasvusopimusmenettelyyn hakeminen.
Hyvä asia.
Lappeenranta-Imatra kasvusopimus
Lappeenranta-Imatra kaupunkiseutu on jättänyt hakemuksen kaupunkiseutujen kasvusopimusmenettelyyn. Kasvusopimuksen valittu teema on hiilineutraalisuuden ja kiertotalouden yritysratkaisut. Green Lappeenranta-Imatra kehittämisen kärjet ovat:
1. jätteiden ja sivuvirtojen käsittely ja prosessointi
2. päästötön energiajärjestelmä, aurinko ja tuulienergia.
3. vesiteknologia
Hyvät aiheet. Keskustelua 2 puheenvuoroa ja ITSE KYSYIN mitä pitää sisällään ”päästötön energiajärjestelmä” ja vastaus ”aurinko ja tuulienergiaa” kehityksen…OK..

6 § As. Oy Imatran Mansikkahakan ja As. Oy Imatran Mansikkakummun huoneistojen tukkumyynti.
Myyty korkeimman tarjouksen tehneelle OK. mutta lisäehto sopimuksessa ihmetytti …….
– tilahallintapäällikkö oikeutetaan neuvottelemaan mahdollisesta huoneistokohtaisesta kauppahinnan alennuksesta, mikäli joku huoneistosta todetaan yhteisesti olevan selkeästi normaalista kulutuksesta poikkeavassa kunnossa
TÄMÄN JOHDOSTA KYSYIN TOISEKSI KORKEIMMAN TARJOUKSEN HINTAA, hintaa ei löytynyt.
Kauppa saatettiin päätökseen KH:n esittämällä tavalla ja päättäjät jäivät sitä tietoa vaille, paljonko EUROJA kaupungin kassaan kilahtaa ko. osakkeiden myynnistä … ja mikä on lopullisen ”kuppahinnan totuus”.
Keskustelua käytiin 20 puheen verran…
TÄYTYY SANOA ETTÄ ITSE MYYJÄNÄ EN KYLLÄ KAUPPAA NÄIN TEKISI…
7 § eron myöntäminen OK…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top